Lämppärin eristys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja maddis, 9.8.2017.

  1. maddis

    maddis Gearhead

    Onko kukaan miettinyt/tehnyt lämmitinboksin eristämistä? Kyseessä G-body jossa se puhallinboksi on konehuoneenpuolella ja varsinkin kesäisin autossa tulee suhteellisen lämmin, kun sisääntuleva ilma lämpeää vaikka olisi kuinka kylmää laitettu.

    Mietteissä kävi tuon boksin eristäminen jollain alumiinipintaisella äänieristys matoilla. En tarkoita niitä bitumipohjaisia vaan esim. tämmöisellä. http://www.motonet.fi/fi/tuote/606001/Aanieriste-1x50x100cm--folio

    Jos tuolla eristämisellä vähän sais sitä lämmön siirtymistä vähennettyä.

    Voihan se tietysti olla, että ilmanohjausläppät vuotaa hieman, mutta uusin boksin sisällä olevat vaahtomuovieristeet kun auton kasasin pari vuotta sitten.
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Laita hana lämppärinletkuun, se voi myös auttaa.

    Kone tietty lämmittää boksia hieman, mutta virtaava ilma jäähdyttää sitä nopeammin mitä se lämpenee.
     
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    USA Fordeissa on vakiona ainakin 80- luvulta lähtien. Ei ne sitä turhaan laittais.
     
  4. maddis

    maddis Gearhead

    Se on tietysti yksi vaihtoehto. Menee hieman käsipeliksi sitten lämmön säätö jos aamulla tarttee lämpöä mutta illasta ei enää, mutta kaikkea sai voi saada. Mutta harvemmin 'kuumimpaan' aikaan aamullakaan lämpöä tarttee.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kyllä mulla gbodyissa ihan hyvin sieltä virtas raikasta. Toki jos ulkona 25-30astetta ja matelee. Mutta muuten ei pitäs olla onkelmia kun kaikki toimii.
     

Kerro tästä muillekin!