Lasien tummennus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja Anonymous, 6.5.2004.

  1. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Ihan ok, jos ei vedä niitä ihan mustaks, sellanen järkevä sävy/tummuus.
     
  2. rebel

    rebel 1st gear

    itse olen huomanut että hyvä kalvo vähentää myös kuumuutta auton sisällä jos paistaa arska suoraan katiskaan.itse laitoin farkku-volvoon ku hommattiin koira.alottelian tuurilla onnistu ihan kohtalaisen hyvin.kaverille koitettiin samaa ja siitä ei enää onnistunukkaan.kaverit(vähän paremmissa hankkeissa olevia!! :wink: )on laitattanu tmi Lustigilla.maksaa noin 250€(3 lasia).3 vuoden takuu eikä nyhrää koko päivää.olin kerran avustamassa tummennusta enkä kerenny irrottaa ovipahvia ku toinen lasi oli jo "kelmussa". :D
     
  3. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Kyllä noi laadukkaat kalvot ajaa asiansa ja kestää todella hyvin. meillä on 7 vuotta ollu käyttiksessä 3m kalvot ja parissa lasissa on vain pientä reunojen rispausta. Caminoon meinasin uusia takalasin ja kalvot ja tulee 2 kerroskalvo, eli tollanen liekkitsydeemi, jossa liekkiosa tummempi ja sen päälle hieman vaaleampi kalvo. Ton liekkiosanhan vois tehdämyös jollain värilliselläkin kalvolla tai esim. peilikalvolla
     
  4. Toke

    Toke Gearhead

    mistä tollasta peili kalvoa ssa ostaa???
     
  5. FF '65

    FF '65 Gearhead

    .....
     
  6. pussyhead

    pussyhead 1st gear

    Jokusen vuoden tässä noita tummennushommia tehtyäni sanoisin, että saman jäljen saa niin kalliilla, kuin "halpa" kalvolla. Tavallinen kukkien suihkutuspullo on hommaan hyvä, mieluummin vähän enemmän lientä lasin ja kalvon väliin, kuin liian vähän, vaikka sitä sinne verhoiluun, ym. valuiskin, niin saippuavettä se vaan on. Oikea seks... sekoitus-suhde tulee sitten kokemuksen myötä. Leikkaukseen erinomainen on sairaaloissa(kin) käytettävä Skalpelli veitsi. Kalvon noin suurinpiirtein sopivan kokoiseksi saa helpoiten leikkaamalla sen lasin päällä ulkopuolella. Joku sentti tietysti aina ylim. Riippuu tietysti ihan kaverista, kuinka paljon haluaa kalvoo tuhlata... Öhöm... Kannattaa suihkuttaa lasi ensin märäks siitä ulkopuolelta, että kalvo pysyy paremmin lasilla sen leikkaamisen ajan. Kannattavaa on tietysti myös asettaa se kalvo siihen ulkopuolelle leikkauksen ajaks niin, että läpinäkyvä liimapinnan suojakalvo on itseensä päin, ettei tule niinsanottuja peilikuvia leikatuista kalvoista. Tai ainahan se käy sitten toiselle puolelle... Edellyttäen tietysti, ettei siellä toisella puolella oo jo kalvoo... Jne... Kasteltuna kalvo pysyy myös erinomaisesti lasin ulkopuolella sen aikaa, kun vedät siitä sen suojakalvon pois. Myös puhtaus on erinomaisen tärkeää! Paska, karvat, hyönteiset ja ERITYISESTI SILIKONI on todellllista myrkkyä! (Paitsi naisten rinnoissa...) Asiaan.

    Eli näin ainakin meitsi...

    - Tarvittavat välineet: Kalvoo riittävästi, Liemipullo, Skalpelleja, puhdasta nukkaamatonta paperia, tai liinaa, erikokoisia KUMIlastoja, (Paketeissa tulevista helvetin kovista muovilastoista ei sa kun rupia perseeseen, vaikkei niitä sinne tunkiskaan. Naarmuja, ym.) Aikaa ja pitkää pinnaa!

    -Lasien ja tiivisteiden huolellinen pesu, myös ulkopuolelta. Imurointikaan ei pahitteeks.

    -Saippuavettä reilusti ensin ulkopuolelle. Kalvo lasin päälle suojakalvo itseen päin. Leikkaus. Suojakalvoo poisvedettäessä suihkuta kalvojen väliin reilusti lientä, kuten sormiiskin, ettei tartu kiinni.

    -Sitten lientä lasin sisäpintaan, (Kalvo voi sillä välin levätä kiinni märässä lasissa ulkopuolella.)

    -Kalvo varovasti sisäpuolelle ja lasiin. Sitten taas reilusti lientä kalvon päälle, ettei lastalla vedettäessä kalvo vedä vitulleen, ja tee ikäviä vekkejä. Niitä on muuten sitten enää turha yrittää silitellä.

    -Kun kalvo on laastittu, seuraa tarkkaakin tarkempi leikkaus.

    -Viimetteeks vielä lastalla pikku kuplat pois jos niitä jää. Voi myös ilmestyä vielä seuraavan parinkin vrk.n aikana.

    Myös lämmitys ja siivuina laittaminen tulee jossain, (useimmissa) automalleissa vastaan johtuen lasien kuperuuksista, esin w123 mersun takalasi on todellinen `allas` mut se onkin jo tarina erikseen...
    Enkä tee tätä työkseni.

