Kuvista keskustelua?!?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Jaku, 9.7.2007.

  1. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :odroll: Jaahas, kalustoesittelyä? No nyt päästiin oikein asiaan.. :D

    Tässä on sitten meikäläisen kamera eli Kodak Easy Share C360 :lol: :oops:
     
  2. Maria

    Maria 1st gear

    :oops: :oops:

    Canon EOS 30D + kit objektiivi

    Vuosien etsinnän jälkeen löytys mun kadonnut Nikon F65 siinä on myös kit objektiivi ja lisänä sain kaupan päälle Zoom-Nikkorin 70~300mm objektiivin.
    Sen ostin joululahjarahoilla joulunpyhinä 2001.
    Ja sillä tiesin kuvaa ottaessa, että nyt tulee hyvä kuva.

    Kamera oli "oudosti kadonnut" ja nyt se on fiksattavana liikkeessä joten kenties palaan filmiaikaan jollei hyvää Nikonin digijärkkäriä löydy joihin mun objektiivit käy.
     
  3. hannux

    hannux 1st gear

    Mopoilijan kuvista näkee senkin että viittii mennä LÄHELLE ja vielä KYYKKYÄKKIN auton lähellä. Jonkunverran valokuvausta harrastaneena IHAILEN. Mopoilija ansaitsee KUNNIAA KUVISTAAN!
     
  4. Jaku

    Jaku Gearhead

    Kerrottakoon historiaa sen verran et kaikki alkoi Finaali kisoissa 2005. Kaverilla oli Nikon D70 jolla tuli räpsittyä n.400 kuvaa, eipä tuo oma Canonin A70 enää kiinnostanut. Lähinnä sen takia et sillä ei kerinnyt ottamaan nopeista tilanteista lähimaastossa ja kauempaa ei riittäny zoomi. Joten talven aikana toi kuvaus innostus sen kun kasvoi ja huhtikuus 2006 tuli hommattua nykyinen Nikon D50+18-55 ja 70-300 objektit+ muut härpäkkeet. Sen jälkeen on tullu käytyä wsr-wcsc-fhra kisoja kuvaamas ja niistä aina jotakin pientä juttua kerholehteen. Mut sitten kun musta tulee iso ja taitava kuvaaja (10-15 vuotta etiäpäin)tulee varmaan kuvauskalustoonkin hankintoja nyt jo tekis mieli toista runkoa et ei tarvis vaihdella objektia koko ajan.
    Sen verran täytyy kyllä kiitellä kanssa harrastajia et on kiva kattella hyviä kuvia kun ei ite aina kerkiä paikan päälle.KIITOS!!

    Jaku

    http://kuvablogi.com/blog/2526/
     
  5. Mopoilija

    Mopoilija Gearhead

    Kiitti vaan B.B.Chevy,kyllä noi varikko olosuhteet kohta voittaa kotiolot :D
    Muille kuvaajille vinkiksi vaan että pidetään kiva meininki päällä siellä kuvaus paikoillakin!!!
    TiMu:n jo tunnenkin ja oli kiva (oliko sunnuntai aamuna) tulla kuvaamaan radan toiselle puolelle kun sieltä jo lapa nousi pystyyn,hyvä meininki 8)
    Jakukin vaan ottaa hihasta kiinni kun seuraavan kerran olet samoilla mestoilla (olen se tyyppi joka saa hampaiden valkaisun 20 eurolla :rotfl: )
    Turhaan siellä tuijotellaan toistemme "munan jatkeita",jokainen ottaa omanlaisiaan kuvia ja siitä on hyvä jatkaa......
     
  6. ere

    ere Gearhead

    g

    Itse kun ajaa ei kisoista näe juuri mitään, oma ajo vie kaiken keskittymisen.
    Toiselle kun ruuvaa voi joskus jonkun kiinostavan lähdön nähdäkkin.
    Joskus kun koittaa kuvata tai videoida niin eipä sitä kuvia katsomatta tiedä mitä tapahtui, kun se kuvaaminen vaatii itsessään kaiken keskittymisen.
    Siksi on tosi kiva kisoista tulla kotiin ja katsoa KUVAAJIEN kuvat.
    Näkee kisoista joissa on ollut vaikka Neljä päivää edes jotakin.

