Lehtijousen mitoitus, kuinka?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Lutra, 14.4.2010.

  1. Lutra

    Lutra 1st gear

    joudun teettamään jouset.

    etuosasta taka-akselin kiinnityskohtaan saakka selvä ja voi mitoittaa vanhasta jousesta.

    Mutta kuinka mitoittaa takapään kiinnitys? Millainen "linkkuveitsen" asento (jousen ja rungon välinen kiinnike) pitää olla ilman kuormaa? Bensatankin suunnasta katsottuna kello 8, kello 6, kello 4, jotain muuta?

    Osasinkohan selvittää....
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No toi kello 8 on jäykkä jousitus, kello 6 kevyempi, kello 4 pehmein..
    Siis linkku antaa helpommin joustoa lisää tonne taaksepäin...
    Ei tää varmaan mitään auttanut, mutta kuitenkin...
     
  3. Lutra

    Lutra 1st gear


    Vakijousella linkku olisi hyvä olla kello 6 mitoituksessa? Tai tunnin verran eturenkaisiinpäin?
     
  4. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Ton linkun eli riipukkeen asento tekee vähän progressiivisuutta lisää jousille. Jousipakassa kun ei ole jousivakiota, on vähän vaikea sanoa missä sen pitäisi olla. Mun mielestä paras olisi, kun riipuke on suoraan kello 6 alas kun auto makaa painollaan, jotta riipukkeen liikkuma joustoliikkeissä vaikuttaisi mahd. vähän jousitukseen.
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kun se riipuke on ylhäältä kiinni, niin sen piäti solla aina korkeintan pystysuorassa tai sitten sojottaa taaksepäin. Kun se lähtee taakse tai eteenpäin, painuu riipuke samalla Syvemmälle. Jos toi takariipukkeen alapää on lepoasennossa eteenpäin, niin kun painoa tulee jousille lisää ja jousi suoristuu ja pitenee sen pitäis "nostaa" koria samalla kun korin pitäis painua. Eli ne ikäänku taistelee "toisiaan vastaan". Jos toi on tarpeeks koko roska lukittuu ja riipuke kääntyy ääriasentoon eteenpäin. Eli ohje on, että maksimissaan pystysuorassa tai sittentakariipukkeen alapää taaemapan kuin yläpää.
     

Kerro tästä muillekin!