La-puhelimet autoissanne

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kesämies!, 26.12.2009.

  1. audiq

    audiq Gearhead

    En muista enää, mikä se kerhotila oli, missä kerran ainakin kävin. Minä muistan ulko-oven, mutta en sitä, missäpäin Järvenpäätä se oli. Järvenpäässä oli kuitenkin Juma-niminen rihkamakauppa ja se saattoi olla siinä lähellä, eli Nesteen nurkilla, tai sitten kirjaston lähellä.
    Ja voin minä sotkea kerhotilan sijainnin jonkin muun La-kerhon tiloihin. -Olihan niitä kerhoja kai silloin useampikin.
    Jotenkin muistelen, että Järvenpääläisillä tähtiharrastajilla olisi ollut jotain kerhotiloja siinä samassa tai ihan vieressä?

    Me ollaan nähty suunnistuksen lisäksi luultavasti Nava-kerhon pikkujouluissa Vanhankylänniemessä. Rakennus taisi olla se niemen nokassa oleva pytinki. Sinä otit muistaakseni minulta tiedot ylös, kun liityin Nava-kerhoon. Sitä en muista, oliko sinulla nahkatakki vai tumma villapaita, mutta housut olivat mustat tai tummat. Nava4:llä siniset farkut, jos oikein muistan. :rotfl:
     
  2. Gamala72

    Gamala72 1st gear

    :eek: Tota joo en ettet vaan sekoita minu tätiini :D Mutta kuitenkin Nava kutsusi oli? Ja pikkujouluissa olin yleensä aika hyvässä :D tuskin otin mitään ylös... ja ei meillä kerhotiloja ollut muualla kuin logalin talon alakerrassa.
     
  3. perkele

    perkele Gearhead

    onks tää local sama hemmo kuin timo rö..ö?
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Niin juu, sinä taisitkin kopeloida joulupukkia, oksentaa pukin syliin ja sitten sammua kaatamasi kuusen alle ja tätisi olikin tämä henkilö, joka otti tiedot ylös. :lol: Ei vaan. Voi tosiaan olla, että tiedot ottikin ylös tätisi. Mutta kyllä minulla sinustakin mielikuva on. Fiiun kanssa ehkä Vanhiksessa, siellä rastilla Hiacella ja tummat vaatteet. Niin ja sen Fiiun peruutusvalon sai eteenpäinkin ajaessa päälle. :lol:

    Olisiko sitten ollut niin, että olisit ehkä opastanut tätisi puheille sen kerhoon liittymisen kanssa. Kun taisi se varttuneempi naisväki olla siellä kyökin puolella enemmän. Muistaakseni teillä oli sellainen tiiviimpi porukka ja sitten oli meitä hieman ulkopuolisempia.

    Nava-kutsua en muista, koska en ole koskaan käyttänyt kerhokutsuja. Studio-kerhon kutsu saattoi olla 22 ja sen halusi joku myöhemmin itselleen.

    Juu. Onko tietoa miehen voinnista?
     
  5. Gamala72

    Gamala72 1st gear

    jep on.
     
  6. perkele

    perkele Gearhead


    hengissä on....
     
  7. Kesämies!

    Kesämies! Gearhead

    Kivasti kuului kusot johtuen hyvästä/koleasta kelistä..kait. Yllättävän pirteää höpötystä eilen illalla ja tänään aamulla. Heenoa!!
     
  8. kenworth78

    kenworth78 1st gear

    Olisko kellään LA-henkisellä jääny nurkkiin jotain edullista toimivaa autokonetta?
     
  9. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

  11. Master_Of_Orion

    Master_Of_Orion 1st gear

    Uskaltaisikohan täältä kysyä neuvoa?

    Ajattelin kysyä, onko kenelläkään tietoa Nordman-merkkisistä LA-puhelimista. Kyseinen vekotin pelastettiin kaverin metsäkoneesta. Laitte on tällä hetkellä tutkittavana, lähetin pelaa, mutta kaiutin on mykkä.

    Myös antenniasennuksista olisi kysyttävää, esimerkiksi olisivatko Smarteqin antennit millaisia. Ja ajatuksena olisi asentaa antenni takalokasuojaan/kylkeen (henkilöauto), kantoetäisyydeksi riittäisi ~10 kilometriä. -Erään sukulaismiehen kanssa tulee toisinaan ajettua ristiin, ja hänellä on oppilaitoksen sora-autossa LA-puhelin, joten kuulumisia olisi mukava vaihtaa muutoinkin kuin kännykällä...
     
  12. perkele

    perkele Gearhead

    tarkoittanet nordland merkkistä puhelinta?
    ja mallikin olis kiva tietää.
     
  13. nalleolut

    nalleolut 3rd gear

    autossa president jackson II ja kotona ranger..

    kanavat 31 ja 7 fm....

    myös asennus apua ja vinkkejä lemin kupeessa asustelen.
     
