LED-polttimoiden lailllisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja V202039, 25.10.2009.

  1. Beauville

    Beauville 1st gear

    Eipä siinä jutussa mainittu mitään vuosilukuja. Siinä vain oli mainittu nuo EU:n tieliikenteeseen vaadittavat hyväksymismerkinnät.

    Tässä netistä poimittu juttu samasta asiasta.


    Myös jälkiasennukseen

    Ledeillä autoon päiväajovalot

    Philips tuo markkinoille Luxeon-sarjan ledipohjaiset päiväajovalot. Ne kuluttavat Philipsin mukaa 13 kertaa vähemmän energiaa normaaleihin päiväaikaan käytettäviin halogeenilamppuihin verrattuna.

    -Valot on helppo asentaa eikä työ vaadi erikoisosaamista. Erittäin tiiviin ja ohuen rakenteen ansiosta Ledipäiväajovalot sopivat suurimpaan osaan Euroopassa rekisteröidyistä automalleista, sanoo myyntipäällikkö Marko Ilva Philips Autolampuista.

    Suomessa ja joissakin muissa maissa päiväajovalojen käyttö on ollut pakollista jo vuosia ja sen on havaittu vähentävän tieliikenneonnettomuuksia huomattavasti. Uusissa Eurooppaan rekisteröidyissä autoissa automaattisesti syttyvät päiväajovalot tulevat pakollisiksi 2011.

    Direktiivin (2008/89/EC) mukaan ledipäivävaloista ainoastaan ECE R87 –hyväksytyt tuotteet voivat olla käytössä ilman muita valoja. Pelkästään seisontavaloiksi hyväksytyt ledituotteet eivät kelpaa päiväajovaloiksi liikenteeseen

    -Philipsin ledipäiväajovalojen tuottama valo on puhtainta valkoista ja kirkkainta mahdollista. Se näkyy liikenteessä vastaantulijoille, jalankulkijoille ja muille paremmin kirkkaassakin auringonpaisteessa, sanoo Ilva.

    Jäliasennusta varten Philips on tuotteistanut ledipäiväajovalot 149 euron hintaiseksi paketiksi, joka sisältää kaksi ledivalaisinmoduulia, kaksi kiinnikettä, erityispitkät johdot, asennusvalmiin liittimen, ruuvit, valjaat ja muut lisävarusteet sekä ohjekirjan.

    - Jari Peltoniemi


    lähde; http://www.prosessori.fi/uutiset/uutinen2.asp?id=54724
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    :D

    vastasit itse itsellesi :D

    yleiset yhtenevät eu-tieliikenne asetukset tuli suomelle takautuvasti käyttöön vuodesta 1996(tai`95?)eteenpäin kaikkiin ajoneuvvoluokkiin!!

    eikö...

    sitä ennen valmistettuihin sovelletaan "sen ajan ja säännösten" mukaisia suomen tieliikenne asetuksia!! ja kun kerta suomella ei ollu mitään linjaa huomio valojen "tyypitystä" olevia asetuksia kuin noi mitä edellä jo mainitsin" keltaista tai valkoista hajavaloa jne jne... pinta-ala oltava..jne jne ....eteenpäin suunnatuuna...jne jne...ajoneuvon seisontavalot saa palaa samaan aikaan... jne jne..." suunnilleen jotain tähän rataan!
     
  3. rasse

    rasse 1st gear

    Noista hyväksymis merkinnöistä puhutaan monesti RL E hyväksynnästä päivävalon kohdalla.(DRL)
    Elikkäs jos on tuo R LE hyväksyntä niin saa palaa ilman ajovaloja ja ajovalojen kanssa mutta tuolloin parkit on kytkettävä pois.
    Tällä merkinnällä olevaa saa myös käyttää huomiovalona.
    Jollei ole tuota merkintää niin ovat ns. huomiovalot jolloin ei saa palaa ajovalojen kanssa yhtäaikaa ja parkkien pitää toimia samanaikaisesti (kytkentä sama kuin ennen vanhaankin huomiovaloilla).
    Noitahan myydään kyllä molempia "päivävalojen "nimellä.
     
