Lapset kisoissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja gremlin, 29.6.2014.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Vetäsin alle ton omikseen kohdan eli ei tietenkään kieltoa, et lapset liekaan vaan se, ettei ne saa olla ilman huoltajan valvontaa vaarallisilla alueilla hortoilemassa

    Ja miten on moniko junnu kuski ilman valvontaa edes viivalle pääsee?


    Entäs mitä sitten sanotaan kun joku 10v lapsi ajaa jonkun 4v lapsen päälle?




    Mikä siinä on niin vaikeaa että lapsiaan ei voi valvoa?
    Vaiko onko se tää holhous yhteiskunta, et joku muu hoitaa ja sit kun se ensimmäinen onnettomuus sattuu niin voiko kukaan vannoa ettei koko homma mene perseelleen?

    Pari ammuskelua ja ollaan kieltämässä aseet
    Entäs jos kolme jonkun jolla on johtavassa/päättävässä asemassa olevia kavereita tenavaa kuolee samassa onnettomuudessa vaikka paluu tiellä tai varikolla, niin mitä sanoo räsänen kielletään lapset vai vedotaan vihreisiin ja kristin uskoon ja kieleetään koko helvetin harrastus?

    Sitäkö harrastajat toivoo kun ei voi lapsistaan pitää huolta?


    Entäs sinä KJG, miten sinulla on mahdolliset lapsesi kisa-alueella? Vapaasti kuin ellun kanat vai katsotko niiden perään?
     
  2. peltsi

    peltsi Gearhead

    Luulis et riittäis jonkinlainen valistustyö eli sisäänkäynnissä ohjeita ja jos tilanne vaatii niin kuuluttaja huomauttaa päivän mittaan asiasta.
    Kyllä on hiukan väärässä paikassa jos pitää laskea varikkoalueella koiria. Mitäköhän haittaa niistä on ja kenelle.
    Kuinka monta kilpailijaa on saanu paluustripillä kallovaurion?

    Kyllähän noi varikot on paljon turvallisempia paikkoja lapsille kuin oma koti jos lasketaan kuolleiden ja loukkaantuneiden määrässä.

    Tää suomi on täynnä noita kommareita jotka haluaa kieltää kaiken ja vähän vitun typerää vedota kuolleisiin lapsiin tässäkin jutussa.

    Keskittyisitte oleelliseen eli itse tapahtumaan eiköhän ne shown pääosanesittäjät vie asiaa eteenpäin jos kokevat varikon vaarilliseksi lapsille tai koirille.
     
  3. pequli

    pequli Gearhead

    Jokunen vuosi on vierähtänyt siitä, kun viimeksi on kisoja paikan päällä seurannut, joten nykymenosta ei ole käsitystä. Mutta! Eikö se vastuu niiden tenavien touhuista ole 100% vanhemmilla, jotka ovat lapsensa paikan päälle roudanneet. Tää on niin tätä nykyajan uusavuttomuutta, että lapsista täytyy huolehtia FHRAN/Jumalan/kenentahansaohikulkijan/jonkun muun kuin vanhempien, jotka ovat sen tenavan maailmaan saattaneet. Ei se isän vastuu saa loppua ulosvetoon, vaan, jos lähdetään koko perheen voimin tapahtumaan, niin jumalauta tärkein asia täytyy olla se oman perheen turvallisuus ja lasten touhujen valvonta, eikä kaverit tai olutteltta. Menkää ja parantakaa tapanne.
     
  4. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Ehdottomasti lapset kisoissa vanhempien vastuulla oli kisaaja tai katsoja. Kyl mun kakarat ainakin kisoissa pysyvät omassa hallinnassa vaikka siinä kisan seuraaminen vähän saattaa välillä häiriytyä.
     
  5. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ja jos ei ne lapset pysy siinä valvonnassa niin on täysin väärässä paikassa.Parempi mennä johonkin leikkipuistoon.
     