    Kuvat netissä vie tätä harrastusta eteenpäin todella hyvin.

    Toisaalta pienikin tapahtuma jossa on paljon autoja ja hyvä meininki,
    voi saada hyvillä kuvilla ensi kesäksi lisää kävijöitä kun porukka näkee kuvat OD kautta. kaikki kun ei jaksa netti/lehti-ilmoituksen pohjalta ajaa vaikka 350km.

    Kuvaajien linkit toimikoot OD "Galleriana"
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Vähän asian sivusta: kuvaajissa on tosiaankin moneen lähtöön tyyppejä. Täällä Ruotsissa eräs mukavaksi osoittautunut (joka moikkaa joka kerta ja jututtaakin jos vaan aikaa riittää) on kasiinkin kuvia lähettänyt Erik Stigson. Sensijaan muutamakin ammattikuva on paikalla töitä tekemässä ja sen huomaa että on oma leipä kyseessä, muut ovat lähinnä kilpailijoita (ja siis uhkana omalle leivälle). Itsehän olen harrastaja joka saa joskus myytyä kuvia - mutta ei ole pakko..
     
  8. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Olen tuossa seurannut jonniin aikaa tätä valokuva keskustelua ja täytyy hämmentää keskustelua omalla lusikalla.
    Ensinnäkin kun itsekin harrastan kuvausta jonniin verran,niin uskallan ihan omasta kokemuksesta heittää jotain arvioita tästä hommasta.
    En ole vielä kiihdytys ajoissa ollut kuvailemassa,mutta muuten laidasta laitaan tätä moottori touhua on tullut tallennettua ja toki näitä kuvia on tullut täällä OD:llä"sillä"silmällä katseltua,tosi hienoa toimintaa ensinnäkin että tallennetaan erilaisia tilanteita,joita voi sitten toivottavasti vaikka 20:n vuoden päästä porukka ihmetellä,moniko ajattelee asiaa sillätavoin,eli mikä arvo tämän päivän otoksilla on juuri tulevaisuudessa?
    Digiaika on tuonut mukanaan monia helpotuksia,mutta myös joitain juttuja joista en välttämättä pidä,eli juuri tuo"vähättely"(ei pidä nyt ymmärtää väärin),kun sanotaan jotta kuinka helppoa se on ottaa kuvia nykyään...onhan se tavallaan helpottunut tuo kuvaaminen,mutta on eri asia räpsiä kuvia noin satunnaisesti jos vain itselle kuvaa,mutta on erittäin työlästä tehdä kuvaus hommaa esim. juuri niin kuin vaikka Mopoilija tekee(toki myös muut jotka tänne kuvailevat),en tiedä kokeeko hän sen työlääksi(Mopoilija),minulle on tullut,vaikka en tunne enkä tiedä muutenkaan henkilöä,niin sellainen kuva jotta tekee tätä kuvaus hommaa tosi sydämmestä ja pyyteettömän oloisesti,jonka johdosta nostan hattua korkealle,mutta...ymmärtääkö raati sellaista juttua kun NÄKEMYS tässä kuvaus hommassa,se ei ole ihan joka pojan tai tytön hallussa,että haistaa tilanteen tai jonkun muun kuvauksellisen jutun ja se juuri erottaa tavallisen näppäilijän valokuvaajasta!
    Otetaan sitten vaikka kiihdytys ajot,niin joka suhtautuu kuvaus hommaan vakavemmin,niin hänen täytyy olla koko ajan"varpaillaan"tilanteiden suhteen,jotta mitä seuraavaksi tapahtuu...sitä kun teet 5 tuntia tai enemmän niin se käy yllättäen ihan työstä...kannattaa kokeilla.
    Se on sitten eri juttu miten kukakin kuvaaja asiaan suhtautuu sen suhteen,että tarviiko kuvista saada jotain maksua tai muuta hyötyä?
    Itse olen sitä mieltä että pitäisi saada muutakin kuin kiitos(vaikka toki sekin monesti mieltä lämmittää),vaikka nykyään sanotaan että kuvaaminen on ilmaista,mutta monikaan ei ymmärrä mitä maksaa tuollainen kuvauskalusto kuin esim. Mopoilijalla,saatikka se tietotaito joka vaaditaan tuollaisen setin hallintaan...niin voihan olla että hän ei haluakaan kuvistaan muuta kuin hyvän mielen,mutta kyllä niistä joku "palkka" pitäis kumminkin,ainakin joskus saada.
    No,mutta toivottavasti porukat ymmärtää mitä suurin piirtein ajoin takaa tällä "marinalla",vaikka tämä tais olla mahollisimman sekavasti kirjoitettu?
     
