Lasikuidun laminointi uretaanimuottiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Chevy59, 24.4.2013.

  1. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Tarkoitus olisi tursottaa uretaanista muotti ja painaa alkuperäisosa siihen ja leipoa muotista lasikuitukopioita.
    Mikä tuohon olisi hyvä irrotusaine että muotti kestäis pidemmankin aikaa?
    Kokemuksia?
     
  2. BigMonsterBlock

    BigMonsterBlock 3rd gear

    Jos meinaat tehdä useempia osia siitä muotista niin suosittelisin kyl tekemään alkuperäisestä osasta lasikuitumuotin suoraan varsinkin jos lasikuidutus kerran on hallussa. Ei tarvi sit jokaisen uuden osan kohdalla pelätä että paljonko uretaania lähtee tällä kertaa mukaan. Väittäsin että tulee myös aika paljon paremman näkösiä osia jos teet ja viimeistelet kunnon muotin siitä lasikuidusta heti ja säästät varmaan pidemmän päälle aikaa ja rahaakin.
     
  3. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Okei,kiitos tiedosta.Täytynee tehdä lasikuitumuotti.
    Ja kuidutus ei ole tuttua mutta ajattelin opetella :D
    Mitä olette käyttäneet irrotusaineena lasikuitua lasikuituun -muoteissa?
     
  4. BigMonsterBlock

    BigMonsterBlock 3rd gear

    http://terpol.fi/tuotteet.htm tuolta apuaineet -> irrotusaineet -> kiinteät vahat. Kaikki niistä hyvää tavaraa kunhan käyttää ohjeen mukaan. Jos sattuu oikein hankala muoto tai haluu varmuudella osan irti niin vahakerrosten päälle vielä ruiskulla monta ohutta kerrosta vaikkapa tuota nestemäistä Chemlease 75, mut pelkällä vahallakin selvii pitkälle. Eikä tosiaan muuten sit kannata käyttää niitä perushalpoja autovahoja - tulee vaan paha mieli :rotfl:

    http://kevra.fi/fi/Tuotteet/Irrotusaineet/Irrotusaineet komposiiteille/ tuolla myös irrotusaineita.
     
  5. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Kannattaa tehdä oikea kuitumuotti. Muutaman kikkareen kun olen tehnyt kertakäyttömuotilla, niin ei se sen helpompaa ole. Halvempaa kylläkin. Ja sitten se jälkityö on paljon aikaa vievää.. Pakkelointiin menee se säästö monin kertaisena.
     
  6. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Jos mahdollista,niin tee muotin pohjaan vielä pieni reikä johon laminoit putken pätkän ulospäi,irrotusvaiheessa lyöt puutarhaletkun kiinni natsaan,ja vesipaine hoitaa loput.
     

Kerro tästä muillekin!