"Laatu"tunkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja amis, 17.3.2005.

  1. amis

    amis 1st gear

    http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/muut/index.html

    Katsokaahan... Ostin siis tunkin, ja petyin laatuun :( Koitan saada tunkin takuuseen, kuinkahan pitkä takuu on jollei ole erikseen mainittu? 7pv? Toiseen samanmoiseen aion sen vaihtaa. Mikäli sekin on samanlainen, korjaan sen itse entistä ehommaksi :)
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    mites kuvittelit että harakirikaupasta saat jotaki laadukasta?
    ei nyt niin hirveesti hinta nouse , kun menet oikeaan työkalukauppaan ja ostat kunnon tunkin,ei tuu sitten niitä yllätyksiä...
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    ja tosimies ostaa vain uusia aston martineja niin ei tule niitä yllätyksiä
     
  4. timppa

    timppa Gearhead

    Taitaa kaikki varaosaliikkeistä ostetut tunkit olla enemmän tai vähemmän kieroja ja vastaavanlaisilla saumoilla...
    Ainakin mitä itsellä ja tutuilla on ollut. Kaikki on tainneet hajota lopulta siihen että stefat alkaa vuotaa ja tunkki "valuu". Että yksikään ei ainakaan vielä ole rivahtanut kantavuuden rajoissa nostettaessa (täytyy koputtaa päätä).

    (Sauman leveys ei niinkään ratkaise vaan se miten syvälle perusaine on hitsautunut... Saahan siihen "silikoonisaumankin" tehdä.)
     
  5. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Se on 2500 kilon tunkki. Onkohan se 3500 paunoja tai jotain. Tämänsorttisessa tavarassa on vuoden takuu vähintään. Kiero runko on takuun alainen asia.
     
  6. timppa

    timppa Gearhead

    ...Siis tossa aikaisemmen piti kirjoittaa "Enemmän tai vähemmän kieroja parin noston jälkee"...
     
  7. amis

    amis 1st gear

    Huomenna vissiin pitäisi takuuseen sitä koittaa... Mutta en kyllä noita saumoja kehtais omikseni sanoa jos olisin ne "hitsannut". Huokosia ja sitten semmosta "makkaraa". Huomaa myös miten reunat hammastavat... Ihmettelen myös miksi koko "nostovarsi" on toisessa sivussa.
    En nyt ihan ykköslaatua kuvitellut ostavani, mutta odotin edes joninmoista laatua... Toisaalta, mitä sillä ulkonäöllä on väliä kunhan vaan nostaa. Ja nostaahan se, selkeä ero ainakin 2t tunkkiin :wink:
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Kaukoidän tuotteilla on maahantuojakohtainen takuu. Nuo mainitsemasi "viat" ovat kuitenkin aika mitättömiä laatupoikkeamia tuotteessa joka kasataan ilman robotteja kiinassa riisipalkalla. Riippuu ihan maahantuojasta miten takuupyyntöön suhtaudutaan. Motonet tuskin ottaa sen enempää kantaa asiaan kuin että soittaa maahantuojalle.

    Maahantuoja tuskin jaksaa tuhlata aikaa tuon hintaisen laitteen kanssa tappelemiseen joten jos koet että tuotteessa on vika tulet todennäköisesti saamaan toisen samanlaisen tilalle tai rahasi takaisin.

    Kyllä harrastekäytössä kaukoidän tuotteetkin on vallan toimivia, varsinkin kun raaka-aineen hinnannousu jatkaa euroopassa valmistettavien tuotteiden hintojen kallistamista. Kaukoidästä tuotaviin dollarin kurssi auttaa vähän kompensoimaan hinnannousua.

    Harrastaja kuitenkin miettii hiukan ennen kuin sijoittaa 300 euroa AC:n tunkkiin jos kahdeksallakympillä saa toimivan laitteen.
     
  9. eski

    eski 1st gear

    Mitäs se biilhelvetin punainen 2t:n tunkki. Sillä ainakin oma biili nousee, eikä maksanut paljoa.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    se bilteman 2 1/4 tonnin tunkki on vallan mainio.Käytössä ollut päivittäin jo 2 vuotta ja erittäin laadukkaan oloinen vieläkin.Eikä ole kallis.Aika saatanan rimpulan näköinen on toi vehje,en uskaltaisi nostaa edes itseäni
     
  11. amis

    amis 1st gear

    Bilteman tunkeissa ei ole pikanostoa, tosin sehän nyt ei ole välttämätön... Huomasin, kun piti keskeltä nostaa autoa, että siitä pikanoston vivusta on lähinnä haittaa...
     