  6. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Tarkenna ihmeessä millä lailla on typerää, jos esittää asiallisesti huolenaiheensa, ettei moista onnettomuutta pääsisi käymään.
    Huomattavasti typerämpää on juurikin tuollainen silmien ummistaminen, joku muu hoitaa. Sinänsä päivänselvä asia, vastuu kuuluu vanhemmille, mutta kun tänä päivänä on monenlaista uusavutonta ja vastuuntunnotonta porukkaa, niin tuohon epäkohtaan ei muut voi puuttua (saati sitten kritisoida) kuin järjestäjä?
     
  7. KJG

    KJG 3rd gear

    Minun mielestäni pointti koko keskustelussa oli se, että lapsia pitää toki valvoa ja heille pitää asettaa tietynlaiset rajat näissä tapahtumissa. Emme kuitenkaan voi sulkea lapsia näistä tapahtumista kokonaan poiskaan, samoin erilaiset rangaistukset valvonnan puuttuessa voidaan unohtaa saman tien.

    Miksi kuluneen viikonlopun aikana tapahtui näitä muutamia valitettavia läheltä piti tapauksia? Pettikö vanhempien valvonta vai jotain muuta?

    Kävin itse muutaman kerran alavarikolta ylävarikolla enkä kertaakaan nähnyt järjestysmiehiä kummassakaan päässä, lineupin ja paluutien kulmassa on aina ollut vähintään yksi järkkäri, nyt en nähnyt paikalla ketään. Enkä nyt tarkoita sitä, että järkkäreitä olisi liian vähän, sijoitukset saattoivat ehkä pettää. Tapahtumat vaativat aina sekä osallistujien että järjestäjien yhteistyötä, yhteistyöllä onnettomuudet vältetään. Nyt saattoi pettää molemmat, onneksi ei onnettomuuksia tapahtunut.

    Omia lapsia ei varikolla ole pyörimässä, toki meidän varikkopilttuussa on aina lapset olleet mukana ja vapaasti ovat saaneet varikolla liikkua. Ongelmia ei ole koskaan ollut.
     
  8. rb

    rb Double Gearhead

    Itsellä jo aikaa edellisestä kisavisiitistä mutta sama mielikuva, että varikolla vilistettiin menemään milloin minkäkin näköisellä laitteella, eikä kuski välttämättä ollut kun ala-aste ikäinen.

    Ratapuolella se ei onnistu, vaan paikallinen Putte puuttuu hyvinkin nopeasti sellaiseen tilanteeseen.

    Yksi vahinko nimittäin tapahtui joku vuosi sitten, tosin aikuiselle, mutta sen seuraukset olivat kohtalokkaat.

    Samaa asiaa ei soisi enää koskaan missään yhteydessä tapahtuvan.

    Varsinkaan lapsille.
     
  9. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    totta tuo nyt jo ekan omakohtaisen kokemuksen kanssa, ei tuolta autosta taho nähdä eteen, joutuu kurkkimaan. itsekin perheellisenä ihmisenä toivoisin, että vanhemmat liikkuvat yhdessä varikolla lastensa kanssa kuten mentäisiin ison tien reunaa. jos lapsi on jo tarpeeksi iso ja kykenee muutoinkin liikkumaan yksin, niin liikkumisen pelisäännöt varikolla selviksi (ei mitään mp3 musaa korvaläpistä, aistit pitää olla auki). lapsissa on tulevaisuus, älkää vanhemmat vaarantako heidän terveyttään, te olette heistä vastuussa.

    mukavahan tuolla oli ekaa kertaa olla ajamassa, avoin varikko on jees, mutta humalaisten ukkojen kanssa juttelua ei jaksa kesken hommien.
     
  10. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Tätä kirjoitusta komppaan. Itsekin olen liikaan nähnyt sellaista asennetta, että vanhemmilla olisi vain oikeuksia, eikä mitään velvollisuuksia. Tai että vanhemmuus on niin pyhä asia, ettei kasvatusmetodeja saa mitenkään arvostella. Eikä lapsia tarvitse opettaa minkään valtakunnan tavoille. Sen tekee aina se "joku" muu.
     

Kerro tästä muillekin!