Laittomuuksia autoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja sape, 11.1.2002.

  1. sape

    sape 1st gear

    'Afterburnerit': Miten toimii, mistä voisi saada, paljon maksaa?? Ja tässä ei ole kyseessä mitkään rikkaat säädöt!
    hydraulit: Mistä voisi saada, mitä maksaa?

    Kaikki pienetkin vinkit kiinnostaa, etenkin 'afterburnereista'!!
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    En tiedä onko tämä afterburner-osuus pelkkää urbaania kaupunkitarinaa, mutta kerrotaan kuitenkin.



    Takavuosina muuan paikallinen kaveri kuulemma viritteli muistaakseni Street & Racen (?) jutun innoittamana Dodge Aspeninsa pakoputkiin sytytystulpat ja niille kipinää syöttävän monimutkaisen systeemin (en muista mitä kaikkea sinne peräkonttiin oli kuuleman mukaan tungettu, toinen akku, virranjakaja ja sähkömoottori ainakin).



    Tarinan mukaan muutaman ekan torin parkkiksella tehdyn afterburner-esityksen jälkeen tuli maija paikalle, kaveri kyytiin ja syyte luvattoman/laittoman aseen eli tässä tapauksessa liekinheittimen rakentamisesta ja hallussapidosta. Oli ilmeisesti vähällä ettei autokin mennyt valtiolle rikoksentekovälineenä, mutta joka tapauksessa Dodge päätyi lopulta muutamaa vuotta myöhemmin paikallisen lasiliikkeen varastohallin nurkkaan kun kaveri vaihdatti autoon uuden tuulilasin eikä ollutkaan rahaa maksaa sitä.



    Oli siellä varastossa kyseinen Aspen vielä 90-luvun lopulla, tosin osia oli autosta myyty aika lailla toisille varaosiksi. Itse muistan osan osista lähteneen omille teilleen jo auton ollessa vielä liikenteessä. Bensarahaa kun ei omistajalla ollut ja cruisaamaan piti päästä, niin tyyppi möi mm. puskimet varaosiksi toiseen samanlaiseen :lol:
     
  3. whiic

    whiic 1st gear

    Kuinka pitkän kakun/sakon sai? Meinaan uskaltaisko sitä rakentaa peltoautoon tommosta ilman, että joku "kateellinen" naapuri kielis siitä... :razz:
     
  4. whiic

    whiic 1st gear

    Toisaalta olisko se nyt kiva, jos peltoauto sylkis tulta... sytyttäis vaan pellon palamaan. Mutta rakentaminen ja ideointi vois tosin olla kehittävää puuhaa, jos ropaamiset ton Trumpan kanssa loppuis (käytännössä aika mahdoton ajatus, eri asia sitten mitä uskaltaa ropata itte ja mitkä jättää ammattilaisille).
     
  5. whiic

    whiic 1st gear

    Jossakin väitettiin (olisko ollut Terroristin käsikirja tai vastaava), että johdot pakoputken päässä olevalle sytytysstylpalle viedään suoraan akulta eikä virranjakajalta, kun taas jollakin teinirakentelusivuilla kehotettiin suoraan ottamaan virta jakajalta (yksi sylinteri siis kävis tyhjää ja sylkis bensiini/ilmaseosta pakoputkeen. Moottorin lämmettyä tosin palaminen tapahtuisi pakosarjassa.)

    Mutta tuo ensimmäinen rakennusohje taitaa olla ihan pelkkä vitsi, sillä ei 12V jännite riitä mitään kipinää synnyttämään. Tietenkin voisi pienentää sytytystulpan kärkiväliä radikaalisti tai kytkeä ne oikkariin, tvs. Voihan noita rakenteluita kokeilla. Ei ne maksa kuin yhden sytytystulpan verran ja vähän aikaa. Mutta en menis asenteleen moisia virityksiä mihinkään liikennekelpoiseen kotteroon (en edes Teini-DX:ään [millaista en onneksi omista]).
     
  6. whiic

    whiic 1st gear

    Ja hydrauleista en usko, että herra katsastusherra pitää kans... ja sytytystulpan löytyminen pakoputkesta on varma hylsy ja taitaisi siinä tapauksessa paikalle saapua toinenkin sinipukuinen setä, joka voi aiheuttaa vielä pahempaa päänsärkyä kuin se zetori siinä katsastuspaperissa. :razz:
     
  7. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Hydrauleista on keskusteltu aiemminkin Overdrivessa, aihealueella "jarrut ja jousitus", jonne se kai kuuluukin:
    Hydraulit ja Kiruna-systeemit

    Jossain 1980-luvun jenkkiautolehdessä oli juttua lowridereiden "flame thrower" -systeemeistä ja muistaakseni esitellyssä autossa homma oli toteutettu siten, että peräkontissa oli kaksi vara-akkua antamassa virtaa starttimoottorille, joka pyöritti virranjakajaa, josta lähti kipinää pakoputkenpäihin kiinnitetyille sytytystulpille. Erityistä polttoaineen syöttöä putkiin ei ollut, aina kuulemma sen verran palamatonta ainetta pakokaasuissa on. Eikös näitä systeemejä ole Suomessakin viritelty, mutta laittomiahan ne on takuuvarmasti :grin:
     
  8. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Ameriikan pojilta saa valmiita sarjoja joilla putket saa liekittimiksi..

    Kannattaa katsella kustomi-aiheisilta nettisivuilta. Itse törmäsin joskus kauan sitten firman sivuihin joka noita väsäsi ja myi.. Olivat muistaakseni kaasulla (?) toimivat, eli putkista tuli pitkät siniset liekit.. Varmaankin saisi vähän painetta pienetämällä tms. ihan loimuavatkin!