  12. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Asia saumaa :rotfl:
    vai pitäisikö sanoa Aasia saumaa :rotfl:

    No joo,hitsari lukenut hitsatessa punaista kirjaa.
    Itsellänikin ollut muutaman vuoden samantapainen tunkki käytössä.
    Täytyy huomenna tarkistella saumoja,jos vaikka saisi hyvät naurut.
    Tunkin rungon saa kyllä vääräksi jos haluaa,nimimerkillä auton pudottanut korkealta "vahingossa" etukuormaajasta tunkin päälle.

    Motonet tod.näk. antaa vastaavan tilalle tai sitten ostohyvityslapun.
     
  13. jukkanum

    jukkanum 1st gear

    Laatu tunkki

    Itsellä on ollut toistakymmentä vuotta Niken 1.5t tunkki.Maksoi muistaakseni silloin toista tonnia mutta on pelannut hyvin,nostaa aika korkealle ja on leveä joten on aika turvallinen nostaa esim. autoo pihamaalla.
     
  14. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Bilteman pikkutunkki pelannut kohta 10 vuotta, ja toimii kuin uusi.
    kätevä renkaanvaihdossa.

    Keväällä ostin Koivunen Oy:n punaisen 2500 kg:n isomman tunkin
    jolla saa vaikka koko auton etupään ilmaan kerralla tarpeeksi korkealle.

    Muistattehan että pelkän tunkin varaan ei saa autoa jättää hetkeksikään jos meinaa tunkea itsensä auton alle. Vaikka olisi kuinka kallis ja hieno tunkki.
     
  15. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Tavaran virheellisyys ja takuu ovat kaksi eri asiaa. Periaatteessa kaikilla tuotteilla on lain vaatima 6 kk "takuu" virheettömyydestä - jopa yhden euron ruuvimeisselillä (halpahallin ostopäällikköä lainatakseni). Lisäksi maahantuojat tai kauppiaat vaivat tarjota muita takuita.

    Kannattaa katsoa mitä laki sanoo

    Kuluttajansuojalaki 20.1.1978/38
    Sieltä 5 luku ja etenkin pykälät 12 ja 15
     
  16. ruuti

    ruuti 1st gear

    harrastelijatunkki

    Ostin halpakaupasta 3 tonnin tunkin, hintaa 89 euroa. Onhan se hitsaus vähän niin ja näin. Kestävyys riippuu kans aika paljon käytöstä, pitää käsitellä ku "kipeetä pillua"...
    Oma pillu..eiku tunkki on pelannu. 2 kk oli farmiletukka takapuskurista tunkin varassa, eikä laskenut.
    Vuoden takuu meni umpeen. Toivottavasti kestää kauemmin.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muistakaa kaikki laittaa muutakin alle, kuin pelkkä tunkki. 1 kaveri on kuollu taka-akselin alle ja itsellä on kerran pettänyt "laadukas" tunkki. Enempiä pelottelematta pukit ei paljoa maksa.
     
  18. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Biltsun 2javarttinen on ollut duunissa vuodesta -96 käytössä ja sillä on jopa 4700kg traktorin takakulmakin nykästy ylös (pienellä natinalla).

    Hankin pari kuukautta sitten uuden 4t tunkin alan liikkestä (1200€) kun tuo uusi traktori on linkku ja tuon biltsun tunkin leveys ei riitä pitämään tunkkia pystyssä kun ohjausnivel kääntyy nostaessa. Mutta vanha pysyy vielä toistaiseksi myös hallissa kun tuo uusi painaa 120kg ja on hieman kömpelö pikku hommissa.

    Tuo kuvissa ollut kyllä hieman muistutti biltsun tunkkia muodoiltaan...
     
  19. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear



    Itse en välttämättä luota edes kaupan pukkeihin kun halvat näyttää, no halvoilta ja yksi on hajonnutkin. Pistän aina vähintään yhden ja useimmiten kyllä enemmän kunnon reilunkokoisia puupölkkyjä. Ei tarvi pelätä että hitsaussaumat pettää.
     
  20. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

Kerro tästä muillekin!