  9. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :odroll:
    Täytyypä nyt todeta että taisit osua ihan asian ytimeen..!
    Joskus +20v sitten kun aloittelin harrastusta niin tuli otettua joitain kuvia silloin tällöin.
    Silloin en edes ajatellut tulevaisuutta mitenkään vaan ihan sitä että saa näyttää tutuille missä kaikessa on saanut olla mukana, verbaalinen ulosanti kun on mitä on.
    Kaikkia tuttuja kun ei kiinnostanut koko asia, lähinnä vain oma isäni oli myös näistä jenkeistä kiinnostunut ja kuskasi minua näyttelyihin, cruisingeihin ja kisoihin vielä kun itselläni ei ollut ajokorttia, ainoastaan vanha kamera.

    Vasta nyt kun digiaika alkoi omalla kohdallani niin heräsin todellisuuteen. Digikuvaamisen ja nettihäröilyni alettua kaivoin albumeista vanhat kymppikuvat ja skannasin ne kotisivulleni (löytyy www napin alta "oldies" albumista..) kun tiedän että kuville on kiinnostusta monelle jotka ovat olleet aikanaan mukana hommassa. Ja mikäs sen parempi/helpompi tapa jakaa näitä juttuja kuin netti?!

    Eli toisinsanoen kun nykyään näppäilee näitä kuvia niin kokoajan mielessä että "tämä päivä on huomisen historiaa!"
    Pientä pelkoa vain että miten tällaiset sähköisessä muodossa olevat kuvat säilyvät jälkipolville? Pitäis jotenkin saada printattua fyysiseen muotoon, mutta melko savotta siinäkin kun pelkästään nettiin on tullut laitettua liki 7000 kuvaa ja kotikoneella on ne (parhaat?) joita ei nettiin voi/kehtaa laittaa...
    :lol: :oops:
     
  10. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Just! Pitääpä myöntää että olen ottanut paljon kuvia sellaisestakin kalustosta joka nyt ei varsinaisesti niin älyttömästi kiinnosta, ihan dokumentointimielessä...
     
  11. karu_pappa

    karu_pappa 1st gear

    Ensikertaa kuvaamassa Drag racingia

    Hmm... Oli sen verran mielenkiintoinen keskustelu, että pitää kirjoittaa omia mielipiteitä valokuvauksesta erilaisissa tapahtumissa...

    Se on täysi fakta että valokuvaus ja videokuvaus käy täydestä työstä, kun sitä tekee vaikka 5-11 tuntia jossain tapahtumassa... Olimme ensimmäistä kertaa tuolla alastaron kisoissa katsomassa ja valo- ja videokuvaamassa... Tulimme paikalle, koska tuli juttua erään tiimin kanssa että josko voisimme kuvata heidän sakkiaan...

    Olemme kuvanneet tämän kauden Paintballin SM/1.div/2.div osakilpailut ja oli mukavaa vaihtelua tulla kuvaamaan erilaista tapahtumaa... Sen voin heti sanoa että vaikeaa tuon lajin kuvaaminen kyllä on, kunnes oppii sen että ne autot tosiaan lähtee aivan mieletöntä vauhtia...

    Omiin kuviini olen YLEENSÄ laittanut vesileimat, jos niitä jonnekin olen antanut, mutta aivan vapaasti niitä kuvia on kuitenkin saanut käyttää... Videoita olemme kasanneet tämän vuoden täysin hyväntekeväisyytenä, koska haluamme saada lajille netissä näkyvyyttä (paintball)...

