Laturi sökö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 18.8.2002.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Missähän vika: Auton käydessä akun jännite 11.89V. Auton käyntiinlaittaessa laturi on hiljainen, mutta kun hiukan antaa kaasua laturi rupeaa "urisemaan" eikä akun jännite siltäkään nouse kun 12.05V:iin. Laturi lataa irrallaan n 16v (liikaa??). Akku kävi tyhjänä ja auto käynnistettiin jämerällä akkulaturilla. Itse veikkaisin laturin jännitesäädintä. Auto on Chevy -85 ja laturi Delco 78A
   
 2. ana57

  ana57 1st gear

  Tyypillisesti 'urina' kuuluu laturista silloin kun se lataa täysillä, jos sähkö ei tule ulos asti, diodit syö sen kaiken (diodisilta kärynnyt), huonolla tuurilla diodit ovat oikosulussa (ei poikki) jolloin käytettäessä staattorikäämi on kovilla ja saattaa päästää sen savun ulos josta se sähkö tehdään (laturihan muuttaa johdoissa olevaa savua sähköksi, mikäli tämä savu pääsee karkuun ainoa keino on ostaa uudet savua täynnä olevat käämit).
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Käämit sökönä-> uusi laturi tilattu. Kiitos vinkistä.
   

Kerro tästä muillekin!