Lämpöeristenauhaa pakosarjoihin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Tapi, 4.2.2002.

  1. Tapi

    Tapi Gearhead

    Tiedän Thermo tecin. Olen jo kerran ostanut sitä kaksi rullaa hintaan 460 FIM. Paikallinen jenkkitavarafirma pyytää siitä 70 EUR/rulla!!!!! Nyt kun joudun taas saman hankinnan eteen, niin kyselenkin, onko muita vaihtoehtoja kuin Thermo Tec? Luulisi, että teollisuuskäytössä lämpöeristystä ahtaissa paikoissa hoidetaan jotenkin. Täytyyhän alalla olla muitakin yrittäjiä kuin tuo TT?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mihin sä tarvitset sitä eristystä? On niitä muitakin valmistajia mutta samaa hintaluokkaa ovat kuin thermo teckin.
     
  3. Tapi

    Tapi Gearhead

    samaan tarkoitukseen kuin useimmat muutkin, eli pakosarjojen eristykseen. Ovat ahtaassa raossa ja ympärillä on paljon kuumuudelta suojattavaa. Löysin toisen valmistajan (heatshieldproducts), mutta hinta tosiaan on samanlainen.. Jos löytäisin teollisuuskäyttöön vastaavaa tavaraa, hintakin olisi neuvoteltavissa, kun lopulta tavara on perin yksinkertaista ja halpaa valmistaa..
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaa jaa; no ehkä tossa tapauksessa näin on. Taitaa asbestin poistumisen jälkeen olla kuitenkin aika arvokkaita noi materiaalit ja kaikki riittävän kuumuuden keston omaava materiaalikin aika arvokasta. Suurin osa laitteista joita mä olen nähnyt tota thermoteciiä käyttävän ei sitä tarvitsisi enkä itsekään sitä enää käytä. Olen suojannut alumiinilevyillä liian lähellä olevat kohteet ja tuntuu ajavan saman asian.
     
  5. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Tuttu kiihdytyskuski kertoili että pakosarjan lämpöeristyksellä on kuulemma muitakin etuja kuin konetilan viilentäminen. Mitä pidemmälle pakosarjassa mennessään pakokaasut säilyttävät lämpötilansa, sitä enemmän niillä on liike-energiaa ja sitä paremmin sylinterit tyhjenevät -> More Power!

    Itse käytin Volvon B20:ssä jotain eristettä pakosarjan päällä (eikä varmasti ollut ThermoTechiä :smile: ), muttei se estänyt kaasuttimien kiehumista +25 asteessa. Pitänee lisätä ne suojapellit kaasareiden alle...
     
  6. Tapi

    Tapi Gearhead

    Juu, tässä tapauksessa ei pelkkä lämpöpelti riitä. Ja niin kuin edellä mainittiin, on eristetyn pakosarjan teoreettinen virtausnopeus parempi + konehuoneessa on viileämpää.

    Onnistuisinkohan liittämään tähän kuvan ongelmastani...
    http://personal.inet.fi/private/tapi/image88.jpg


    _________________
    Manta GN

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Tapi 2002-02-04 15:36 ]</font>
     
  7. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Onhan tuolla aavistuksen verran ahdasta ja nuo paineruokittujen koneiden pakosarjat kun käyvät vielä vapareita kuumempana, niin hyvä ettei runkoaisat sula... :grin:

    Anyway... Meillä oli aikoinaan tallilla jotain teollisuusperäistä eristenauhaa. Siinä ei (kuulemma) ollut asbestia, joten sitä saattaisi voida käyttää ilman linnatuomion pelkoa. Tongin muistaessani tiedon mistä ko. nauha on peräisin...
     
  8. Tapi

    Tapi Gearhead

    Kiitos jo etukäteen!
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo, kyllä mäkin olen tietoinen sen nauhan periaatteellisesta hyödystä tehollisesti; vaan aika hintelästi tota kuitenkin käytetään sellasissa koneissa mistä haetaan ihan maksimitehojakin, vaikka Pro stockissa tai F ykkösissä. Jos se tois hevosvoimankin lisää niin niissä vehkeissä sellaset varmasti olis. Mutta kyllähän se auttaa jossain määrin tota kuumentumisongelmaa jeesaa.
     