  14. Master_Of_Orion

    Master_Of_Orion 1st gear

    No, Perkele, saatat olla oikeassa, LA-radio kun on huoltoliikkeessä ja tähän hätään en muista laitteen tarkkoja tietoja. Saan tiedot vasta maanantaina, kunhan käyn tiedustelemassa tilannetta… Kromimaskinenhan tuo oli, joten kyseessä lienee iäkkäämpi laite?

    Tuosta antennin sijoituksesta vielä, että mitä olen netistä yrittänyt tietoa etsiä, niin ilmeisesti auton kylki rajoittaa kantomatkaa huomattavasti ja rajoittaa kuuluvuusaluetta joihinkin ilmansuuntiin, mutta kuinka paljon? Tarkoituksena olisi asentaa ~metrin pituinen piiska…
     
  15. audiq

    audiq Gearhead

    Magneettijalkojakin löytyy. Sellaisella saa kätevästi antennin keskelle kattoa ja silloin kantomatka on aika tasainen moneen suuntaan.

    Minullakin sellainen jalka joskus oli ja tosi hyvin se pysyi normaalimittaiset antennit kiinni. Joskus siinä oli puluntappajakin kiinni, mutta sen kanssa alkoi olemaan ongelmia kiinnipysymisessä.
    Huono puoli oli magneettijalassa se, että kun se jalka alkoi ruostumaan, niin siitä jäi hankalasti putsattavia jälkiä kattoon. Vaikka jalassa oli jonkinlainen ohut solumuovi tehtaan jäljiltä suojaamassa auton maalipintaa.
     
  16. Topi71

    Topi71 1st gear

    Paras paikka antenille olis keskellä kattoa,mutt ns.nurkka kusot/yhteydet toimii hyvin vaikka antenni oli kyljessä kiinni.
    Itelläni on parit "lällärit", SuperStar3900 ja presidentin harry2.
    Antennit tilanteenmukaan n.60cm - 2,6m 8)
     
  17. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    nää on taas niin jokaisen käyttäjän henkilökohtaisia mieltymyksiä... Joskus hyvällä kelillä on rekassa kuulunut etelä-euroopasta asti mölinää, ja kyllä se vituttaa. pakko sulkea laalaa.

    mielestäni normi käytössä maks 5km kantama on hyvä, muuten alkaa olla liikennettä jo kiusaksi asti. Esim monilla erikoiskuljetus-etuautoilla on sen verta kovat lähetystehot, että pakko sulkee/vaihtaa kanava 19 jos edes vähän samaan suuntaan ajaa. Mielestäni laalaan tarkoitus on toimia näköetäisyydellä tai hieman laajemmin.

    Vois kysyä että miksi jonkun etuauton tarvii kuulua 20kilsan päähän?

    Puhelimet on tarkoittu sitä varten että voidaan eri kaupunkiin jutella ;)

    Että ei se maksimaalinen kuuluvuus ole minusta niin oleellsita, jos ei ole radioamatööri.
     
  18. Scottsdale1980

    Scottsdale1980 1st gear

    taitaa olla idea että etuauto kuuluu kauas se että jos sattuu toinen kuljetus tulla vastaan tms niin voi hyvissä ajoin suunnitella väistöpaikan yms.
     
  19. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Tuolla tien päällä liikuskellessa kyllä se lippuauton pitkälle kuuluminen on elintärkeää että kerkiää katella piilopaikkaa retelille, sitä ei 2525:sta pysäköidä mihkä tahansa jos tulee kuutosta vastaan :eek:

    Niin lällärit, normikantama kunnossa olevilla koneilla on vähintään 20km.. 5km tarkoittaa rikkinäistä antennia tai konetta.

    Antenni keskelle kattoa jos mahdollista, myös magneettina toimii.

    Mulla on lälläreitä vain joku 40 kpl ja lisää pitäs saara :rotfl:

    Tuossa muuten pätkä lälläriqusosta..
    http://www.youtube.com/watch?v=ZGilw7rK5ws

    Oma sijainti Paltamo, Kaukaisin vasta-asema Kokkolassa..

    Mitä tuohon norlandin koneeseen tulee niin siellä koneen takana on todennäköisesti Ext spk liitin josta saa siis lisäkaiuttimen 3,5mm monoplugilla.. Sitäkin olisi voinut koittaa..!
     
  20. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    ei kuutostiekään niin perseestä ole että tarvii 15-30minuutta aikaisemmin vetää vehkeet lepikkoon että pääsee EK:n alta pois :poff:

    ja kuitenkin EK autojen tarvii huolehtia kuljetus niin, että kaikki pystyy väistää vaikka ei oiskaan laalaata.
     

Kerro tästä muillekin!