läheltäkö piti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kapa, 8.7.2010.

  1. kapa

    kapa 3rd gear

    sain omalle kohdalle taas muistutuksen että sammutin kannattaa pitää autossa mukana. tuli lähdettyä kyläreissuun cädillä ja veivasin autoo kyläpaikan pihaan ni pellin alta alko puskemaan todella sakea savu. Luulin että joku vesiletku oli ratkennut tms. ja ehkä onneksi en heti ehtinyt tempaista peltiä auki. Ohjaustehostimen paineletku oli murtunut ja suihkutti öljyt suoraan pakosarjan päälle :-?

    tuuria ehkä mukana.....

    kyllä, huomenna haen sen sammuttimen :oops:
     
  2. ministeri

    ministeri 3rd gear

    Mulla on sammutin ollu kyydissä viime syksystä asti ku autosta vähän johot suli aika onneton olo moottoritien varessa ku konehuoneesta nousee savu tajusin kuitenkin akunjohot nykästä pois.
     
  3. Letku

    Letku 3rd gear

    Onneksi nykyään ei sammuttimet maksa maltaita ja on helppo hankkia moinen laite...
    Itsekkin hommasin sammuttimen autoon ja on etupenkkien välissä "helposti" saatavissa... :D
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu. Mulla on niitä vissiin viisi. Ja autossa kulkee mukana varoilta se nestesammutin, jolla jää ehkä jotain pelastettavaakin jos syttyy. Jauheen kanssa voi auton käytännössä paalata, jos sillä joutuu sammuttamaan :lol:
     
  5. karvahattu

    karvahattu 1st gear

    Suosittelen: vähintään 6kg:n hiilidioksidi (co2) sammutin , ei sotke paikkoja ja sillä jotain jo pystyy sammuttamaankin. Toki maksaa enempi kuin 2kg:n jauhes. mutta on kyllä parempikin.

    Nuo halpakaupan 2kg:n jauhesammuttimet sopii lähinnä verkon painoiksi, ei niillä juurikaan virkaa ole.
    -toki kuitenkin tyhjää parempi.

    Ja seuraava kannattaa muistaa: kun sitä jauhesammutinta pitää veneessä tai autossa niin jauhe pakkaantuu kasaan tärinässä eikä tosipaikassa sieltä tulekkaan mitään ulos.
    Tuon pystyy estämään kun kerran kuussa kolistelee esim. kuminuijalla pulloa niin jauhe irtaantuu jälleen käyttökelpoiseksi.

    :wink:
     
  6. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mulla joskus taunuksessa paloi liian ohuet laturinpiuhat liekillä muovisen bensaputken vieressä, mut me saatiin ne lumella sammutettua ajoissa ennenku se bensaputki ehti syttyä. Oli jotain aikasemman omistajan v*tun patentit :wc:
    ja impalassa kiertyi joku piuha ohjausakseliin. Olin vieläpä itte sen sinne laittanu sen piuhan :oops: :oops: olis siihen voinu ja olis PITÄNY laittaa sulake :oops: ja muutenkin kiinnittää se piuha niin ettei se pääse tarttumaan sinne rattiakseliin..... no kantapään kautta oppii. Se ei liekehtiny mut savus kyllä ja kuumeni, mut mää katkasin sen piuhan sivuleikkureilla.....
    Kyllä mulla nykyään on jonkunlaisia sammuttimia yleensä joka autossa millä liikkeellä ollaan. Jos tilanne tulee niin voi ainakin yrittää ja toivoa et niistä olis jotain apua.....
     
  7. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Kaverilla just meinas palaa tehokas bemari (702hv. 996Nm.) tienpäällä.
    Rupes ajaessa ihmettelemään savun hajua, ja pysäytti pysäkille.
    Ei ehtinyt kun oven avata, kun konepellin alta löi jo lieskat. Auto sammuksiin,ja siinä tietysti hirveä paniikki päälle, että mitäs nyt. Muisti sit onneksi, että oli sammutin takajalkatilassa pyörimässä. Sillä sai sammuksiin.
    Ja auto lavetilla takas himaan.

    Oli muutama päivä ennen siivonnut ja tyhjentänyt auton turhasta roinasta, mut oli onneksi nostanut sammuttimen takaisin autoon.

    Sylki bensaa kahden sähköpumpun voimin konehuoneeseen. Bensalinjasta jotain hajonnut (en muista mitä). Jotain suuttimista ainakin puhui.


    Että kannattaa pitää se sammutin siellä autossa!

    Tossakaan ei olisi ollut mitään tehtävissä, jos ei sammutinta olisi ollut mukana.
     
  8. SuperGas

    SuperGas Gearhead

    Lempiaiheeni! SYY JA SEURAUS...

    En nyt halua osoittaa sormella ketään, vaan kaljapäissäni yleistän ja toivon että raati ottaisi opikseen.

    Esimerkki: Sulake palaa autosta. Jokin lakkaa toimimasta. Sulake vaihdetaan uuteen. Taas toimii. Mitä korjattiin? Tässä korjattiin SEURAUS, ei SYYTÄ. Sulake palaa vain silloin kun sen on määrä tehdä se, ts. virta kasvaa sulakkeelle sietämättömäksi.

    Toinen kisamaailmasta: Pakolämpö liian matalalla. Laihennetaan pikkuisen. Pakolämpö laskee vielä enemmän. SYY: seos oli niin laihalla, ettei palamiseen (lämmön tuottamiseen) riittänyt bensaa. Tässä korjattiin SEURAUSTA, olettamusta että liian rikas seos aikaansaa matalan pakolämpötilan ja laihentamalla päästään "alueelle". Hyvä ettei päästy vaihtamaan sulaneita mäntiä...

    Aina kun joudutaan käyttämään sammutinta, korjataan lähes poikkeuksetta seurausta. Syy on jäänyt jossain vaiheessa vähemmälle huomiolle. Jos syy olisi havainnoitu ajoissa, sammutinta ei olisi koskaan tarvittu.

    Ei palkokasveja sieraimiin, viettäkää autojen kanssa laatuaikaa vaikka oluen kera ja katselkaa mahdollisia vaaran paikkoja. Sähköasennukset, polttoaineputket ja -letkut, voitelulaitteet yms... HÖRPS! :rotfl:
     
  9. SuperGas

    SuperGas Gearhead

    ...jatketaan, kun kerran olutta riittää! ;)

    Päädyt jostain syystä juoksemaan. Kompastut löystyneisiin kengännauhoihisi. Seuraus: Hampaita poikki. Syy: Olisit katsonut kengännauhojasi...

    Toinen: Istut baarissa vaimosi kanssa. Ohi kävelee käsittämätön tissipari, johon katseesi liimautuu hetkeksi. Seuraus: Hampaita poikki. Syy: Olisit katsonut kengännauhojasi...

    Nää ei oo aina niin helppoja sisäistää. :eek: Yritetään...
     
  10. Ana67

    Ana67 Gearhead


    Sullahan äksy :pinup: ... Mun vaan kysyy sarkastisesti:"olix hyvät" tai toteaa et:"Ilman liivejä noi roikkuu navan korkeudel." :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!