Led polttimot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Karpov, 24.3.2017.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Meillä kestää kun paskaa jännitettä tulee pistorasiaan

    Se taas tekee hallaa kai monille muille virtalähteille mm. Ledien.
     
  2. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    niiden viimisten myynnissä olleiden "airam" hehkulamppujen laatu oli totaalisen kuraa. ostin niitäkin kyllä useamman kymmentä kappaletta varastoon silloin. mä kun tykkään hehkulampuista. osassa led ja loisteputkillisissa on joku ärsyttävä värisävy tai taajuus joka haittaa näköä. halogeenit ovat lähes yhtä mukavia käyttää kuin hehkut. mutta kun kaipasin ns maitolasisia lamppuja tilasin saksan ebaystä myös sen sata kappaletta niitä. suomessa myytävien himmeelasisten hehkulamppujen/vasaralamppujen hinnat kun ovat ihan liian kovat kappaleelta.

    mutta karppovi.. sulla olisi hyvä mahdollisuus tuoda kestäviä hehkulamppuja suomeen.. sä kun käyt siellä venäjän maalla silloin tällöin.. siellä kun ei vieläkään myydä surkeaa laatua kansalaisille.. kansa kun olettaa halvankin hehkulampunkin palavan viikkoa kauemmin.

    -------------
    mun pajero poltteli parin kuukauden välein hehkulamppu parkkejaan.. mutta kun ostin halvalla kiinasta 10kpl huonoja ledipolttimoita (silloin vuonna 2010 tms) niin nehän kesti vuosia.. eka pari oli edelleen autossa kun sen myin. tyhmänä annoin ne muut käyttämättömät kavereille vuosien varrella. ne olivat selvästikin poikkeuksellisen onnistuneesta erästä kotoisin.

    viime vuonna tilasin kourallisen pari kiinalaisia ledejä taas vaihtaakseni autoon sitämukaa kun niitä palaa autosta.. eikä nyt tietenkään oo yhtään kärähtänyt tähän mennessä.. ja arvatkaas oonko hukannu ne ledipolttimot nyt jonnekin piiloon jos nyt joku auton polttimo palaa. pitäisi kai ostaa uusi pussillinen niitä varoiksi että olisivat jo matkalla kiinasta. helpompi ratkaisu kuin alkaa etsimään aiempia. :D

    -.----
    itte tilasin cutlassia varten viime vuonna sisävaloiksi ja konepellin alle jne sellasia "ip suojattuja" valmiiksi kolmen ledin muovilistaan kiinnitettyjä ledivaloja. mutta enhän mä niitä oo kiinni saanut laitettua.. kun ei oo mikään kiire.

    siis periaatteessa tälläisiä neutraalilla/lämpimällä sävyllä..

    http://www.ebay.com/itm/1-20-100-20...hash=item19f116fa5e:m:mm0L1booYXXjd9qKUYsenlQ
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Hehjuu just niitä lamppuja venäjällä käsissä pyörittelin. Köyhälle vaan sähkölaskun tiputus merkkaa enemmän niin enno itelle sitte. Jos et sä halua? :D

    Pitäs varmaan kansss tehä siitä ledinauhasta kaikki valot, tuli tosta mieleen...
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kiinasta kai saa tilattua vielä halogeenejä ja hehkulamppuja kotiin ellei socialist regime-EU nappaa niitä tullissa.
     
  5. Luulija

    Luulija Gearhead

    Käyttökiesin parkkivalojen virtapiirissä on ollut jotain kosketushäikkää maapuolella sen toistakymmentä vuotta mitä olen kotsalla ajellut. Eli oikean puolen etuparkki on vuosien ajan palanut ja tuikkinut miten sattuu ja saman puolen takavalo on kärvähdellyt tämän tästä. Kirjaimellisesti kärähdellyt, palaneen polttimon lasi on aina ollut mustaksi hiiltynyt. :odeek: Syy on mitä ilmeisimmin ollut väljästi umpiossa olevaan reikäänsä istuva metallinen parkkivalonkanta joka tärinässä pätkii etuparkin maata ja generoi täten jotain jännitepiikkiä virtapiiriin. Mikään polttimo ei takana ole kestänyt merkistä ja hinnasta riippumatta kuin maksimissaan kuukausia. Joskus tinasin maajohdonpätkän kiinni parkin kantaan ja takaparkki kesti sen aikaa kunnes tinaus oli pettänyt tärinästä. :poff:

