LED-polttimoiden lailllisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja V202039, 25.10.2009.

  1. V202039

    V202039 Gearhead

    Onko tullut laiteltua parkki-, jarruvalo- tai vilkkupolttimoiksi LED-polttimoita. Miten niissä valotehot riittää ja mitä sanoo "katsastusetä". Kiinnostaisi lähinnä pitkän kestoiän takia kun etuparkit on niin hankalassa paikassa vaihtaa. Tarjontaa näyttää olevan runsaasti.
     
  2. mike-79

    mike-79 1st gear

    Eikös ne ole kaikki laittomia, setä katsastaja ei tosin ehkä viitti ruveta valittamaan.
     
  3. oobee

    oobee 1st gear

    Kaikki valothan täällä kekkoslovakiassa on laittomia. Ei autoilijan kuulu nähdä/näkyä. Sehän on rikos... :mad: :mad: :lol: :lol:
     
  4. mike-79

    mike-79 1st gear

    Akessa sääntöjä laatii valopäät...
     
  5. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Mieluusti kyllä jarruvalopolttimoksi vaihtaisin ledipolttimon, olisi kirkkaampi ilman että sulattaa takavalon 'linssiä'. Onko näitä saatavilla vanhoihin lasipolttimon kantoihin sovitettuina?
     
  6. 74

    74 Gearhead

    Löytyy muistaakseni Allrightista ja Stormilta sekä varmaan aika monesta muustakin tarvikeputiikista...
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Paits keskellä kesäpäivää, niin ei valita kukaan vaikka olis megawatin lamput keulalla, kun ne kerran on lailla määrätyt. Pimeällä valot, joilla kuski näkee, häikäisee vastaantulijaa :rotfl:
     
  9. jusssi

    jusssi Gearhead

    http://www.xenonled.com/
    Tuollakin noita olis. Ite kans ajatellu ainakin taakse vilkku/jarruvaloon jos laittais ja eteen vilkkuihin.
     
  10. palik

    palik 1st gear

    On tullut laitettua.... :poff: kaikki muut meni läpi katsastuksessa mut ei parkit :eek: :eek: oli liian kirkkaat :soosoo: ainakin sellaisessa umpiossa missä parkki on ajovalon kanssa samassa se parkki ei saa näkyä läpi kun valot on päällä :soosoo: ja tästä käytiin katsastajan kanssa "rakentavaa" :argue: ja polttimot on vaihdettava jos meinaa autoon saada leiman :eek: vauuuu!
     
  11. 74

    74 Gearhead

    Nii en sit ihan tarkkaan tiedä niiden laillisuudesta mut eiks kannata lähtee siitä et jos ne ei oo erikseen kielletty ni sit ne on sallittu. :odroll:
    Pyörissähän noita paljon käytetään koska kestäävät tärinää paremmin.
    Ja onhan monessa nykyautossa jo tehtaalta lähtiessä ledi valoja parkeina...
     
  12. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    jos ovat e hyväksyttyjä niin toki laillisia
    pelkistä polttimoista ei tietoa...
     
  13. rasse

    rasse 1st gear

    Jos laitat toiselle puolen led polttimon niin inssi varmaan huomauttaa että alkaa tuo toinen hiipua... :odroll:
     
  14. autoferreo

    autoferreo 1st gear

    Tais olla Hanhivaaran juttuja. Tuo määritelmä siis. Ainoa määritelmä mikä seisontavalojen kirkkaudesta on annettu, on polttimoiden teho 4-10W. Muuta ei ole mainittu ainakaan AKE:n asiakirjoissa.

    Mutta jos joku tietää muuta niin laittakaa linkki tänne määritelmästä.

    Minullakin on nimittäin e-ledit nokalla ja edellisen kerran kun katsastaja tuijotti niitä niin sanoin että kaivan polttimot esille jos hän näin haluaa. Ei tarvinnut
     
  15. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Itse laitellut kans ledejä (hommailinkin niitä porukalle Kiinasta, vai mikä se oli) autoon.
    Toisessa oli ensin parkkipolttimot edessä tuollaaset pikku lasikannalla olevat josta sitten katsari valitteli kans, Sanoin vain että kattohan äijä millaset nois audeis on kun paistaa niin silmiin... ja läpi meni mutisten.

