Kylmäaineen vaihto R12 -> R134A

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja tlento, 18.6.2007.

 1. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Juu, aika hyvin se on.
  Mutta jos on pelkästään sillä imulinjan painekytkimellä säätyvä systeemi, niin se saa kyllä viileellä kelillä pätkiä kompuraa. Helteellä sit harventaa pätkimistä.
   
 2. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Niimpä, ei ole mitään annettua täytösmäärää kiloina, vaan paineiden ja kommressorin syklin ja paluuputkien lämmön tarkkailulla on mentävä. Syklin tiheyteen oli tehtaan korjausoppaassa ohjearvot.
   
  Muokattu: 23.5.2019
 3. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Tänään piruuttani koitin pickuppia täytellä envirosafella.

  Kompura pyöri vaan tiuhaan katko ja kylmää tuli. Mulla oli yks pottu vaan ja lähinnä testimielessä vuotaako vitusti.


  Männyn hajuhan tossa helpottaa vuodonetsintää. Kuivaimen painekytkin perkele tihisti muuta ei löytynyt.


  Riittääkö jos tilaan uuuden painekytkimen, kuivaimen ja koko systeemin tiivistesarjan + orifice tuben? Orifice tubeakin rokin mukaan kuivaimeen ja evaporation kennoon. Onkohan 92vm c1500 molemmat vai jokotai?
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Siinä on samalainen huoltovena alla, mutta o-renkaalla tilkitty. Voi ottaa nopeesti auki ja kattoo onko rengas ehjä. Jos ei siis kytkimen rungosta vuotanu.
  Tiivisteet ja kuivain varmaan riittää. Orifice taitaa aina olla höyrystimelle menevässä putkessa ton ikäsessä. Kuivaajassa se ei ainakaan ole.
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 5. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Joo höyrystimen putkessa oli kaavion mukana eli saako sen iisillä irti?


  Ainoa ongelma on nuo systeemin öljyt, onko lie mitään jäljellä? 6oz täyttömäärän olin näkevinäni...


  Ja liekö tuo o rengas sellanen, että vuotaa ihan kuivaksi = onko vuositolkulla ollut ihan tyhjä vai mitähä
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  No se mutteri liitoksessa voi olla työläs avata huonolla tuurilla. Alota öljyäminen ja lämmittely vaikka heti, niin aukeemistuuri voi parantua. Ite tuubi tulee helposti piheillä vetämällä ulos.
  Öljyä saa kaupasta, multa ja sössölläkin on nyt. Ja varmaan kylmämiehiltä vois käydä sielläkin ostamassa muutaman kymmen millilitraa.
  No oliko siellä yhtään painetta ennen ku aloit täyttään? Kyllä vuotava yleensä vuotaa loppuun saakka ku saa aikaa.
   
 7. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Saako sen öljyn vaikka ruutalla sisään jos saa venttiilin auki? 150-170ml luokkaa väitti korjauskirja.


  Valmiita envirosafen pottujahan saa, missä 40ml öljyä ja parisataa grammaa ainetta


  Paineeton systeemi, ei yhtään tietoa muusta. 450g potun laitoin niin kompura kävi 5-10s välein. Kauaa en käyttänyt ettei mitään särjy.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niitä on myynnissä esmes ebayssa ruuttia millä saa matalapaine huoltoventtiilistä lisättyä öljyä. Jos on meinaan käyntikuntoinen järjestelmä.

  Paljonko sitä öljyä siellä sitten on niin Ac oil checker on yksi vaihtoehto. Taas pitäs olla tietty pyörivä järjestelmä. En o testannu viä niitä ite ku minulla olevat ei käy tohon omaan r134a liittimeen.
   