    Nyt baariin.
     
  7. jankok

    jankok Gearhead

    Mitähän tuollaiset lasit kustantaa n.kpl hinnaltaan(sivu,taka..)
     
  8. Jiihaa

    Jiihaa 1st gear

  9. HEKULIINI

    HEKULIINI 1st gear

    Mites noi kalvot saa parhaiten irti? :eek:
     
  10. blandis

    blandis 1st gear

    kalvot

    kalvot kannattaa laitattaa ammattilaisella !
    ja kunnon merkki kalvosta ei mitään biltema romua !
    hyvän ja huonon kalvon eron huomaa parin vuoden päästä !
    www.brandis.fi :pinup:
     
  11. xp

    xp Gearhead

    Ja etusivulaseja on turha ajatella teettävänsä tummasta lasista ulkonäköä kohentaakseen koska se vaadittu 70% valoa läpäisevä lasi ei juuri tummalta näytä. Monen vakio kipon nissanin ym. alkuperäiset sävylasit läpäisevät valoa luokkaa 70 -75 %. Tummat kalvot usein 30 %.
     
  12. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    löytyipäs tälläinen vanha ketju täältä, kun vähän googlailin...

    elikkä mitäs liikkeitä on joista noita sävylaseja saa? entä sitten jossain on puhuttu tuosta sähkötummentamisesta, kuka sellaista tekee?

    kiinnostaisi siis hieman sävyttää etusivuikkunoita, mutta laillisesti.
     
  13. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Se ei taida enää onnistua. 90-luvun loppupuolella oli Hesassa sellainen firma kun Suncover Finland oy joka teki näitä laillisia etulasien tummenuksia (ei kalvolla vaan jollakin kemialisella aineella), mutta kuulemma sekin on loppunut johonkin aken päätökseen 11/1999. En tiedä onko ko. firma enää toiminassa ja kun tälläkin foorumilla siitä joskus kyselin niin ei helsingin porukasta kukaan tiennyt mitään.
     
  14. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    mites jälkiasennetut sävylasit, onko joku sellaisia saanut uudempiin jenkkeihin?
     
  15. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Siitä en tiedä, mutta teettämällä kokonaan uudet sivulasit saa vaikka kuinka mustana. Jollakin tuninki foorumilla on ollut aiheesta juttua mutta en enää muista mikä se firma oli. Oliskohan hintaa ollu 200€/ikkuna? Aika kallista se kuitenkin oli.
     
  16. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    pitänee googlailla... jos tulee mieleen, niin ilmoittele..
     
  17. Maria

    Maria 1st gear

    Kaveri sattuu olemaan Renault merkkikorjaamossa autosähkärinä ja kertoi, että joissain Relluissa on jouduttu vaihtamaan ikkunat Suomeen tulon jälkeen koska ne on lain mukaan liian tummat.

    Joku mainitsi peilikalvot. Ne on laittomat nykyisin.
    Tutulla oli coupe Manta joskus vuonna papu ja siinäkin oli peilikalvot joka ikkunassa ja poliisit tykkäs.

    Ja mun muka tuning auto ( ei oo tuuninkia ikinä nähnytkään).
    Klikkaa tästä ja tällä varustuksella kärry katsastettiin ekaa kertaa tämän vuoden helmikuussa. (vm. 2004)
    Ei tullut jälkinäyttövaatimuksia tms tai kalvoista vinkumista...
    Näköjään on siitä kiinni, että KUKA katsastaa.. :wink:
     
  18. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    no kyllä on tuuninkia laitettu... :rotfl:

    kysymys onkin, että mitä noissa sun etuikkunoissa on, eli onko kalvotettu?

    Kattelin oman TBn etuikkunoita, mutta eipä ne kauheasti näytä tummilta vaikka laseissa lukee 70%.

    Tästä kuvasta, jossa on kuskin puoleinen ikkuna auki ja repsikka kiinni, näkee

    [​IMG]

    että kauheesti ei tummenna, itseä kiinnostais vaan saada vähän enemmän sävyä, että toi kontrasti etu- ja takasivuikkunoiden välillä olis vähän pienempi. (turha napista jätesäkkitummennuksista, ne on ihan syystä, ettei porukkaa nää mitä kamaa on takana, kun välillä joutuu arvokastakin kamaa roudailla).

    pitäs varmaan hakee lääkäriltä todistus, kun oikeasti on valon arat silmät -> aiheuttaa migreeniä, jos vaikka sais oikein virallisen luvan tummennuksille... :D
     
  19. Maria

    Maria 1st gear

    Kehtaaks tämmösii tänä AKEn aikakautena edes kertookaan..
    No joo kalvot ovat 3M ScotchtintTM Panther Black ja

    edessä CS35
    takana CS5

    Kylkimotiivit suunnitteli yks tuttu joka joutui tekemään ison työn niiden kanssa ja nehän on jo kiesistä poistettukin.

    Saakos migreenin varjolla moisen luvan??
    Jos saa niin tää painuu samantien lekurille.
     
  20. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    jaa, semmosta noi isot pojat on ehdotellu tuuninki-palstoilla :poff:

    tiedä sit oikeellisuutta.
     

Kerro tästä muillekin!