Lämppärin etuvastus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja VintageSpeed, 15.10.2016.

  1. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Mulla on kädessä 3-vaiheinen lämmityslaitteen puhaltimen vastus. Tällä olisi tarkoitus saada yhteen kustom Cadillaciin puhaltimen moottori pyörimään haluttua nopeutta.

    Tässä käkkylässä ei ole paikkaa vastukselle puhaltimen kopassa joten vastusta viilentävää ilmaa ei myöskään ole tarjolla.

    Nyt tarvisi siis keksiä toinen keino lämmönsiirtoon jotta vältytään syttymisriskiltä.

    Ajattelin että helpointa olisi valaa tuo nuo vastuslangat johonkin lämpöä johtavaan materiaaliin, mutta mikä olisi hyvä materiaali tähän toimenpiteeseen? Uusissa autoissa elektroniikkaboksit on usein tuupattu täyteen jotakin uretaania...

    [​IMG]
     
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  4. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    25A vetää mittarin mukaan puhallin. Tarkoitus olis alkuperäinen 3-vaiheinen katkaisija hyödyntää, mites tuollainen käy yhteen sen kanssa?
     
  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    No sit täytyys kattoa vielä tehokkaampi, katkaisija ei oikeen järkevästi kun tarvis vaan on/off ja tolla potikan nupilla nopeus, tuli vaan mieleen tälläinen kun kyseessä kustom olis aika pähee portaaton säätö
     
  6. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Karpov tykkää tästä.
  7. north

    north Gearhead

  8. T.

    T. 3rd gear

    Onko se poissuljettu että tekisi sinne puhallinkoppaan paikan vastuksille? Itse en menisi noita valamaan mihinkään. Jollei reikä ilmakanavassa maistu hyvältä, niin voisiko asentaa tuon johonkin putkenpätkään ja pultata siihen esim. prossutuulettimen? En tiedä riittääkö siinäkään virtaus, mutta olisi jo kuitenkin jotain.
     
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ollos hyvä, tarkkana sitten kytkennän kanssa ettei tarvi savujen jälkeen tarkistaa kytkentöjä, pikaisesti kun yritin kuvan piirilevyä katsoa niin saattaa mennä moottorille tosta jatkuva + ja trankut sitten hakkuroi moottorin miinusta maihin eli moottori eristettävä auton rungosta jos näin on, tollasta ei oo ite vielä tullu tilattua vaikka paljon elektroniikka tilannu kiinasta ja on ihan älyttömän halpoja kun irtokomponentit maksaa Suomessa jo enemmän.

    Joo ei noita lankoja munkaan mielestä mihinkään valaa voi palavat varmasti poikki kun joutuvat aika paljon lämpöä hukkaamaan, et hyvässä ilmavirtauksessa parasta olla.
     
  10. north

    north Gearhead

    Juu menee varmaa kuukauden pävät ennenkuin postilaatikkoon tulee mut ihmetellään sit lisää.
    Löyty tommonen video
     
    Muokattu: 15.10.2016
  11. T.

    T. 3rd gear

    Millainen se kytkin muuten on? 0-1-2, vai 0-1-2-3? Tuossa on nyt noita vastuksia riittävästi, kun eikös suurin nopeus mene yleensä suoraan ilman mitään vastuksia?
     
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Noiden vastusten valaminen eristävään massaan ei oikein toimi. Ne sulattaa sen massan tms kun lämpö ei pääse pois. Noi vitosen elektroniikkasäätimet on hyvä ratkaisu. Semmosella itse tekisin ja sitten kun on sillä pyöritettävälä nupilla löytynyt ne 1-2-3 mieleistä nopeutta, niin joku elektroniikan alkeista perillä oleva kolvaa sun orkkiskytkimeen muutaman pikku vastuksen jotka kytkettynä tuohon elektroniseen peliin tekee ne halutut nopeudet.
     
  13. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Tuon viimeisen linkin säätimen kyllä saa hienosti piilotettua Cadillacissa tuhkakuppiin.

    Täytyy tilata ja kokeilla.

    Yksi vaihtoehto olis myös ostaa Motonetistä tuollainen mopoauton vastus, ne on valmiiksi valettu johonkin epoksiin, koteloitu ja lämpösiilillä.
     
  14. north

    north Gearhead

    Toi säädin tuli mut en oo kerenny testaa se toimivuutta mut ihan siististi tehty.
    [​IMG]
     
    Ratrod34 tykkää tästä.
  15. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Mäkin tilasin ton ja tuli viimeviikolla. Siinä vaan on tosiaan se ongelma että se itse moottori pitää eristää maadoituksesta.
     
  16. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Joo kumitiiviste väliin ja ruuvien kohdalle muoviholkit...tai jotain vastaavaa
     

Kerro tästä muillekin!