Leppäsuon Esson raggarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mariella, 16.12.2006.

  1. a

    a 1st gear

    Alkuperäiseen aiheeseen liittyen.... noita viimeisimpiä kirjoituksia lukiessani tuli mieleeni, että miltäköhän vuosikymmeneltä kerrotut tapahtumat olivat. [​IMG]
    Leppäsuo ennen 70-lukua
    ja Leppäsuo jälkeen 70-luvun

    Ainakin silloin 70-luvulla tuon "Raggari" sanan saattoi useastikin kuulla mm. tuohon Leppäsuon Essoon liitettävän [​IMG]
     
  2. MadMike

    MadMike Gearhead

    Uskonpa että nimimerkki shark voi puhua puolesta ja vastaan tuosta ketä juoksi ja ketä ei stockiksessa.

    Ainahan svennet on taipuneet niitten edessä jotka on vaan tulleet rajan ylitse tavalla tai toisella jos nyt haluaa suomalaisen itsetuntoa nostaa.
    Vaikka on niitä aidosti kahjoja ruottissakin.. mm Brödraskapet MC sekä Perkele MCn jäsenet...

    Kovia jannuja on ollut niin suomessa kuin ruotsissa.
    Tuhkolmassa eräs aidosti kova jannu kadulla oli Paolo Roberto ei mikään automies mutta päätyi katutaustan puolesta leffoihin KUTEN LEGENDAARINEN Stockholmsnatten a.k.a Kungen av Kungsan.
     
  3. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

  4. FA18

    FA18 3rd gear

  5. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Oisko se Kaveri kova jannu sitte, joka tohon rimpsessa viktooriaan rakastu, niin että ajo linnan seinääkin päin muka päästäkseen treffeille. kenkänekkailukundeja sekin... :rotfl:

    Mä eppäilen hivenen pehmenneeksi häntä kyllä.
     
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    tuskin sitä edes 10 leparin esson "raggaria" paljon estelee tai ovimieskään pippurpullollaan jos saa päähänsä tehdä ihan mitä vaan, ei ollut pelkkä kenkänekkailukundi ja ko herra on sotkeutunut todelliseen ala-maailman vähän syvemmällekkin..kuten aika moni noissa piireissä.
    Kukaan ottelija kun tosiaankan ei ole mikään pullaa syövä ja kaljaa lipittävä pehmo vaan aineet ja teot sekä taustat on paljon kovemmat.

    Ja tuskin lauot noita kirjoittamiasi kenenkään tuollaisen jannun edessä vaikka olisit kuinka "raggari"... vaan paskoisit yksinkertaisesti lahkeeseen.
     
  7. a

    a 1st gear

    Onko täällä keskustelussa nyt siirrytty noista harmittomista autoharrastajista joihinkin kamppailulaji harrastajiin tms.[​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Ja jostakin syystä moinen tuli mieleen.....
    http://www.youtube.com/watch?v=jhDI1pTt4LU
     
  8. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    No ei sillä Kotkan kaverilla ollu maustepurkkeja, tykkäs paremmin ottaa raakana. :rotfl:

    Joo mä tunnen tän ruottinjannun taustat... :rotfl:

    Ookko huomannu ettö oot aika herkkä joissain jutuissa? Semmoinen ei oikein passaa ihanteittesi luonteeseen, jos nyt vähääkään voi päätellä siitä mitä sinäkin täällä foorumilla esität. Kas kun pitäis ottaa kylmän rauhallisesti, se on se a ja o. Joskus sille hermostuneisuudelle on syitä tietty, ei semmoisille mitään voi, meinaan niille syille. Että koeta vaan pärjäillä eväillä edelleenkin, kyllä se siitä.

    No mutta hei, en mä rupee tuollaisten sanomisieni takia paskalle. Mutta olihan tuo aika oletus, kertoo ehkä kohdallasi yksilön ajattelusta vastaan muu maailma. Älä sinäkään ota niin vakavasti.

