Kuvia Amerikan autotapahtumista

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja ata, 6.10.2013.

 1. 1320

  1320 Gearhead

  Seuraavana tiistaiaamuna oli vuorossa Justice Brothers Racing Museum Californian Duartessa. Paikka ei ole yleisölle samalla lailla auki kuin "normaali" museo, kyseessä on oikeastaan Justice Brothersin yksityinen kokoelma. Kokoelma sijaitsee heidän toimistollaan, jossa autoja on itse toimistorakennuksessa sekä parkkipaikan toisella puolella olevassa rakennuksessa. Sisään pääsee kun soittaa ovikelloa ja kertoo halukkuudestaan tutustua museoon, mitään pääsymaksua ei ole ja laitteita saa tutkia rauhassa ja lähietäisyydeltä.

  Näytillä on lähinnä vanhoja Midget kilpureita 1930-'40 luvun taitteesta aina nykypäivään asti, tosin pääpaino on selkeästi vanhoissa kilpureissa. Noissa laitteissa on useasti erikoista tekniikkaa pellin alla ja turvallisuusjuttuihin ei aikanaan ole hirveästi kiinnitetty huomiota. Lisäksi kuskeilla on ollut ajon aikana ohjelmaa riittävästi, kun itse ajamisen lisäksi bensanpainetta on tarvinnut pumpata vähän väliä käsivoimin jotta kisa jatkuu.

  Lisäksi näytillä on muutamia alkuperäiskuntoon entisöityjä laitteita ja muutama kiihdytyskilpurikin ja paljon rekvisiittaa. Jos jotain parannettavaa täytyisi keksiä, niin infolappuja ei hirveästi ole, joten monen laitteen kohdalla erikoisuus saattaa mennä vähän ohitse. Tällä kertaa sattui kuitenkin hyvä tuuri, koska paikalla oli vanhempi herra, "Carburetor Carl", joka käy pari kertaa viikossa ylläpitämässä kalustoa eli täyttämässä renkaita ja kiillottamassa/vahaamassa autoja. Kaverilla oli käsittämätön määrä tietoa kaikista näytillä olleista laitteista, historiaa, tietoa tekniikasta ja muutenkin juttua riitti siihen malliin että onneksi meillä ei ollut kiire. Moni laite avautui ihan uudessa valossa kun sai kuulla asioita jotka olisi muuten jääneet itselle ihan kysymysmerkeiksi.

  Eli jos on menossa paikalle ja vanhempi herra on huoltamassa kalustoa, niin rohkeasti vaan jutulle! Muutenkin voin suositella menemistä paikanpäälle jos Los Angelesin seudulla liikkuu.

  https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuv...others+Racing+Museum,+Duarte,+CA,+22.10.2019/

  [​IMG]
  [​IMG]
  Tässä oli mun mielestä yksi kokoelman helmistä, eli Romeo Paladimesin 1958 rakentama Dragster joka kulki ruiskutetun Early Hemin voimin. Auto voitti Best Competition Car palkinnon Oakland Roadster Showssa 1958.
  [​IMG]
  Ja sarjassa erikoisia tekniikkavalintoja, tässä Midgetissä pellin alta löytyi Evinruden 60 hp kakstahtimoottori, joita käytettiin muutamissa Midgeteissä niiden halvan hinnan takia. Motilla pystyikin pistämään kampoihin huomattavasti kalliimpia Offenhauser-koneisia Midgettejä vastaan, ja siitä eivät kaikki "rahamiehet" olleet kovin tyytyväisiä... Tämä kyseinen kilpuri on yksi ensimmäisiä Midgettejä, koska kromattu runko todettiin nopeasti huonoksi vaihtoehdoksi koska se oli herkkä murtumaan. Tästä syystä vain muutamat ensimmäiset Midgetit oli kromatulla rungolla.
  [​IMG]
   
  Kalu ja sleepercooler tykkäävät tästä.
 2. 1320

  1320 Gearhead

  Hyvissä ajoin ennen tätä reissua eräs kaveri kutsui meidät käymään heidän pajallansa, joten Justice Brothersin jälkeen ajoimme muutaman korttelin päähän, jossa tämä kyseinen Dennis pyörittää faijansa kanssa firmaa nimeltä Early V8 Garage, jossa keskitytään perinteisiin Rodeihin. Katseltiin paikalla ollutta autokalustoa joka olikin varsin hienoa ja tehtiin kierros pajan ympäri. Muutama tunti vierähti nopeasti muutenkin kuulumisia vaihtaessa, kannatti käydä. Paljon kaikkea mielenkiintoista tuolla oli, tässä kuitenkin ainoa kuva jonka huomasin ottaa... Dennisin työmatkakulkine, '32 Ford Pickup.
  [​IMG]