  10. Tapi

    Tapi Gearhead

    Se voi tuoda hevosvoiman lisää tai joskus enemmänkin, toisaalta se voi myös joskus haitata menoa. F1:stä, Nascarista ja muista rahalajeista on turha yrittää päätellä sen hyötyä, koskapa lämpöeristys ei niissä luokissa ole välttämättä mikään kotikutoinen thermotec-viritys. Kalliissa sovellutuksissa tunnutaan käytettävän paljon keraamista pinnotusta sekä aluminointia (?)

    Siis lopputulos on sama: pakokaasut pysyvät kuumempina. Pakosarjan ulkonäöstä sitä ei voi päätellä. Olen nähnyt thermotecciä myös Funny Carin pakosarjoissa (konehuoneen lämpiäminen ei huoleta), hyödystä en osaa sanoa mitään.

    esimerkki pinnotuksesta:
    http://www.dicustomcoatings.com/
     
  11. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Noissa huippukilpureissa taidetaan nykyään käyttää keraamisesti pinnoitettuja pakosarjoja. Pitää kuulemma kanssa lämmöt hyvin sisäpuolella. Kaveri käytti pakosarjan eristeenä ns. sammutuspeitettä. Hinta huomattavasti halvempi, pitää vaan leikellä siivuiksi.
     
  12. Tapi

    Tapi Gearhead

    Ha, ehdin ensin;)

    Mutta tuo on juuri se, mitä olen kaivannut!!! Lisää tuollaisia ideoita! Aloiotan kyselemään jostain halpaa sammutuspeitettä.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla on omassa autossani palonsuoja kangasta jo 3 vuotta. Hinta oli sopiva kun sain sen ilmaiseksi. Ainoa ongelma sen kanssa on kun sen leikkaa niin se tahtoo purkautua. Ommella sitä reunaa ei voi kun kaikki normaalit langat tahtoo palaa poikki. Kovin siistiksi sitä ei saa eli ei ole "näyttely kelpoista". Muuten toimii hienosti.

    Mikko
     
  14. Tapi

    Tapi Gearhead

    Jep, arvelinkin reunan purkautumisen olevan ongelmallisen. Täytyy varmaan kokeilla klemmareita ja oikeaa kietomisjärjestystä. Samasta aineesta saan varmaan näppärästi myös pussit ahtimille. Katsoin hintoja ja ne olivat välillä 10 - 20 EUR.
     
  15. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Tää kuuluis kai huumoripläjäys-osastolle, mutta tuli tosta näyttelykelpoisesta mieleen, josko Foliatec valmistaisi thermotec-jäljitelmäteippiä :grin:
     
  16. Alistus

    Alistus 1st gear

    Mulla on laitettu päät vain rautalangalla kiinni koska se on näkymätöntä konehuoneessa. Nyt kirjoittamisen jälkeen oikein tutkin maton kappaleita ja vain yhdessä oli palamisen jälkiä eli kestoikä näyttäisi olen ihan hyvä. Olen vain kuullut että joillain on palannut/ruostunut peltisarja puhki parissa vuoodessa käyttämällä ns. termotec korvikkeita. Joku putkiklemmari voisi näyttää aika kornilta pakosarjassa.

    Tosiaan kai foliatec voisi valmistaa värjäämällä vaikka lakanasta tai tarrana "termotec-tuningia" <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Mikko

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Alistus 2002-02-13 13:25 ]</font>
     
  17. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Useimmiten olen nähnyt käytettävän rst nippusiteitä. Ei happane, kiiltää ja on muutaman gramman kevyempi kuin klemmari.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä sellaista lankaa pitäisi olla koska joskus aikoinani kun kotigrillissä valmistelin kanaa / Broileria niin se sidottiin langalla kii jot ei siivet syty palaa koska kotigrilli on niin pieni ja siinä se kesti joten olisikohan siinä vastaus purkautumiseen ??
     
  19. Alistus

    Alistus 1st gear

    Ajattele sen langan kestävyyttä siinä kanassa kauanko se kana oli grillissä?? Maksimissaan tunnin ja vain yhden kerran. Autolla ajaessa pakosarja saattaa olla kuumana useita tunteja putkeen ja sen pitäsi kestää satoja ellei tuhansia kuumenemisia. Joten en usko sen langan kestävyyteen.

    Mikko
     
  20. ana57

    ana57 1st gear

    Mitä iloa on kuumista pakokaasuista ?
    Jos unohdetaan konehuoneen kuumeneminen, niin mielsetäni saman ilmiöön (tehon nousuun) päästään pienempiläpimittaisella putkella. Olisko pakosarjat väärin mitoitettuja.
     

Kerro tästä muillekin!