    Yleensäkin avarassa maailmassa, tuolla ulkona siis, ihmiset on tottuneet sanomaan ajatuksensa. Semmoisesta ei pidä loukkaantua, vaan jos ajatus on paikkansapitämätön, se kertoo vain ajattelijasta, mutta ei välttämättä kohteesta.

    Toisekseen, ihmiset eivät pelkää enää tilanteissa. Se on tietty huono asia jossakin mielessä. Ihmiset luottavat oikeuksiinsa ja siihen että uhkailijat ja sekopäät laitetaan ennemmin tai myöhemmin hoitoon yhteiskunnan toimesta. Tämä tietty saattaa aiheuttaa traumaattista teutarointia niissä jotka haluavat että heidän ainoa keinonsa kommunikoida on yksisuuntainen ja menetelmänä pelko. :rotfl:

    Ja niinkuin itsekin olet kovasti korostanut, herrasmiehen täytyy ollakseen herrasmies ensin osata käyttäytyäkin. Jos nyt urheiluhommasta on kysymys. Tietty jos on vain huonon egon kohentamisesta, niin sitten saattaa olla eri asia.

    Mielenkiintoista on, siis teoreettisesti - onko joku kolmekymmentä vuotta treenannut sitä varten että pystyy niputtamaan muutaman lähes puolustuskyvyttömän kakaran Esson paarissa, vai onko kenties hän jopa ajatellut urheilullista näkökulmaakin? Onko tällainen paljon otellutkin oikein kilpailumielessä? Yleensä nämä tuntemani kaverit jotka ovat pärjäilleet tuolla urheilupuolella, eivät yksikään tuota essonpaarijuttua tai muuta vastaavaa oikein pidä arvossa, urheilevat vain. Olisipa erittäin harvinainen poikkeus, mielenkiintoinen poikkeus...

    Tietty moni menestynytkin urheilija on aloittanut uransa sen vuoksi että on tullut tallotuksi ns. maan tomuun, mutta sanoisin että 99,9% heistä on kehityksen tullen huomannut että huono itsetunto ei kohene urheilutuloksia parantamalla. Sitä ikäänkuin tuntevat olevansa edelleen sama kuin ennen aloittamista. No, siitähän voi älyllisellä pikku prosessoinnilla kehkeytyä myönteinen kierre, jossa tulokset paranevat ja siirrytään tasolta toiselle ylöspäin. Kunnes sitten oivaltaa että itse tarkoitus ei olekaan kilpailu, vaan sen huomaaminen että kilpailu on hyödytöntä. Tämä on sitä itämaista ajattelua, liittyy joihinkin urheilulajeihin olennaisesti.

    Muistankin tarinan, jossa yks britti oli treenannut japanilaista jousiammuntaa ja oli kovin innostunut hommasta. No, oli sitten tavannut yhden oikean japanilaisen joka treenasi samaa lajia, eli oli treenannut jo kolmekymmentä vuotta. Innostuksissaan tää britti tietty meni ja hämmästeli sitä, kuinka maaginen hetki se on tuo hanareksi kutsuttu. No japsipappa siihen tuumasi että: "Jaa, en ole vielä päässyt niin pitkälle..."
     
  9. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Eeei, mä en ainakaan oo... :rotfl:
     
  10. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    No nytkö tämä keskustelu on kääntynyt siihen että kuka on tosikova jätkä jne, kuka on pelottavin ja kuka tehnyt eniten pahoja tekoja? Ja niitä kriminaaleja sitten suurella kunnioituksella ja painavin äänenpainoin ihaillaan ja kumarretaan?! :odroll:

    Sillä määritelmällä taisin tässä joku vuosi sitten tavata varsinaisen "raggarikuninkaan" tuolla alastaron em katsomorinteessä. Törmäsin vanhaan tuttuun jota ei ole moneen vuoteen näkynyt. Aikoinaan 80-luvun loppupuolella pyöri mukana raggaroimassa erään porukan kanssa jenkin kyydissä. Kysyttyäni missä mies on piilotellut hän vilkaisi hiukan kummeksuen "etkö oo kuullu?" No minä siihen että mitä kummaa? Alkoi kertomaan että on ollu istumassa jokusen vuoden, oli nytkin "lomalla" eli jonkun ryhmän mukana oli lähdetty vartijoiden saattelemana katselemaan nitrokisoja. Oli kaveri kyllä niin pöhnäisen ja ei-itsensä oloinen että lääkkeitä täyteen oli varmaan pumpattu ennen "lomareissua".
    Mainitsi sitten lopuksi minkä vuoksi oli nykyisessä asemassa. Oli pannu muijansa kilon paloiksi.. :eek: :wc:
    Olihan siitä aikoinaan paljonkin juttua lehdissä mutta nimiä en koskaan lukenut mistään, ja siihen aikaan oli hiukan etäisyyttä tähän harrastukseen ettei sieltä suunnalta kuullut juoruja muuten niin mukavanoloisen kaverin totaalisesta flippaamisesta.

    Eiköhän anneta raggarien olla raggareita ja olkoot kriminaalit ym lähiöninjat sitten mitä haluavat?


    Tuo oli paha! :rotfl: Tuli mieleen että olikohan myös Matti Näsä raggari tietämättään? Selkeä yhtäläisyys ylläolevaan linkkiin.. :lol: :wink:
     
  11. MadMike

    MadMike Gearhead

    Kuin myös kuin myös...tunnen ehkä muutakin kuin vain taustat.

    No Shit Sherlock...
    Livenä lauon ihan samanlailla..ja nauran päälle, ota ihan kuinka haluat mutta omilla eväilläsi tosiaan on sinunkin pärjättävä.

    En yhtään, enkä mitään, mitä sitä ottaisi mitään vakavasti kun elämä on alamäkeä :rotfl:
    Mutta pulkkamäessä on aina ollut hauskaa.
    Go for the Ride.

    Öööh tuota ketäs se nyt herkkänahkaiselta vaikuttaa kun pitää proosaa tunkea (vitsi).... :rotfl:

    Tuo on totta että ihmiset luottaa oikeuksiinsa, ikävä kyllä, ns. järkevä ajattelu ei ole kunniassa enään.
    Esim nyt vaikka Corollan/leppäkyljen etc. kanssa ei kannata pitää oikeuksistaan kiinni jos Rekka tulee kolmion takaa väkisin eteen.
    Sama koskee tilannetta jos on hampaat kurkussa vaikka olisi ollut kuinka oikeutettu siihen että käsiksi ei saa käydä.
    Turpaan tuli silti.
    Tossa eräs legendaarisen jenkkiautomaahantuojan poika otti juuri dunkkuun kadulla nakkijonossa siten että joku turkkilainen tönäisi takaa maahan ja potkaisi kasvoihin...nenäluu ja paljon muuta romuna ja ekat sanat oli herätessään että miksi en ollut mukana.
    Totesin vaan että tuskin mä olisin siinä mitään ehtinyt tekemään kun ei kerran eräs raskaan sarjan maailmanmestarikaan ehtinyt mitään tekemään kun itseä vietiin samanlailla hänen naaman edessä.

    Kadulla pätee yksi sääntö; siellä ei ole niitä , ikävä kyllä, ja mihinkään ei pidä luottaa.

    Rata-autoilu ja motorsport yleensä on herrasmiesten laji.
    Mutta kamppailulajien harrastajissa on monta sohlaajaa...
    Enkä mä nyt tiedä jos jonkun Tare Uusivirran taikka Mika Kilhströmin elämät niin herrasmiesmäisiä oli...tai monen muun lajien harrastajan jotka ovat suunnilleen linnakierteestä nouseet mailmanmestareiksi ja mestaruuden jälkeen suoraan katuojaan.
    Otetaan nyt esimerkkiä ihan vaikka Piitulainen-Liston-Tyson akselilta.