    Samoin takavaloissa ledit ja on paljon paremmat kuin orggikset.

    Eteen hommailin myös erilliset ledi "lisäparkit" ja kävin niiden kanssa jopa leimalla, tällöin ne oli ainoina etuparkkeina autossa ja katsastusmies niitä tihrusti mutta ei mutissut mitään, kysy E merkkiä jota ei ollut mutta ei siitäkään sen enempää.

    Jos joku haluaa edullisemmin noita niin voin tsekata tilannetta kiinassa ja ehkä tilailla...
     
  16. GULF

    GULF Gearhead

    On tullut laitettua.... :poff: kaikki muut meni läpi katsastuksessa mut ei parkit :eek: :eek: oli liian kirkkaat :soosoo: ainakin sellaisessa umpiossa missä parkki on ajovalon kanssa samassa se parkki ei saa näkyä läpi kun valot on päällä :soosoo: ja tästä käytiin katsastajan kanssa "rakentavaa" :argue: ja polttimot on vaihdettava jos meinaa autoon saada leiman :eek: vauuuu![/quote]

    JAA ETTÄ HYLÄTTY KATSASTUSPÄÄTÖS PELKÄSTÄÄN LIIAN
    KIRKKAIDEN SEISONTAVALOJEN VUOKSI...
    Suosittelen tekemään valituksen ake:n koska menetelty
    tieliikennelain vastaisesti!

    Tuo on edelleen katsastajien arvosteluperusteiden mukaan KORJAUSKEHOTUS!!!

    Vai oliskohan autossa ollu muutakin? :rotfl:
     
  17. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Mulla on käyttökinnerissä takavaloissa ZYN-5:n tilaamat ledipolttimot, mitähän siitä on kun niitä tilailit, kaks vuotta? Hyvin on toimineet, kirkkauseroa tavallisiin hehkulamppuihin ei juuri ole, leimalla ei oo koskaan sanottu mitään. Merkittävin ero noissa on mun mielestäni se miten nopeasti ne syttyy, jarruvalot syttyy huomattavasti nopeammin kun tavan polttimoissa, ei se varmaan ainakaan liikenneturvallisuutta huononna...? Että jos tilailet niin ilmota, voisin ostaa lisää.
     
  18. palik

    palik 1st gear

    JAA ETTÄ HYLÄTTY KATSASTUSPÄÄTÖS PELKÄSTÄÄN LIIAN
    KIRKKAIDEN SEISONTAVALOJEN VUOKSI...
    Suosittelen tekemään valituksen ake:n koska menetelty
    tieliikennelain vastaisesti!

    Tuo on edelleen katsastajien arvosteluperusteiden mukaan KORJAUSKEHOTUS!!!

    Vai oliskohan autossa ollu muutakin? :rotfl:[/quote]

    oli autossa muutakin vikaa :oops: mut kun kysyin asiaa et jos ei muuta huomauttamista olisi ollut niin mites sitten :D oisko mennyt läpi niin....ei kaveri oikein itsekkään tiennyt :poff: .Sit jos ei muuta vikaa olisi ollut niin olisi seurannut imperiumin vastaisku :poff: ...no täytyy käyttää :pinup: auto viel leimalla ja vaihdan siihen samat tuikut keulille niin sitten se nähdään miten käy 8) tuleeko :poff: ja kenelle ...vitsi vitsi
     
  19. stw307

    stw307 1st gear

    Eikös vanhemmissa vehkeissä lue ihan erikseen otteessa, että valot ei ole e-hyväksytyt. Kuten myöskään alkuperäiset polttimot eivät olleet tehtaalta lähtiessä. Joten miks ihmeessä niiden NYT pitäis olla e-leimalla varustettu?
     
  20. Corvette C4

    Corvette C4 1st gear

    iteselläni on ollut yleensä vaan värillisiä ledejä parkeissa, ainoot mistä sain noottia virkavallalta oli siniset ledi parkit. ei kuulemma saa olla hälytys ajoneuvon värejä (tiesin kyllä) voi kuulemma joku luulla hälytys ajoneuvoks (vanhat toyota ja nissan sillon). nyt toisessa autossa jotkut xsenon look hehku polttimot. vihreät ledit ollu monessakin autossa. tosin en oo leimalla poikennu niiden kanssa.
     

Kerro tästä muillekin!