    Tätä jatkui kunnes kolmisen vuotta takaperin törkkäsin etuparkeiksi ledit (halvat PRC-tuotteet Motonetista). Ledin läpi kulkeva virta on sen verran tuota 3W polttimoa pienempi että pätkimistä ei näy tapahtuvan ja jostain kumman syystä takavalokin on pysynyt ehjänä parisen vuotta. Parin katsastusreissun ajaksi olen vaihtanut hehkupolttimot ja viime vuonna tulikin maininta toimimattomasta parkkivalosta.:lol:
     
  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo, missä hinnoissa ne siellä menee? voisit sitä joskus muutaman kymmenen 40wattisia maitolasilla olevia ottaa jos halvalla saa. ja etenkin jos löydät erittäin pieniwattisia maitolasilla olevia e27 (vakio) kannalla olevia hehkulamppuja niillekin olis tarvetta.. 5-20wattia tms.

    joo. ledinauhaakin ostelin viime vuonna sen 10metriä.. lämmisävyisiä sekä 5m himmeemmillä ja 5m tehokkaammilla (5050) ledeillä.. että on sitten valinnan varaa kun alkaa autoon tai autoihin valaisuja vaihteleen. ja ostin niitä johtoihin kiinnitettäviä himmentimiäkin pari. hah.

    punaista ledinauhaa harkitsin vielä ostavani myös ja tekeväni koko takaikkunan mittaisen lisäjarruvalon :D

    taikka tekisi niistä ledi taka tai pelkät jarruvalot.. liimailisin niitä sinne vakio heijastimen sisälle kourallisen. saisi "helpolla" tehokkaammat valot taakse.
     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ledinauha alkaa olemaan jo aika pimp my ride- kamaa. Ei sovi oikeen mihinkään.

    No johonkin discoon varmaan sopii
     
  8. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    asennuspaikastahan se on enemmän kiinni.

    aika kivasti saa esim takaluukun valaistua ilman että sitä ledinauhaa ees näkyy missään. asentaa sen esim hattuhyllyn alle ..valaisee mutta ei näy jollei oikeesti kurki alle katsomaan. tai kojelaudan alle.. valaisee jalkatilan mutta ei oikeestaan näy ..siis jollei siellä jalkatilassa makaa maagisen joogin asennossa naama lattiamatossa perse penkillä ja jalat katossa etsimässä jotain maagista sähkövikaa.. :D

    johonkin kattoon jos sitä alkaa viritteleen näkyville ihan yhtenäisenä nauhana kiertämään katon reunalla, etenkin värillisenä, niin pimpmobile siitä saattaa tulla kyllä mieleen.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    no juu, saahan sen noinkin, ei itellä ollut ikinä tartvetta valaista jalkatilaa tai takaluukkuakaan sen kummemmin.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pistin vojaan kattoon raakasti ja vanhaan passattiin kanssa. Vitun hyvät sisävaloina. Eteen en oo raaskinnu laittaa kun valasee niin hyvin. Just toi 5050 hyvä valaistukseen. Ehkä se pienempikin riittäs jos haluaa vaan valaistua eikä nähdä lukea.



    Mulla on punasta nauhaa jossain kun tilasin oranssia. Piti tehä vaniin helman alle rekkavalot siitä... Lol



    Pitää se silti johonkin vielä ympätä.


    Pitää kurkata mitä ne lamput oli.
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kattelin tässä ledejä takavaloihin ja vilkkuihin. Tähän asti on ollut huonoja kokemuksia sisälle ostetuista kiinalaisista ledeistä, ne on pääsääntöisesti olleet aina kummallisen värisiä. Tästä johtuen olen vahvasti varautunut ledien värisävyistä. Taakse pitäisi olla siis punaiset ledit, minkä värisiä ne ovat käytännössä olleet? Ja vielä tarkempana eteen kirkkaan linssin taakse tulevat oranssit ledit. Eli mistä olette ostaneet ja onko olleet oikean värisiä... BAY-15d kannalla molemmat ainakin tässä tapauksessa.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kyllä niissä värit täsmää, ongelmana ollut heikko kesto eli alkaa vilkkumaan. Talvikäytössä ei sitten kannata takavaloja laittaa ledeistä.
     
  13. MJF

    MJF Double Gearhead

    Tuolla ei paljoa talvella ajeta, mutta se vilkkuminen on kyllä itse saatanasta. Onko noissa olemassakaan mitään mikä sitten kestää?
     
  14. coupe60

    coupe60 Gearhead

    MJF tykkää tästä.
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ite ostin kans osram mutta kärkkäiseltä. Esim W5w on linkin mukaan 9,98 puntaa plus toimitus ja 11,90 euroa kärkkäinen haettuna tai toimitus päälle. Siellä on välillä kyllä toimituskin ilmainen.
     

Kerro tästä muillekin!