Kysymyksiä Suburbanista.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja Jaana, 21.8.2007.

 1. kane

  kane 1st gear

  94 vanha sisusta, 95 uusi sisusta + kuskin airbag.
  Molemmissa konehuone sama layout (AC vs. laturi jotka vaihtoi puoltansa 96)
  94 vs. 95 eri malli ABS laatikko konehuoneessa sekä sulakerasia yms. pientä rele/johdotus eroa.
  Molemmissa OBD-I systeemi eli tehonkasvattaminen onnistuu helposti lastun vaihdolla (esim. www.enghmotors.com)+ muut pikku mekaaniset modikset. 96 => tarvii PCM "fläshäyksen".
  Konehuoneessa muilta osin osat identtisiä (r-pumppu, turbo jne)
  93:ssa mekaaninen ruiskupumppu + hukkaportinohjaus.

  Nopee neliveto on vauhdissa kytkettävää mallia myös keppiohjauksella.
   
 2. Kaidzu

  Kaidzu 1st gear

  Kiitoksia vastauksista. Nyt uskaltaa hyvillä mielin ostella subben =)
   
 3. Kaidzu

  Kaidzu 1st gear

  Subbe jenkeistä?

  Mitäs jos toisikin subbarin jenkeistä? Mitä pitäis ottaa huomioon ja minkälaista laittoa tehdä, jotta pohjolassa pärjää?
  Sen verran tiedän että valoja ja vilkkuja tarvii vaihtaa ja ruostesuojausta tehdä, mutta tuo nyt on vaan kosmeettista. Mites tekniikkapuolelle?
   
 4. Tuomo_

  Tuomo_ 1st gear

  Re: Subbe jenkeistä?

  Ei kait sille tekniikalle periaatteessa mitn ihmeitä tartte tehdä, ajellaanhan noilla Alaskassakin :poff: . Tottakai kunnollinen perushuolto (kaikki öljyt+nesteet vaihtoon), suuttimien ja hehkujen kunto on kans hyvä tarkistaa. Tyyppiviat on hyvä laittaa kuntoon jo ajoissa (FSD vaihto/siirto viileämpään, p-a pumpun toiminta), säästää hermoja kun ei tartte tien päällä ihmetellä että mikä tälle nyt tuli, Nim. kokemusta on :poff: .

  Webasto/Eberi on kova juttu, itelleni laitoin samantien 5kw Webaston. Toi jaksaa jo ihan kohtuu ajassa lämmittää koneen, varsinkin kun ei pidä sisäpuhallinta päällä. Tuplailmastoinnilla varustetussa Subbarissa on vesitilavuus kuitenkin jo 28 litraa, joten lämmittimessä on syytä olla jo hieman tehoakin. Lohko/letkulämppäreilläkin toki pärjää, itelläni on sellanen myös, teho tosin melko vaatimaton, tais olla 500w.

  Tohon tuomiseen en ota kantaa, Suomessa Suburbaneiden hinnat rupee olemaan ihan kohtuullisia, ja vahvasti veikkaan että paremmalla hoidolla ne on täällä kun rapakon takana. Oma auto tuotu 2003 Suomeen, ja onhan
  Ameriikan Asentaja kaikenlaista siihen kerenny tekemään, jotkut jutut menny ihan hyvin. Osa ei sit niin hyvin:wc:.
   
 5. kane

  kane 1st gear

  Re: Subbe jenkeistä?

  En raaskinut vielä webastoa :( Laitoin Defa 1500w letkulämppärin. Lämmittää sen verran kuumaksi letkut että tarvi huijausvastuksen kytkimellä tietsikkaa varten :wink:

  Jos tosiaan jenkeistä toisin niin KAIKKI kulutustavara vaihtoon siellä... suuttimet, FSD, siirtopumppu, öp anturi jne...
  Uudet renkaat + vanteet alle jne :D

  Mutta tosiaan vieläkö niitä vanhempia "hyviä" siellä riittää...?
   
