Lastenklinikoiden potilaat, kyyditys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JiipeeH, 14.10.2009.

  1. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Ajattelin tossa kun tyttären kanssa olin Tays:ssä kolmen päivän seurantajaksolla että onko esimerkiksi tampereen seudulla tai muualla järjestetty autoharrastajien toimesta kyyditystä osastolla hoidossa oleville pienille potilaille?
    Kaiken näköistä toimintaahan lastenklinikoiden kummit järjestää, mutta tää voisi olla jotain uutta, johonka jokainen harrastaja/overdrive voisi antaa oman panoksensa jos tekee mieli tehdä jotakin tosi hyvää?
    Varmasti auttaisi pieniä potilaita tekemään päivästä unohtumattoman, oli kyyti sitten b body moparin tai 50's jenkin tarjoama tai vaikka caprice classicin. 8)
    Vastailkaa tai ei, mutta ajattelinpa tuoda esille kun pohdiskelin itsekseni asiaa.


    edit: otsikko muutettu
     
  2. Maria

    Maria 1st gear

    ei hassumpi idea ollenkaan.

    Ittellä kun on sydäntä lähellä Heinolan reuma > lapsireumaatikot ja Hesassa lastenklinikan osasto 10 eli syöpäsairaat lapset.
     
  3. ransu68

    ransu68 1st gear

    Jos oikein muistan niin jossain vaiheessa h-d miehillä oli jotan ton suuntasta toimintaa. Sinänsä idea on loistava jota ehdottomasti kannattaa viedä eteenpäin.
     
  4. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tais noi HD-hemmot ja autoilijatkin enempi tota lastenkoti ym väkeä kuskailla. Kovasti sairaiden ihmisten kuskailussa on aina omat ongelmansa vaikka ajatus onkin kaunis.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Overdrive voi varmasti jollain tapaa olla mukana, jos homma etenee. Kenties olisi hyvä vaihdella kohdetta vuosittain?

    Kyllähän tällaista on harrastettu varmasti eri puolilla Suomea aiemminkin Viime kesänä muuten kuskasimme lastenkodin nuoria jenkkiautoilla Big Wheelsiin (kiitokset kyyditykseen osallistuneille) ja pari vuotta sitten olimme esittelemässä harrasteautoja ja moottoripyöriä kehitysvammaisille Vaalijalan kuntoutuskeskuksella. Vuosituhannen alussa puolestaan kiersimme parina syksynä seudun yläkoulut ja esittelimme välitunnilla harrastusta ja mukana olleita autoja 7-9-luokkalaisille.
     
  6. hejo

    hejo 1st gear

    Fhra toimesta ACS.ssa on ollut niin lastenklinikoiden kuin Käpylänkuntoutuskeskuksen potilaita vanhempineen Vip- vieraina ennen näyttelyn isolle yleisölle avaamista.Paikalla on jaettu pieniä muistamisia ja iloisia ilmeitähän siellä on ollut.Saapolan Sepollahan oli joskus Motoparkin kisassa joku Kuopiolainen ryhmä tutustumassa lajiin ja silläkin vastaanotto oli ollut pelkästään positiivista...Hyvä idea ja varmasti helppo toteuttaakkin vapaaehtoisvoimin,onnistuiskohan vaikkapa cruising iltana Helsingin ympäriajelutus,autoja ainakin riittävästi isollekkin potilasmäärälle.. :D
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

  8. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Taitaa sairaalat olla aika varuillaan "sikainfulenssan" leviämisen kanssa.
    -Idea kyllä h..vetin hyvä...! 8)
     
  9. Maria

    Maria 1st gear

    On kumminkin hiukan eri asia kuskata huostaanotettuja lapsia jotka ovat lastenkodissa kuin sairaita lapsia jotka ihan oikeasti tarvitsevat jotain vaihtelua sairaalan arkeen.
    Ne hoidot kun ei niin helppoa kauraa kumminkaan ole.

    On muuten rättisitikka porukkakin aikoinaan kuskannut eri tahojen lapsia pitkin poikin aikoinaan.. tuli vaan mieleen.
     
