Kynäruisku.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Bob, 14.3.2004.

  1. Bob

    Bob 1st gear

    Ostin pienen kompressorin ja Aztekki pelittää kunnolla. Näyttää vaativan hieman enemmän painetta kuin ponnekaasupullosta tulee.
    Väriä tulee suuttimesta ja elämä hymyilee.
     
  2. Dragon^Pr

    Dragon^Pr 1st gear

    ihan vaan mielenkiinnosta, paljon tollanen kynäruisku maksaa..?
     
  3. Tupis

    Tupis 3rd gear

  4. timuli

    timuli Gearhead

    Mechelin myy tosi edulliseen hintaan 170e kompuraa,tosi kone kynäruisku maalareille.Löytyy myös JUN-AIR ja PANTHER kompurat alk.700e
     
  5. Ryyppyreuna

    Ryyppyreuna 1st gear

    Ei oo kokemusta kynäruiskusta, mutta ehotan, että maalausten välillä purat osiksi ja säilöt esim. lasiseen säilykepurkkin, jossa on tinneriä reilusti pohjalla. Ite puran aina tuon normi ruiskun osat sen omaan säiliöön ja luikautan sinne reilusti tinneriä perään ja sitten koko paska vahvaan muovi säkkiin. Joskus lainasin ruiskua eräälle "melkein" tutulle, tuli takasin pesemättömänä pari päivää maalaus homman jälkeen. Nykyään en lainaa työkaluja ihan helposti. :evil:
     
  6. aus

    aus 1st gear

    moro.
    sellaista kyselisin ku oon just aloittelemassa kynäruiskulla maalaamisen nii mitä maaleja kannattaa käyttää? mulla ei ole minkäänlaista tietoa tästä.
    Ois jees jos joku jaksais pikkase antaa vinkkejä.
     
  7. JouniK

    JouniK Gearhead

    Kestävimpiä (ja myrkyllisimpiä) ovat automaalit. Createx :llä taitaa olla vesiliukoisia "automaalejakin".
    http://www.createxcolors.com/index2.htm
    Mä oon maalannut noilla createxin tekstiiliväreillä kaiuttimia ja vaappuja yms. Kaiuttimiin päälle autolakka ja ihan ok jälkeä on tullut.
     
  8. Coolaid

    Coolaid 1st gear

  9. aus

    aus 1st gear

    mitä värejä kannattaa käyttää esim jos maalaa auto peltejä? ja mistä niitä värejä saa?
     
  10. JouniK

    JouniK Gearhead

    Automaaleja kannattaa käyttää, niitä saat automaalikaupasta, ks. Keltaiset sivut tms.
     
  11. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Painepullossa toi räkiminen on tuttu juttu ja ainakin ennen syyksi sanottiin pullon kylmenemistä silloin kun sieltä lasketaan pitkään ilmaa ulos. Ilman mukana saattoi parhaillaan tulla pieniä jääkokkareitakin! Eli kun pullo kylmenee niin paine laskee. Tosimiehet pitivät pulloa kuumassa vesialtaassa tai sitten laskivat tulemaan kahdella pullolla, aina toiseen vaihtaen kun toinen alkoi ryytyä.
     
  12. Zimi74

    Zimi74 1st gear

    Itte oon jonkin verran maalaillu kynäruiskulla mallia "Bilteman laatutuote" ja yleensä räkiminen on johtunu joko huonosti sotketusta tai liian vähän ohennetusta maalista.
     
  13. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    tuota onko muut maalannut pigmentillä jota voi ostaa maalikaupasta jota ne käytää niissä värikonesaan

    eli ohennettaan toi pasta tinneriin ja se on siinä jos ei onnistunt niin vettä niskaan ja pois jos onnistu niin lakkaa vaan ja hyvä tulee peitää ja ei valu
     
  14. Fury_III

    Fury_III 1st gear

    Empä menisi suosittelemaan tota MR.Horsepowerin keinoa, koska sävytyspastassa ei ole itsessään minkäänlaista sideainetta mitä taas maalissa on. Eli pasta ei tartu kunnolla maalattavaan pintaan. Lakkaaminen kieltämättä ehkä auttaa jonkin verran, mutta ei ole suositeltava keino. Joten käyttäkää mieluummin kunnon maaleja esim. Createx vesiohenteisista ja automaalit liuotinohenteisista.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Taas maaleista :D Mitä maalia kannattaa käyttää jääkiekko makseja maalattaessa
     
  16. Senior

    Senior 1st gear

    .... Eli kun pullo kylmenee niin paine laskee.....

    Ei aivan : kun paine laskee, niin pullo kylmenee !
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    vaikka automaalia
     
  18. paj

    paj 1st gear

    Seuraavan bomber-lehden välissä ilmestyy kynäruiskumaalausta käsittelevä lehti crazy clinic. Siinä kuulemma käydään läpi maalaustekniikoita ja kikkoja. Ja se on suomalainen julkaisu.
     
  19. -TH-

    -TH- Gearhead

    minulla on badger ruisku tarkempaan ja joku halpiskaupan ruisku "isojen" alueiden esim. pohjan maalaukseen. halpisruisku maksoi n.10e ja se oikeasti toimii ihan hyvin!
    halpisruisku on hyvä jos pitää saaha maalattua pienemmällä kun ns. viimeistelyruiskulla, mutta kuitenkin tarkempi kynäruisku olisi piirtämistä...

    kynäruiskuun tarvii tosiaan ohentaa liemi tosi ohueksi,muuten räkii ja ei meinaa tulla läpi.
    maalaukset on ehkä helpoin tehä basemaalilla,koska sen yli voit maalata helposti jos mieli muuttuu maalauksen aikana tai muuten tarviaa muuttaa, lopuksi sitten lakkaa isolla ruutalla yli koko hoidon.
    basea kun sumuttelet,niin ohenna vaan sillä omalla basemassan ohenteella,normaalisti 50-50,mutta kynäruiskuun ehkä 40-60. jos ei muuta ole niin sitten vaikka tinnerillä.

    kannattaa tuulettaa hyvin, kun maalaa, sumua syntyy reilusti.
     
  20. Kimmo1

    Kimmo1 1st gear

    Kyllä hyvä paineensäädin on tärkeä kapistus. Itselläni on Badgerin ruisku ja toinen ulkoiselta olemukseltaan aivan badgerin kopio, mutta kopioruisku tarvitsee paljon suuremman paineen toimiakseen. Kokeilemalla se oikea paine löytyy. Mutta kyllähän se räkimisen suuri syy on maalissa. Ja sen auton sytkäriin liitettävän kompuran voi unohtaa kyllä kokonaan näissä hommissa. :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!