 6. Tuomo_

  Tuomo_ 1st gear

  Laita Kane Webasto kuule ihmeessä, on se niin mukava laite :rotfl: .
  Ei tartte olla sähköstä riippuvainen, eikä ne nyt niin kalliita oo, omasta maksoin 400€. Oli just ammattimiehen huoltama, uus hehkutulppa ja puhaltimen moottori vaihdettu. Anto vielä mukaan hyvät ohjeet ja neuvo vielä tälläselle palikalle su-iltana puhelimessa että miten se sisäpuhaltimen kytkentä tulee tehdä :poff: . Toimi kaikki nopeudet laakista, sekä edessä että takana.

  Tosta tuomisesta senverran että muutama kaveri on nyt vuoden sisällä käyny Jenkeissä autoja hakemassa, molemmat tuonu Suburbanit. Ne oli kuuelma parhaat mitä löyty, hinta/laatusuhde ok. Niitten mielestä. Tarjonta rupee olemaan ilm. vähissä, kyllä nää oli ulkosesti melko rujoja, lommoja, ruostetta,
  naarmuja yms. Eikä toi tekniikka mitenkään loistava ollu kummassakaan.
  Mut varmasti sieltä löytyy hyviäkin, pitää varmaan olla jo hieman tuuria että yksityinen semmosen onnistuu löytämään...
   
 7. kane

  kane 1st gear

  Ei paha hinta, omaani kyselin uutta niin oli syssyllä 1800€ se 5kW kaukosäätimellä asennettuna. Sinänsä asennukselle ei kait jää kuin 300 hintaa about...?
  Jokatapauksessa tuon hinnan takia jäi ajatusasteelle...
   
 8. -ari p-

  -ari p- 1st gear

  Laitetaan nyt minunkin kokemus Suburbanin tuomisesta. Eli katselin noin 2 kuukautta ebaytä ja paria muuta jenkkiläistä autosivustoja. Itse olen aina tykännyt "vanhakoppaisesta" subusta enemmän joten sellaista siis lähdin hakemaan. Ebaystä löytyi sopivia pari ja tuttuni kävi ne katsomassa läpi. Tuloksena 91 vuoden subbari josta noin reilun vuoden tehokäytössä(parin bändin roudausvälineenä yms)olleena on hajonnut vain laturi ja nyt ilmeisesti joko bensatankki tai joku putki joka sinne tankkiin menee. Homma on selvityksen alla. Ja oikeasti jäin tosi paljon voitolle jos vertaa että lähtisi saman kuntoista hakemaan suomesta.
  Neliveto toimii täydellisesti(vaihdettiin manuaali lukot varmuuden vuoksi), herkut toimii kuten vakionopeuden säädin ja ilmastointi.

  Pitää tietysti koputtaa puuta kun nyt näin paljon hehkuttaa;)
  Niin ja tokihan hommassa on paljon riskejä ja minulla oli etuna se tuttu joka kävi autot katsomassa.

  Kuvia ja infoa alhaalta:
   
 9. rkr

  rkr Gearhead

  Noissa Subuissa on muuten hinnat tulleet kivasti alas siellä rapakon takana. Mulla oli pitkään hakusessa 96 alkuvuoden malli, mutta kun hyvää sellaista ei löytynyt niin kotiin lähtikin 2002 mallinen kulkine josta ei vielä viime syksynä uskaltanut edes haaveilla :D
   
 10. kane

  kane 1st gear

  Nyt voisi hinnan kohdistus lisääntyä kun uusien kauppa on hyytynyt p-aine hinnan takia... ehkä isot käytetytkään ei käy niin kaupaksi?
  Duramaxin ext.cab 4x4 tai jokin (teoriassa) saisi 20k€ kilpiin??
   
 11. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Jos kelpaa 4.3KW niin voipi kysellä meikäläiseltä, kaukosäätimellä tai ilman ja hinnan pitäis olla kohdallaan 1300, mulla oli omassa ja 1h 20min oli lämmitys aika kovalla pakkasella kun etupuhallin päällä. Mut ilman sisälämmitystä tietty lyhyempi aika.
   
 12. kane

  kane 1st gear

  1300€?

  Hmm.. tarvii tosiaan funtsailla kun mulla on työmatka 6km :rotfl: ja sähköä kotona ja duunissa...
  Kiistattomasti se on hyvä kampe, se on selvää.

  Mutta nyt myös jahkailen vanteita + ehkä isompia gummeja niin saas nährä mihin pelimerkit pistää :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!