Lasin tummennukset ja katsastusmies

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tzei, 20.10.2020.

  1. tzei

    tzei Gearhead

    Edellinen omistaja on tummennuttanut lasit käyttökinneristä kalvolla ja viime katsastuksessa ne sitten kävi katsurin silmään ne kuskin ja vänkärin ikkunan tummennukset... ja otteeseen merkintä luonnollisesti. Ne on nätisti laitettu ja siinä uudesta, about 10 vuotta olleet, eikä ketään ole aikaisemmin häirinnyt... ei edes kovin tummat ne ole. Ei viitsisi alkaa niitä pois repimään. Hirvee savotta... millä ne irtoo? Mutta katsastus lähenee... onko heti hylsy katsastuksessa jos en niitä poista vai mitä tulee tapahtumaan? Kivittäminen ja ristiinnaulinta?
     
  2. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Riippuu katsurista mutta periaatteessa pitäs tulla ajokielto vähintään hylätty
    Edit:siis käyttökielto
     
    jariha tykkää tästä.
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Mulla kävi sama, paha kun jää tieto rekisteriotteeseen. Ei seuraava katsurikaan voi muuta kuin hylätä.
    Jouduin riipimään irti ja työläs homma.
    Kylmänä lähtee pikku suikaleina, mutta muistaakseni hiusföönillä lämmittämällä sai isompia palasia irti.
    Liima pois liottamalla crc:llä tai md40:llä.
    Tinnerillä tai bräcleenillä tms liuottimella ei lähtenyt.
     
  4. julmajari

    julmajari Gearhead

    hianoa, kekkosslovakiassa 2020...
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eipä tuossa paljon ole vaihtoehtoja...kalvot pois tai vaihtaa ikkunat tai toiset ovet ?
    Jos kysyy miksi autossa on eriväriset ovet, niin sanoo vaan että en saanut kalvoja irti, joten vaihdoin uudet ovet :rotfl:
     
  6. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Eihän se edellisen vuoden korjauskehoitus miksikään hylkäyksesksi tänä vuonna muutu. Edelleen siis korjauskehoitus, toki huonolla tuurilla poliisi vie liikenteessä ollessa kilvet jos ei ole korjattu vikoja määräpäivään mennessä.
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Eipä noi kalvotukset etulaseissa ole oikein laillisia missään. Jenkeissäkin joissain osavaltioissa revittävä vaikka siinä paikassa, kun poliisi käskee. Samoiten Saksassa.
     
  8. T5

    T5 Gearhead

    Tummennetut etusivulasit menee samaan kategoriaan tummennettujen etuvalojen kanssa. Onhan se varmaan hienon näköistä, mutta eipä paljoa järkeä.

    Tässä maassa ajetaan kuitenkin aika paljon pimeällä, että onhan se ihan kiva kuskin nähdä sieltä sisältä pihalle.
     
  9. Minulla on ollut tummennetut lasit jokaisessa Kalivieteristä ostamassani käyttöautossa (mustang, camaro, pick up) ja onhan ne helvetin hyvä juttu. Toimii ja näkee ulos. Toki jos käyttää valkoista keppiä, ei näe tai jos ei halua nähdä kuten em. katsastusmies. Kaamosaikaan yöllä ei varmasti näe ulos, mutta en minä yöllä katsele tuolla pikataipaleilla honkien runkoja vaan kyllä se katse on sinne suuntaan missä mihin on tuulilasi.
     
  10. tzei

    tzei Gearhead

    Pitääkö tämä paikkaansa? Vienkö pokkana konttorille? Poliisia ei nuo näytä kiinnostavan, 2 vuotta viimeisestä katsastuksesta ajeltu. Ne on sen verta vaaleat ettei niitä edes huomaa.

    Alkaa taas perinteisesti lähteä laukalle, tiedossa on että ne on laittomat. Ihan sama onko jenkeissä tai saksassa, sinne en tuolla käyttökinnerillä ole menossa :D Ja näen oikein hyvin sieltä ulos, myös pimeällä... Lähinnä jos joku osaa sanoa tuleeko konttorilta vaan uus korjauskehoitus eikä napsahda välitön ajokielto niin olis kiva tietää.
     
  11. jariha

    jariha Double Gearhead

    Kokkeilemallahan se selviää milläpäällä katastusmies on mutta voihan siihen ajokielto napsahtaa... Korjauskehotushan pitäisi korjata määräajassa jonka jälkeen poliisi voi poistaa kilvet ja määrätä uusintakatsastukseen. Näinkin on tapahtunut suomessa...
     
  12. Roberto

    Roberto 3rd gear

    Kyllä mä ainakin yhden tapauksen tiedän, kuka hakee joka vuosi leiman samoilla korjauskehotuksilla. Poliisejahan ei tien päällä juuri tapaa nykyään..
     
  13. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos ne on hyvin vaaleat ja tulee katsastuksessa asiasta keskustelua, niin autoonhan on tietenkin ikkunat vaihdettu edellisen katsastuksen jälkeen, kun ne korjauskehotuksen aiheuttaneethan oli aivan mustat. ;)
     
  14. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Leimaa kesällä ja veivaa sivulasit alas. Tai miksei kylmässä vesisateessakin olisi luonnollista mennä ikkunat alhaalla leimalle!
     
    Lintta66 tykkää tästä.
  15. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Rouvan skodillac rs sai merkinnän otteeseen että tummennetut etulasit. Ei edes veitsellä lähtenyt kulmasta irti eli luultavasti tehdastekoinen väri. Pitänee huoltokirjan koodeista selvittää totuus.
     
  16. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Inttikaveri aikoinaan selvisi tällä konstilla monesta ratsiasta tummilla laseilla. Talvella jäi sitten kiinni, kun konstaapelit ihmetteli auki olevia laseja.
     
  17. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Tuossa valkoisessa oli KAIKKI lasit tummennettu. Tuulilasia myöten.
    Se oli tosin tehty jääradalle. Ei häikäissyt hanki niin pahasti. :)
    Käytettiin muuten kolmea eri sävyä. Takalasi ja takasivulasit tummimmat, etusivulasit vähän lievemmät, ja tuulilasi lievin.

    [​IMG]

    Vanha kuva. Skannattu paperikuvasta joskus koneelle.
     
    Muokattu: 22.10.2020
  18. tzei

    tzei Gearhead

    Menikö leimalta läpi vai saitko huomautuksen? Miten tämä liittyy kysymykseen? o_O
     
  19. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Poistaisin ne kalvot ihan suosiolla, Trafi on lähettänyt n.pari viikkoa sitten konttoreille käskyn erityisesti tummia sivulaseja koskien. Tutkijalautakunnan mukaan pääkaupunki seudulla sattunut kuolemaan johtanut risteysonnettomuus on ainakin osittain johtunut tummennetuista sivulaseista, kuljettaja ei ole havainnut tummiin pukeutunutta jalankulkijaa kääntyessään.
     
    1purehell tykkää tästä.
  20. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Sinolilla lähtee liimat yleensä ihan ok, parista kolmesta autosta kokemusta. Joskus käy tuurikin ja kalvo on sellaista että irtoaa liimoineen isona palana, yleensä ei.
     

Kerro tästä muillekin!