  Koska pikavisiitti pajalle venähti usean tunnin mittaiseksi, niin sieltä lähdettiinkin suoraan Westminsteriin, jossa joka tiistai-ilta on "Classics At Carl's" Cruising paikallisen Carl's Jr hampurilaisbaarin pihalla. Eli siis sama tapahtuma, jossa käytiin ekana iltana vasta pimeän tultua, nyt oltiin onneksi hieman aikaisemmin liikenteessä. Paljon hienoa kalustoa olikin paikanpäällä.
  https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuv...ssics+At+Carl's,+Westminster,+CA,+22.10.2019/
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  tinareki, esmi ja Kalu tykkäävät tästä.
 3. 1320

  1320 Gearhead

  ...Seuraavana päivänä mentiin aamulla kohti Chinon lentokenttää, jonka ympäristössä on kaksikin hienoa ilmailumuseota. Toinen niistä käytiin viime reissulla, joten nyt oli vuorossa Planes Of Fame Air Museum. No, autoaiheinen paikkahan tämä ei varsinaisesti ollutkaan vaikka muutamia autojakin sieltä löytyi, mutta vanhat lentokoneetkin tuntuu kuitenkin kiinnostavan monia autoharrastajia...

  Hieno museo oli tämäkin, muutama isompi halli oli täynnä koneita ja lisäksi takapihalla oli muutamia koneita sekä pieni "Boneyard", jossa vanhoja koneenraatoja oli esillä, ja osa ilmeisesti odottelemassa pääsyä työn alle, koska museo myös entisöi koneita. Lisäksi parkkiksen puolella oli vakuuttavan kokoinen Boeing B-17G Flying Fortress.:odcool: Meille tosin osui kohdalle sellainen päivä, että ulkona ei ollut ihan mukavin olla, kun lämpömittari huiteli +35 asteessa, eikä tuolla pahemmin varjoja ollut...

  Eli jos vanhat lentokoneet kiinnostaa, niin voin suositella vierailua Chinon kentän liepeillä. Kentän toisella puolella oleva Yanks Air Museum on kanssa käymisen arvoinen paikka, jos yhdestä museosta ei vielä saanut päivän lentokonekiintiötä täyteen.:odwink:
  https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuv...es+Of+Fame+Air+Museum,+Chino,+CA,+23.10.2019/

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  superbird ja tinareki tykkäävät tästä.
 4. 1320

  1320 Gearhead

  ...Samana iltana ajeltiin Downeyn Bob's Big Boy hampurilaisbaarille, jossa pihalla joka keskiviikko on Cruising. Jostain syystä tällä kertaa paikalla ei kuitenkaan ollut ketään. Hetki ihmeteltiin parkkista, jossa vaan muutamien asiakkaiden kinnerit parkissa, mutta päätettiin sitten lähteä pienen matkan päähän Lakewoodiin, jossa "Chariots SoCal Cruise Night".

  Siellä olikin ihan hyvin porukkaa paikalla ja kaluston taso oli jälleen melko korkealla. Katseltiin parkkis läpi ja lähdettiin syömään ja hotellille kohtuu aikaisin, koska seuraavana aamuna (torstai) oli taas aikainen herätys...
  https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuv...SoCal+Cruise+Night,+Lakewood,+CA,+23.10.2019/
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  PetteriT ja esmi tykkäävät tästä.
 5. 1320

  1320 Gearhead

  Seuraava päivä oli torstai, joka tarkoitti, että aamulla oli lähdettävä ajelemaan kohti Bakersfieldiä perjantaina alkavaa reissun pääkohdetta eli California Hot Rod Reunionia silmällä pitäen.

  Ajelureitiksi ei valittu suoraa moottoritietä, vaan ajateltiin mennä rannassa kulkevaa Pacific Coast Highwayta pitkin. Matkalla olikin paljon enemmän katseltavaa kuin motarin penkka, ja reitille osuikin muun muassa Santa Monican End Of Route 66, hieno Malibu Beach ja myös hienoja maisemia. Lämpömittari näytti taas reipasta 35 astetta lämpöä, joten kylmä ei päässyt tulemaan...

  [​IMG]

  Matkalla poikettiin Venturan kaupungissa, jossa silmiin osui vanha prätkäpaja, joka erikoistui Indianin tuotoksiin. Päätettiin pysähtyä pikaisesti ja kyllä kannatti. Hieno paikka, jossa ystävällinen henkilökunta. Sisältä löytyi parikin Inkkaria, 1916 Indian Power Plus ja hieman tuoreempi Inkkari, jolla oltiin kellotettu El Miragen aavikolla 225 km/h.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Autokuvia ei pahemmin tältä päivältä ole, tuossa kuitenkin linkki tuonne kuvagalleriaan, jos haluaa katsoa muutamaa maisemakuvaa tältä torstaipäivältä: https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuv.../Driving+From+L.A.+To+Bakersfield+24.10.2019/

  Illalla saavuttiin Bakersfieldiin ja valmistauduttiin lähtöä perjantaina alkaviin kisoihin...Niistä seuraavalla kerralla...:odwink:
   
  esmi tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!