  4. Beauville

    Beauville 1st gear

    Vastasinko itselleni? 8)

    En tainnut väittää, että auton vuosimallissa menee raja tai kaikissa valoissa pitää olla tuo merkintä. Kommentoin vain tuota artikkelia mikä oli tänään lehdessä. Artikkelin kirjoittajalle voisi laittaa palautetta puutteellisesta jutusta. Vai miten on?

    Tuo on totta, että vanhoihin autoihin sovelletaan niitä vanhoja säädöksiä. Tietty inssiä pitää joskus vähän kyseenalaistaa, kun kuuntelee heidän tulkintojaan. Ainakin rekisteröintikatsastuksessa ensimmäisen leiman kanssa.
     
  5. mke77

    mke77 Gearhead

    Eipä siinä jutussa mainittu mitään vuosilukuja. Siinä vain oli mainittu nuo EU:n tieliikenteeseen vaadittavat hyväksymismerkinnät.

    :eek: eikös se tuossa seiso, nämä maagiset sanat eli: "eu:n tieliikenteeseen vaadittavat" :eek: ja nämä tuli suomelle käyttöön takautuvasti 96(vai 95?) käyttöön!!


    eikä sit mitään herneitä??
     
  6. paj

    paj 1st gear

    Katsastusmies hylkäsi minunkin ledi parkit ja syy oli:
    Umpion alkuperäinen E-tyyppihyväksyntä ei ole tehty ledeillä vaan ns. normipolttimoilla.
    E-leima siis tulee koko paketista ei vain linssistä.
     
  7. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    no johan tuo on ollut aikas niuho katsari jos näin on toiminut.

    Nykyään erittäin monessa kuorma-autossa kiinni ledi polttimoita sekä etu parkeissa että takana ja on ollut myös niitä ketkä on laittaneet vanhoihin huomiovaloihin ledit eikä ole vielä leima jäänyt siittä kiinni saat että olisi edes mainittu.
    Tässä kun raskaankaluston kanssa on touhunnut niin on vain voinut todeta että kuorma-autoissa pätee leimalla aivan eri säännöt kuin henkilöauto puolella, mutta silti moni seikka sapettaa kun aivan ns. turhasta motkotetaan joka ennemminkin parantaa liikenneturvallisuutta.
     
  8. kingsway

    kingsway Gearhead

    Motonetin hyllyssä näytti nököttävän noita LED-huomiovaloja.
    Paketeissa oli merkinnät RL ja E4.
    Oiskos nämä nyt semmoset, jotka kelpais päivällä käytettäviksi valoiksi ilman mitään muita valoja?
     
  9. kuutio

    kuutio Gearhead

    joo, pitäs olla.. noin ainakin mulle useempi katsuri vastas. Enkä oikeen usko ettei motonetti olis asiaa huolellisesti tarkastanu, ennenku alko mainostaan... tommoset ostin, kerkeis vielä asentaan :poff:
     
  10. kane

    kane 1st gear

    mulla on dot valot (-94), niissä sillain että öljynpaineesta sytyttää lyhyet valot pelkästään (=köyhän pojan päivävalot, KPPV :rotfl: )
    Sitten kun laittaa parkit tai valoasentoon, ns. päivävaloasento jännitteetön.
    Eipä kuitenkaan taida olla lailliset vaikkei mitkään eu säädöt koskekkaan? Ne 95/96 voimaan tulleet... pitäisköhän ens kesänä antaa olla leimalle ja katsoa mitä tuumaavat...
     
  11. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kertoiko se katsuri sulle miten tuo asia kävi ilmi siitä valaisimen e-hyväksynnästä? Millainen erilainen e-merkintä on led hyväksytyssä valaisimessa? Taitaa olla taas joku oma tulkinta.....
     

Kerro tästä muillekin!