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Sen tiedän, että toimivana just hyytynyt systeemi pitää aika hyvin öljynsä, mutta tää on ollut xx ajan pois pelistä.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oliskos Karpov ku sillä on asia esissä tai joku muu random tyyppi niin höveli että mittais sen r12 huoltoliittimen matalapuolen ja kertos sisämitan reiästä joka näkkyy kun sen hatun ottaa päästä. Ulkoahan se pitäs olla 7/16 elikäs pauttiarallaa likipitäen noin 11,1125 milliä. Vaan se sisäreiän mitta kiinnostaa että hankinko se muuntoliittimen vaiko en sitä ac oil checkeriä varten. Käykö se edes siihen reikään ku ympärille se ei mahu.
   
 11. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Mittailen.


  Mulla oli r12 tuleva joka muuntaa r134. Siihen sai hyvin letkun kiinnni alipainepumpulle. Vaan kiinan paska ei kiertynyt loppuun asti eli ei aukaissut venttiilin sielua :wc:
   
 12. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Se sisäreikä on samankokonen ku renkaan venttiilissä. Siellä on samanmoinen vena sisässä.
   
 13. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Sisäreikä 4.6mm ja 8.6mm on ulkoa sileä osa ennenkuin alkaa kierre mikä oli 10.95mm omalla mauserilla. Toki on voinut paras mittatarkkuus kärsiä.


  Tämä siis matalapuolen hatun alta kuivaimen liki. [​IMG]  Korkeapuoli kompuran liki sisä 5.8mm, ennen kierrettä aikalailla 8mm ja kierre about 9.3mm  Vielä se sihahti kun osu mauserin kärjet sieluun :D
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sepä sattus sitte tämä kääkäle tuohon r12 huoltoventtiiliin matalapuolelle. Silleen olis niinku tarkotuskin. Tässä on 9,1mm putken sisäreikä joten oikeaoppisesti venttiili menee tään putken sisäpuolelle.

  Eikönää r134a pitäs muuten olla sama venttiilin sielu? Ainakin jossain sanottu.....
   
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kiitosta vaan mittauksesta mr Karpov. Kattelin tossa joutessani sitä adapteria r134a low side quick lock to r12. Näyttäs niitä olevan vaan pitäs olla siinä neulaventtiili r12 päässä minun tarkoitukseeni. Nuita kun kattelee ni kaikissa näkökenttään osuneissa ei sitä ole. Alibabasta kattelin kans mutta se saatana kääntää koko ajan sen haun ”mink eyelash”. Eikö se selvää enklantia ymmärrä vai vittuileeko tuokin .
   
 16. 3964

  3964 2nd gear

  Onkos kukaan tilannu lähiaikoina Enviro-safelta?

  Minä yritin ja tilatessa ei kysytä maata missään kohdassa ja nyt paketti seikkailee ruotsissa ja tuli postissa lappu et paketin voi noutaa Gävlestä,hiukka on pitkämatka paketin hakuun.
   
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ymmärtääkseni se envirosafe juurikin sijaitsee ruottin gävlessa joten pyydä toimituskulut takaisin kun se lähetys ei ole kerta liikkunut sieltä paikkakunnalta mihinkään.

  Kokeilkaas joku tilata täältä:

  https://www.easyklima.com/
   
 18. Rannis

  Rannis 3rd gear

  21.6 tilasin sieltä ja eilen paketti tuli, ihan kotiovelle asti.
   
  Karpov tykkää tästä.
 19. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Noin GM tuotteiden imulinjassa olevat painekytkimet katkovat kompuran käyntiä noin 1.6bar - 3.2bar syklillä. Eli lähtee päälle kun paine nousee lepotilassa tuonne 3.2bar ja katkasee kompuran pois päältä kun paine on laskenut 1.6bar. Tämä on normi sykli. Jos ainetta on vähän painekytkin hakkaa kompuraa päälle pois, jos ainetta on liikaa painekytkin ei katkaise kompuraa pois laisinkaan. - 88-92 GM pickup täytömäärät on olleet 1,13-1,39 kg R-12 Kylmäainetta, täytömäärät on ollut riippuvainen konekoosta, mihin maahan myyty, ja onko pitkä /lyhyt ohjaamo.
   
 20. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  ..tai takailmastointi subuissa.
   

Kerro tästä muillekin!