    Vaikka onhan se pakko myöntää että välillä homma on todella raskasta ja se pelkkä kiitos ei aina ravitse uupunutta kehoa, mutta yhteisen hyvän merkeissä mennään...

    Tällainen videotekele tuli tehtyä tuolta Alastarolta:

    http://www.sporttube.fi/view_video.php? ... 9a36752467

    Omasta mielestä video ei ole kummoinenkaan, mutta sitten ensikerralla hieman parempi video, nyt kun jo on hiukan oppinut tämän lajin saloja...

    Valokuvia tuli räpsittyä n. 4 gigaa ja videota vain tunti, mutta kyllä oli hauskaa... Vaikka kokopäivän katselinkin tapahtumaa linssin lävitse...
     
  12. panhead

    panhead 1st gear

    Päinvastoin,video on tosi hyvä!Varsinkin auton sisällä tehty kuvaus oli ittelle mieleen.Pääsee edes näin videon välityksellä nauttii nopean auton kulusta.Yllättävän selvänä kuva pysyy,yleensä kaiken näköistä värinää yms.On 6 sek auton ajossa vähän enemmän ohjelmaa kuin 9 sek...
     
  13. kaasua

    kaasua 1st gear

    meidän on vielä pikkasen viritettävä et päästään tuohon kyytiin :rotfl:
    paitsi sun ei tarvii ku lisätä ahdin, ku sulla on jo oikee polttoaine :odroll:
     
  14. panhead

    panhead 1st gear

    Älä muuta sano :) Arvaa tekiskö mieli,täytyy jatkaa lotto-kuponkien täyttelyä.
     
  15. kaasua

    kaasua 1st gear

    eihän ne ahtimet nyt niin kalliita ole,jättää muutaman baarireissun tekemättä talvella... :wink:
     
  16. panhead

    panhead 1st gear

    Että on päässy edes tähän,on pitäny jättää baari reissut väliin jo pitkän aikaa.Toivottavasti muuten säkin pääset 9 kerhoon ens kisassa,aika lähelle menee anyway.
     
  17. kaasua

    kaasua 1st gear

    no se oli tän kesän tavote....mutta,mutta 2 kymppiä on paljon ottaa tässä vaiheessa pois... :oops:
     
  18. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    No kuviin liittyvää tämäkin. Eli miten olisi pitänyt suhtautua kuvaajaan joka tänään napsi kuvia autostani huoltoaseman parkkiksella... Ok, auto ei ole erityisen kaunis tällä hetkellä, johtuen pienestä kolarista... Silti yks ukko alkoi siitä napsia kuvia, no ensin ihan normaalisti taka kulmasta, etuviistosta yms. mutta sitten alkoi jo kuvat sisustaa... Siis useampi kuva avoautosta joka oli katto alhaalla parkissa, molemmilta puolilta kurkotellen auton sisään. No minähän toki ponkaisin kahvilta kysymään että mitä on ukolla mielessä niin eikös tämä saatanan kameraveikko säntää täyttä laukkaa pakoon ja autolla pois. Outo ukko mikä lienee, no rekkarin otin sen autosta kyl talteen että tarvii kattoo mikä se oli miehiään, mutta kuitenkin outoa käytöstä mun mielestä. Siis jos tää kuvaaja olis ollu joku harrastelija ja jääny juttelemaan niin olisin toki avannu vaikka konepellin että ota toki kuvia sieltäkin, mutta säntäsi pakoon ennen kuin ehdin availla luukkuja... Vituttaa tuollaiset. :mad:
     
  19. TiMu

    TiMu 1st gear

    Aika uskomatonta käytöstä kuvaajalta !

    Ettei vain olisi etsinyt varaosaautoa tai jotain muuta ?

    TiMu
     
  20. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Aika uskomatonta käytöstä kuvaajalta !

    Ettei vain olisi etsinyt varaosaautoa tai jotain muuta ?

    TiMu[/quote]

    Jaa-a mitä lienee ettiny, mut kyl mun mielestä pitäis lupa kysyä ennenkuin alkaa sisään zoomailla, vaikkakin olis ikkunat ja ovet selällään. No tiedämpä ainakin minkänäköistä ukkoa etsin jos alkaa osia autosta kadota.
     

Kerro tästä muillekin!