Kysymys? Kilpailu ei palkintoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja pptalo, 3.2.2017.

  1. pptalo

    pptalo Gearhead

    Laitetaas tälläinen kuva osasta ja kuka tietää mikä se on?
    Minä siis tiedän ;-)
    [​IMG]
     
  2. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Nyt täytyy sanoa, etten hoksaa yhtään, yritin huijatakin googlen avulla...
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Vintage Radion härpätin?
     
  4. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Arvaus:Vanha hälytysajoneuvon vilkkuvaloihin liittyvä "vekotin"?:rolleyes:
     
  5. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Moparin lataus säädin. Siks ne taistelupallot ei koskaa lataa, koska niissä on tollasia omituisia ransistoreita ja tyristoreita ja ohmeja ja kähmejä....
     
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Automaattisesti himmenevä taustapeili? Tai automaattinen valonvaihtaja?
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Osa automaatti-ilmastoinnin kontrollisysteemiä. 50-luvulta.
     
  8. pptalo

    pptalo Gearhead

    Kappas onnittelut ja papukaijamerkki
    -59 Royal.n peilin lasi oli irronnut liimauksistaan eli sen sisukset on kyseessä (huonoa liimaa ollut silloin)
    [​IMG]

    Syötin tohon johtoon virtaa ja rele naksuu peilin sisällä, mutta mitään ei tapahdu. Voi olla että olin liian hätänen ei kerinnyt putki lämmetä.
     
  9. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    No olkoon toi mukamas hauska kommentti tuolla vielä.....
    Valonvaihtajan sisään en oo ikinä päässyt kurkkaamaan, mutta peilinhimmentimestä en oo ikinä kuullutkaan. Kai niitä noissa nykyajan digitaaliautoissa on, mutta tuohon aikaan todella hiano keksintö!
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Onko käikäleessä joku kuvassa näkymätön moottori mikä kääntää peilin lasia? Tuo pienempi lasiputki lienee joku valokenno joka havaitsee takana ajavan valon. Isompi lasiputki on ilmeisesti elektroniputki joka vahvistaa signaalin ohjaamaan relettä mikä kytkee jännitteen peiliä kääntävälle laitteelle.
     
  11. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Nyt ois kyllä kiva tietää, että miten moinen toimii. Omassa 1999 Seville STS vaunussa on automaattisesti himmenevä taustapeilihärdelli kun taakse tarpeeksi lähelle tulee jokin, mutta en tiennyt, että noinkin vanhoista löytyy. Toisaalta mikäs ihme tuo kun automaattisia valonvaihtajiakin on jo ollut 50 luvulla...
     
  12. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    eppäilen, että isompi putki on pmt, joka vahvistaa siihen osuvat takaa-ajajan lyhdyistä sinkoavat fotonit. tossa vaikuttais olevan pari säätöäkin jännitteelle (high voltage) omansa ja vahvistukselle (gain) omansa. kokeile runkkailla ne kohdilleen. tuskin on rikki vielä.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  13. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Minulla oli aikanaan Opel Rekord 1967:ssa jännä taustapeilin himmennys. Päivällä se näytti ihan normaalilta, mutta yöllä peilikuva muuttui ikään kuin se olisi vanhan valokuvan negatiivi. Eli kirkkaat kohdat muuttui tummiksi ja päinvastoin. Mitään sähkötoimintaa siinä ei ollut ja peili näytti olevan alkuperäinen tai muuten auton valmistusajankohdan mukainen. Missään autossa en ole vastaavaa sen jälkeen nähnyt. Oli erittäin toimiva himmennys ja miksei tuollaista ole missään näkynyt sen jälkeen. Onko tuollainen "negatiivi" himmennys tuttu jollekin ja mikä on se juju miten se oikein toimi ?
     
  14. Skoll

    Skoll 2nd gear

    En oo tommoseen törmännyt koskaan, Sevillessä kaikki lähelle tulevat valonlähteet ja/tai koko taustapeili muuttuu tavallaan vihertäväksi. Toisinaan Plymouthini kanssa kaipaisin jotain vastaavaa, lähinnä perseessä roikkujien takia..

    Hyvin mielenkiintoinen ketju tämä...
     
  15. Toope

    Toope 2nd gear

    Joo,automatic valonvaihtajahan toi. Siin on esihistoriallinen "valokenno".
     
  16. Toope

    Toope 2nd gear

    Ettei olis ollu semmonen "mekaaninen" ,että peilin namiskasta käännettiin yöasento. Käänsi lasilevyä peilin edessä(vai peiliä takana) ja sai heijastuman tulemaan sen kautta?
     
  17. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Itte veikkaan tollast valonvaihtojutskaa, liittyen taustapeiliin. Tosin voi olla pitkien valojen kääntöjutska,,,, ts vaihtaa lyhyet valot kohdattaessa.

    Ittellä Imperiaalin (62) manuaali opastaa ko hänksaättimien korjaukseen, jos rikki on menny se.

    62 Imperialia on tehty 1010 kpl 2 ovisena,,,, et silleen.
     
  18. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Öööh soon peili....yks on tehty
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Voi olla sen aikusia keksintöjä, kun lasten "ydinteknikko" satsissa tuli mukana elävää uraania, njoo siihen aikaan karkut ei tainnu syödä mitään mikä ei kuulunut laittaa suuhun.

    Eli siellä voi olla radioaktiivista ainetta joka havaitsee himmentymisen ja alkaa säteillä, kuten kuvaputki telkkarissa aikanaan, tosin ei muodosta kuvaa vaan muuttaa värit peilikuviksi

    Yötähtäimissähän on/oli radioaktiivista ainetta joka alkaa loistaa pimeässä. kun nykysissä on fosroria tai muuta joka tarttee aktivoimisen
    Ennen kaikki oli paremmin, mitä ny syövän saatto saada jos isukki laitto pistolan kehtoon ja pidit sitä ikäsi 24/7 munien vieressä.
     

Kerro tästä muillekin!