Latausvalon johdon diodi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Hyytiäinen, 6.3.2009.

  1. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Nyt tarvittaisiin autosähkökokemusta. Chevyn koneessa on Delcon normi 3-johtoinen laturi. Aikanaan ennen kuin auto päätyi mulle, joku oli laittanut laturilta latausvalolle menevään piuhaan diodin. Ymmärtääkseni (mikä ei ole tae tiedon oikeellisuudesta) tässä piirissä pitäisi laturissa sisällä olla diodi ihan vakiona, eli oletan että joku on asentanut koneeseen puolikuntoisen laturin ja siksi asentanut diodin johtoon laturin ulkopuolelle.

    Laturi on mun omistuksen aikana kertaalleen vaihdettu käytettyyn samanlaiseen, eli jos hypoteesini pitää paikkaansa, koneessa nyt olevassa laturissa saattaisi tuo diodi olla sisällä paikallaan, eikä johdon diodia enää tarvita. Saanko jostain laturia purkamatta selville, onko laturissa sisällä diodi vai pitääkö johtoon asentaa hajonneen diodin tilalle uusi? Eli mitä helposti huomattavia oireita diodin puuttuminen aiheuttaa?
     
  2. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Diodi on todennäköisesti asennettu sen takia että sytytyslaitteisto ei saisi laturin kautta virtaa. Toisin sanoen diodin poistaminen saattaa aiheuttaa sen että kun sammutat moottorin virta-avaimesta, ei kone sammu vaan jatkaa käyntiä. Diodin kytkentä on muistaakseni mainittu jossain GM:n ohjeissa.
    Ade
     
  3. chevy355

    chevy355 1st gear

    ainakin mulla oli diodi tarpeellinen koska auto ei sammunut vaikka irroitti akun.
    sammui ainoastaan silloin kun irroitti sen valolle menevän johdon.edes avaimen poisto virtalukosta ei vaikuttanut.
    diodin jälkeen toimi niinkuin pitää.
     
  4. sibe70

    sibe70 Gearhead

    esim. Malloryn sytkaboksin kans pitää olla GM:ssä diodi laturin johdoss.
     
  5. audiq

    audiq Gearhead

    Ymmärtääkseni diodilla saadaan myös latausjännitettä nostettua, tosin tuollainen Delco hönkii luultavasti ilmankin ihan riittämiin jännitettä.
     
  6. Belair58

    Belair58 1st gear

    Mitenköhän tuo yksittäinen diodi nostaa jännitettä??
     
  7. olssi81

    olssi81 Gearhead

    Pistää sense piuhan väliin diodin niin nostaa latausjännitettä diodin kynnysjännitteen verran. Eli se toinen ohut piuha mikä lähtee siitä latausvalojohdon vierestä, mikä on yleensä kytketty suoraan tai mutkan kautta + jännitteeseen. Juuri nyt ei jaksa muistaa kumpi oli 1 ja kumpi 2 napa niissä liittimissä..
     

Kerro tästä muillekin!