  10. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kuopiossa olemme puolestaan kuskanneet Mäntykankaankoulun oppilaita vänäriä ympäri ja joskus vuosia sitten veimme alavan lastensairaalan lapsia mäkkärille syömään. 15 vuotta sitten puolestaan ajelimme poliisi saattueessa Killisen koulun oppilaiden kanssa. Yhteistyössä mukana on ollut monia kerhoja ja yrityksiä vuosien saatossa.
    Ensi keväänä olisi tarkoitus lahjoittaa yksi 32 Roadster, mutta siitä sitten myöhemmin
    Se oli juurikin tuota Mäntykankaan porukkaa. Heidän opettaja sai silloin myös Eagle Racingin "taksi" kyytiä.

    Mikä tärkeintä, näistä kaikista on jäänyt aina todella hyvä fiilis. Se on antanut paljon valoa näiden lapsien arkiseen harmauteen.
     
  11. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Vanhainkodeissa mummot ja papatkin tykkäisivät varmasti harrasteajoneuvo kyydistä. Harrasteautoilijat saisivat molemmissa tapauksissa positiivista julkisuutta.
     
  12. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Hei, seuraavan kerran, kun järjestetään taas SOS-lapsikylään tällaista, niin pistäkääpä infoa hyvissä ajoin, niin yritetään saada lisää kulkuvälineitä valikoimaan.

    Jos vaan aikataulut natsaa, niin täältä tulee varmasti yksi 2-paikkainen sinne etelään!
     
  13. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Mukana.
    Mansessa tulee käytyä duunin puolesta 3-6 krt/kk joten tuo matka ei ole mitään.
    Joten vähintään sen Caprice Classicin lupaan mukaan, oli sitten sitten vuodenaika mikä tahansa. Kaupan päälle mukana taatusti lapsirakas koiruus Pikku Cruisaaja.
    Mutta oikeesti, ilmoita etukäteen koska duunin takia useat viikonloputkin ovat kiinni.
     
  14. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Alustavasti lupaudutaan täältäkin mukaan, '62 Ambassadorilla. Jos siis aikataulut natsaa :)
     
  15. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Asiaa laitettu eteenpäin tampereen suunnalla.
    Soitin ensin lastenklinikoiden kummeille, heidän mukaan idea on hyvä ja kannattivat sitä.
    He toimivat kuitenkin helsingin suunnalla ja eivät voi resurssiensa puitteissa järjestää asiaa muualle, helpompi on järjestää asia ko. sairaalan kanssa.

    Seuraavaksi soitin tays:ssiin ja lastenpsykiatrian ylihoitaja(Mika Virtanen) juttusille. Tays:ssä tapahtuma olisi näillä näkymin mahdollista järjestää esittelynä sairaalan parkkialueella ja kyydittää sitten ajelulle haluavia lapsia&vanhempia.

    Osa lastenosastoilla olevista lapsista on yleensä tiiviisti hoitojaksossa "kiinni" tai ovat huonokuntoisia ulkoilemaan ja näin ollen heidän piristäminen kannattaa järjestää muulla tavalla, miten olisi vaikka lahjoituksena saadut autopienoismallit tms?

    Informoin taas lisää kun Mika selvittää asiaa osastohoitajien kanssa.
    Olisiko joku halukas viemään asiaa eteenpäin helsingin suunnalla?
     
  16. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    On kumminkin hiukan eri asia kuskata terveitä huostaanotettuja lapsia kuin vakavasti sairaita. En mä halua tota dumata enkä noista sinänsä mitään tiedä, niinku sanoin ajatushan on kovin kaunis, mutta mitkä lienee käytännön toteutusmahdollisuudet? Yleensä noihin voi riittää jotain erityisjärjestelyjä jotta pääsevät ylipäätään sairaalasta ulos. FHRA käsittääkseni on myös vuosittain järjestänyt ennakkokäynnnin näyttelyyn jollekin kohderyhmä, olikohan se käpylän kuntotuskeskuksen potilaille?
     

Kerro tästä muillekin!