Latausvalon kytkentä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja JouniK, 17.10.2002.

 1. JouniK

  JouniK Gearhead

  Mitenkä Mopareissa on kytketty latausvalo? Mulla on mopessa uudempi laturi jossa säädin on erikseen ja mittaristo taas Chevystä.
  Eli mihin piuhaan kytken latauksen merkkivalon?
  Jostain kirjasta katsoin kytkentäkaaviota, mutta siinä ei ollut kuin ampeerimittari. Ja ylimääräisiä mittareita en asenna...
   
 2. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  En tiedä millainen laturi sulla on,mutta lautausvalo kytketään kaikissa vaihtovirtalatureissa samalla periaatteella.Laturiin tulee yksi paksu johto ja kaksi ohuempaa.Ohuet johdot yleensä apikoliittimillä.Ota virtakynä ja jos mahdollista,niin siihen piikki ja kytke virtakynän johto maihin ja paina piikki ohuesta johdosta kuoren läpi(virta päällä),jos lamppu palaa ja esim kaverisi starttaa auton käyntiin,niin valon pitäisi sammua.Jos ei,niin sama juttu toisella johdolla.Pitäis selvitä.Jos kyse on tasavirtalaturista,niin pitää vähän kaivella kytkentäkuvia ja kattoa asiaa uudelleen.Kytkentäkuvia kyllä löytyy.
   
 3. ana57

  ana57 1st gear

  Arkistosta löytyy (sähköjohtojen mitoituksen alta) eri häkkyröiden liitin merkintöjä joista pitäis löytyä lampullekkin oma paikka. Lamppuhan on kytketty siten että laturi maadoittaa lampun jos se ei lataa, eli se koetuslamppu kytketään vaikka akun plussaan eikä maihin, ja toinen pää testattavaan liittimeen (palaa kun ei lataa, sammuu kun lataa).

  Arkisto taas löytyy osoitteesta http://www.eyeballproducts.com (Overdrive on usean sivuston yhteisessä käytössä) Eyetech  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2002-10-18 10:09 ]</font>
   
 4. JouniK

  JouniK Gearhead

  Tänks!
  Kokeillaan...
   
 5. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  Pyydän anteeksi huolimatonta kytkentäkuvan lukemistä.Plussaanhan se kynä kytketään niinkuin ana57 sanoi.
   

Kerro tästä muillekin!