    Onnea matkaan sille joka tuollaista lakaa rakentaa: muista että polttoaine tankki on siellä takana! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  9. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    En halua yllyttää ketään moista laittomuutta tekemään, päinvastoin liikutaan vaarallisilla vesillä...
    Heikin systeemi toimii, kunhan siihen lisää puolan.
    Starttimoottorin tilalle käy toki muukin moottori, joka esim hihnalla pyörittää jakajaa.
    Tarvittava pa hoidetaan siten, että auto pistetään vapaalle ja muutama reilu kaasun pumppaus.....



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2002-01-14 09:16 ]</font>
     
  10. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    ... ja tulpanjohdot <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">


    :lol:


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2002-01-14 13:17 ]</font>
     
  11. whiic

    whiic 1st gear

    Nyt kun kerran aiheena on laittomuudet niin miten olisi Tee-se-itse nitro-injection? Tai ei kirjaimellisesti. Jotakin nestemäistä hapetinta, jota voidaan sekoittaa bensan sekaan tarvittaessa lisää tehoja. Hapetintahan voisi lisätä bensiinitankkiin, mutta taitaisi syntyä aika räjähdysherkkä litku, joka ei tarvis ollenkaan happea räjähtääkseen. Lisäksi silloin ei hapettimen määrää voisi vähentää, kun sitä ei tarvita. Eli erillinen tankki hapettimelle. Kuinka olisi helpointa rakentaa niin, että annostusta olisi mahdollista säätää ohjaamosta? Olisi vekkuli kombinaatio pakariliekkärin kanssa... :smile:
     
  12. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    käykääs kattomassa http://members.tripod.com/lyc_42/darkside/darkside.htm
    siellä on kaikenlaisia bensa-hapetin yms. sekotus juttuja. kahjoa porukkaa muutenkin :grin: oon itekki suunnitellu vähän vastaavaa, ilokaasu on liian käytettyä ja tunnettua, ei sitä.. joo ja erilliseen tankkiin tottakai, muuten saattaa tulla iso poks!
     
  13. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  14. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Jossakin vanhassa Rod&Customin (paras lehti)numerossa oli melko kattava juttu aiheesta rakennusohjeineen, voinpa kattoa numeron, mutta enpä tahtoisi olla paikalla kun burnereita aletaan esittelemään esim. Forssan PickNicissä...
     
  15. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Myös edesmenneessä (sääli, että niin kävi)Car Trends lehdessä oli systeemin esittely.
     
  16. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Asian vierestä mutta oletteko huomanneet amerikkalaiset cruising-mainokset:
    - NO burnout
    - NO loud stereos
    - NO afterburners
    Any violators will be asked to leave

    ...eli ei kaikki edes jenkeissä halua polttaa itseään tai autonsa maalia.
     
  17. whiic

    whiic 1st gear

    Jos joku on riittävän hullu testatakseen niin suosittelen väh. 5m turvaväliä kaikkeen palavaan (jopa siihen töllistelevään kaveriin). Sanotaan, että liekit voi ulottua jopa 10 jalan päähän. Silti ylimääräinen varovaisuus ei ketään tapa.
     
  18. mane

    mane 1st gear

    Mahtaakos tuo systeemi pelittää kakstahtikoneessa..? Aattelin vaan, että olis hieman helpompi ja halvempi kyhäillä protoversio johonki mopedii..
     
  19. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    miksikäs ei.. vaihtovirtaa tuottavasta magneetosta saa kipinää, kun ottaa esim, etuvalon johdon ja pistää n.1mm päähän rungosta(tai pakoputkesta :grin:) ja koska se on vaihtovirtaa, kipinöi niin kauan kuin johto on riittävän lähellä. ollaan kalareissuilla joskus pienempänä sytytelty nuotioita kyseisellä metodilla, eli kaadettu bensaa puun päälle ja puu mopon runkoon kiinni ja johto siihen viereen. Pappis käyntiin ja lieskat leimahtaa. jollakin pitäs saada helvetin hienojakosta sumua aikaseks, ja paljo kiekkaa moposta että saa lieskan pysymään palavana. ylimääräsen bensapumpun se vaan vaatii, sähköllä toimivan ja sillon alkaa mopon virrat loppua, sieltä kun se huima 25W lähtee.. mutta kaipa tuo toimis.. kokeile sä ensin :grin:
     
  20. whiic

    whiic 1st gear

    Kakstahdissa on enemmän palamatonta polttoainetta, joten liekin pitäisi olla jopa pidempi suhteessa vastaavan kokoiseen nelitahtiin. Lisäksi kakstahtisessa on kaksi kertaa useammin poistotahti, joten pakokaasuista ei ole määrällisestikään pulaa. Tietenkään mopoissa ei kovin suurta mottia ole... Täytyisi siihen mopediin silti jotenkin saada sytytystä sinne putken päähän. Kai tavallisen mopon sytytys toimii tulpalla ja puolla, mutta miten kipinä ajoitetaan? Virranjakaja 1 sylinterisessä kuulostaa naurettavalta, mutta mä en mopoista tiiä enkä ole koskaan omistanutkaan, kummajainen kun olen. Pystyiskö tulpalle menevästä johdosta ottaan rosvoliittimellä virtaa myös toiselle tulpalle ilman, että kipinä häiriytyisi niin pahasti, että mopo ei enää kävisi?
     

Kerro tästä muillekin!