Laturit

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 1.7.2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Löytyykö vaihtoehtoisia latureita esim. Delcon härveliin vai onko totta että useimpien jenkkien laturit on kertakäyttökamaa??? Eli hiiliä ym. ei voi vaihtaa.
   
 2. MuscTor

  MuscTor Gearhead

  ??? Jos jenkkilaturi yleensä on avattavaa mallia, kai sinne nyt osat jostain saa !?! Esim itse kun viimeksi olen laturin peruskunnostanut, se oli nimenomaan Delco (SI 10 muistaakseni)ja homman tein oikeastaan siksi, että oman kunnosta ei ollut takeita ja US Partsin hyllyn kulmalla roikkui peruskorjaussatsi sen verta näkösällä ja hintakin oli pudotettu ilmeisesti ostajien puutteen takia puoli-ilmaiseksi. Satsissa oli muistaakseni laakeri(t ?), sillat, hiilet yms. Tarkalleen en muista mitä, mutta kyllä sillä laturi tehtiin ja toimii yhä.
   
 3. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Veekasin taannoisessa laturinkorjausjutussa sanottiin, että Delcon korjaussatsi maksaisi parinkympin luokkaa. Kysyin US-Partsista ja sanoivat, että sarjaa ei saa, mutta kaikkia osia kyllä erillään. Hintaa tulee kuulemma sen verran, että jos korjauksen onnistuminen on vähänkään epävarmaa, niin suosittelevat tehdaskorjattua laturia, mun vessaan maksoi 79 euroa.
   
 4. webcaddy

  webcaddy 1st gear

  Korjaussarja tai osat erikseen löytyy esim:
  Adita:sta Helsingin Malmilta ja Hämeen autosähköstä Hämeenlinnasta.

  Jos kyseessä on sellainen uudempi isovirtainen ja pienikokoinen Delcon laturi, niin ne käy aikasen lämpöisinä, joten korjattavaa löytyy tulevaisuudessakin.
  Ehdotan että ostat uuden laturin ja pistät sen viallisen tilalle. Sitten korjaat uusilla osilla sen vanhan varaosiksi tai myyntiin. Sillä risalla laturilla ei tee mitään, kun taas toimivasta laturista pääsee aina eroon.

  T: AJ.
   
 5. Liskis

  Liskis 1st gear

  Tuli korjattua kerran reissussa ollessa laturi Opelin osilla eli hiilet ja säädin. Olis ainakin silloin ollut tarjolla korjaus sarjakin mut oli loppu.
  En kyllä enää muista minkä mallin, mut varaosakirjasta löyty jokunen malli delcon laturilla.
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Löytyy korjaussarjat sis. säätimen, hiilet, diodisillan, laakerit
  Delco SI10 35€, CS130 45€
   
 7. Ford F350

  Ford F350 1st gear

  Kannattaa korjata mielummin itse kun ostaa"tehdaskorjattu"."Tehdaskorjatuissa" on aika suuria eroja korjauksen laadussa.
   
 8. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  No kerran katselin purkaamolla Opelin laturia.. Näyttäis nuo uudemmat olevan Delcon pienempää CS-sarjaa , joku CS 100 tms..
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  joo, oli noist "tehdas korjatuist" sen verran ku ostettii moppeen laturi, mut ei ladannu vielkään joten säädin uus, toimi päivän ja hajos. kokeiltii elektronist hajos heti, kokeiltii viel liikkees et toimii seuraava säädin sama juttu sit jossain kolmannen hajonneen säätimen kohdalla pantiin laturi penkkiin ja vot vika oli ensiö puolel eli otti liikaa virtaa vastaan saatiin kuitenki toimiva takuuna. eli ei tehdas korjattu välttämättä ehjä ole?
   
 10. ido59

  ido59 Gearhead

  Ainakin noiden uusien "tehdaskorjattujen" starttien kanssa on ollut luvattoman paljon ongelmia; työn laatu on aivan p*kaa, ihan kuin siellä ei olisi laaduntarkkailua lainkaan siinä mitä ne päästää käsistään.

  Mutta onkos kukaan virittänyt minkään muun merkkistä laturia näihin vehkeisiin? Vaikka jostain japsimaasturista tms missä on isot laturit?

  edit: typoja

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: ido59 2004-07-07 20:37 ]</font>
   
 11. Pikku Musta

  Pikku Musta 1st gear

  Niin no minä ainakin ostin viimeksi noin puoli vuotta sitten AD-autopaikasta täysin uuden(ei tehdaskorjattu) 105A:n laturin hajonneen Delcon tilalle. Merkiltään oli muistaakseni Unipoint ja hintaa 109,- erkkiä.
  Laturi tuli -91 Berettaan.
   
 12. Pikku Musta

  Pikku Musta 1st gear

  Piti sanomani, että oli täysin identtinen Delcon kanssa, tarroitusta lukuunottamatta.
  Ja oli jopa testipöytäkirja mukana, missä tarkat faktat amppeereista/jannitteestä/kierroksista ym. ym.
   
 13. WSE

  WSE 1st gear

  JApsilaturit on yleensä ongelmallisia korjattavia (työläitä purkaa ja osien saanti heikkoa) eikä niiiden kestävyyskään ole ihan huipppuluokkaa. Mutta joku Boschin 100A laturi vaikkapa on ihan eri maata, toimii kestää ja helppo huoltaa, eikä liene iso työ sovittaa mihin vain. Haittapuolena tietysti siitä pyydettävä hinta...
   

Kerro tästä muillekin!