    öööh tuttavapiirissä on useitakin jotka on siis poikkeuksia, eräät jopa on jättänyt kilpailu-urankin vaiheeseen kun on toi tosi-elämän tilanteet kiinnostaneet enemmän.
    Seassa on Vanginvartijoita, poliiseja, yliopiston palkkalistoilla olevia ja muita "asennevammaisia" joita vaan kiinnostaa se että joskus tosiaan olisi opit loppuun asti tarpeen.

    Jätkä lataa täyttä bullshittiä..noi kuuluu johonkin TaiChihin ja muihin balettitansseihin mutta ei kamppailuajeihin (edelleen vitsiä täältä mutta provosoiden).
    Kyllä kamppailuajien harrastajat edelleen hakee kilpa-urallaan rahaa mainetta ja kunniaa eli katu uskottavuutta myös.

    *Haukotus.... kuten sanoin taas meni Tai Chiksi.
    Mulle loppui noi Karatet ja muut joogalajit (judo myös) siihen kun huomasin että nää ei olekkaan kontaktilajeja..tämä valistunut hetki oli 1985 kesällä sen jälkeen oon ollut paljon tyhmempi ja paljon enemmän on tehnyt kipeää mutta päivääkään en vaihtaisi pois vaikka olisin paljon enemmän filosofoinut.

    Älä ota elämää tosissasi kun en minäkään ota, kerran täällä vaan ollaan hauskaa pitämässä.
     
  12. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Mä tunnen yhden (1) ihan oikean raggarin.
    Se on ollut linnassa vuosia varmaan enemmän kun mä olen elänyt ja se ajaa jenkillä aina vaan...

    Mä oon varma että se on hakannut tai haastanut riitaa aikoinaan kaikille 70luvulla eteläsuomen kahinoissa pyörineille ja muutamalle muullekin... :odroll: :wink:

    Kyseisen herran jos sais tänne kirjoittamaan tänne, niin voisi tarinaa riittää.
    Sen verran hauskoja tarinoita sillä on unohtamatta muutamaa hänen veljeään jotka mukana ovat olleet...

    Ainakin nimimerkki B.B Chevy kyllä tietää kenestä kirjoitan.
     
  13. MadMike

    MadMike Gearhead

    Jotkut kumartaa ja ihannoi minä en. kunhan totetesin että ne tosiraggarit on aivan jotain muuta kuin joitain jenkkiautojuusoja.


    eli kaikenmaailman jarmo björkvistin ja juha valjakkalan kaltaiset velliperseet pitäsi glorifioida.
    No ei.


    Joo varsinkin...tosiaan.... noissa on VISSI Ero.




    no ohan Näsä perusraggari.... vaatetus tukka ja kaikki...
     
  14. TamPPaajA

    TamPPaajA 1st gear

  15. a

    a 1st gear

    Tässä vähän vanhoja kuvia/videoita (naapurimaasta) aiheesta tai aiheen vierestä[​IMG]

    http://www.youtube.com/watch?v=AXSNGS7p2BQ
    http://www.youtube.com/watch?v=LuGIeqRUxks
    http://www.youtube.com/watch?v=Z7rU-lW6GHY
    http://www.youtube.com/watch?v=GmKfzEuinZc

    ja vaikka tämä on useampaankin kertaan täällä ollut, niin ainahan tuota voi uudestaan katsoa...
    http://www.youtube.com/watch?v=GCTZqYSHEaA

    ja samasta aiheesta lauletaan...
    http://www.youtube.com/watch?v=XrPwpwT8mGY
    ja täällä ajellaan...
    http://www.youtube.com/watch?v=WJqNIf6BCr8

    toisaalle... ja Lada-kuskitkin vähän ajelee... :eek:
    http://www.youtube.com/watch?v=PMyd8wQMuKw
     
  16. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Maiki sekoitta nyt proosat ja logiikat, soo soo. :soosoo:

    Säännöistä pitää sanoa mielipidettä sen verran että usein monikin korostaa että kadulla ja kujilla ei oo sääntöjä. Vaan sattuupa siinä erehdys. Onpahan noita, kun tarkkaan katsoo. Yksi ainakin - voi sanoa säännöksi sikäli että tapahtuu varmasti eikä sattumalta: On semmoinen että jos menee tuuppaamaan hampaat kurkuun joltain sanotaanko nyt "väärältä" tyypiltä, niin silloin ois parasta tietää yks juttu etukäteen. Että kun ja jos se tulee sieltä teholta tai mistä sitten tuleekin, niin mitä se tekee sitten... Tää on vähän nyt semmoista konnapsykkistä eli kriminaalifilosofiaa, että saattaa mennä yli, mutta kaikkihan tietää että turpaanotto ei tee kipeetä. No mä ainakin tiedän aivan vanhasta kokemuksesta. Jaa ette usko vai? Kipeetä on ainoastaan nöyryytys. No, jotkut ei tuu pyytään revanssia jos ne saa ohimoon vaan ne keksii pienessä päässään jonkin muun kikan. Ja mielikuvitusta tämmöisillä kyllä on. Joskus sen verran että ei kukaan tiedä jälestäpäin mitään...

    Se sääntö on myös luonteeltaan semmoinen että joidenkin kanssa ei voi kerta kaikiaan keskustella säännöistä sun muista, niillä ei (valitettavasti) oo koskaan mitään hävittävänä ja jos sopivasti käy, saattaa voittaa taistelun niiden kanssa mutta ilo on lyhytaikainen - sotaa ei voikaan voittaa. Eikä se oo bullshittiä, sääntö... voihan sitä kutsua vaikka luonnonlaiksi tai Njyyttönin ekaksi oivallukseksi painovoimasta - tarvii saada omppu nuppiin että keksii oivan idiksen! :rotfl:

    Oikein vainoharhainen luonne, semmonen on tosi rasittava olla tekemisissä. Mut ne ei viihdy tietty nekän Essonpaareissa...eikä liivijengeissäkään, mitä oon katellu. No, se siitä.

    Ai vitsi, nyt hillitten itteni... Rupee jo nää omatkin jutut naurattaan, mutta sehän on vaan osoitus että ymmärtää hyvin itteensä! Sorry jos joku järjestyksen ihminen ottaa nokkiinsa pikku OT:sta... :rotfl: :rotfl:
     
  17. TamPPaajA

    TamPPaajA 1st gear

  18. JJ65

    JJ65 Gearhead

    Kannanpa oman korteni kekoon,sarjassa muistoja L-suon Essosta.
    Mahtaako kukaan muistaa aforismia Esson miesten vessan seinässä,sen kuolemattoman :lol:
    Harvemmin tulee naurettua paskalla istuessa mutta silloin repesin,se kun oli myös" kylmän sodan" aikaa....Seinässä luki "ydinkyrpä ei seiso,se säteilee"
    Eli siellä taisi olla jollain aikaa mietiskellä syvällisempiäkin.... :D
     
  19. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ei yhtään.
    Olkoot kuinka vainoharhainen tai "ei mitään" menetettävää luonne niin aina sillä on jotain menetettävää ei katsos muuten lähtisi edes kyräilemään.
    Myös tällaisen on ikävää kohdata se toinen joka ajattelee samoin tilanteen vaatiessa ja on vaan pahempi tapaus.

    Kaikki rauhoittuu aikanaan.

    HD-Hipin kaverin kaltaisia on vaikka kuinka (täälläkin päin), fakta on kuitenkin että tosipaikan tullen hekin ovat ottaneet aina dunkkuun joltain kamppailulajin harrastajalta jos ovat kaivaneet verta nenästä ja jopa ihan 60 kiloisilta vaikka itse puolet suurempia ja samankokoiset on antaneet sitten niin raakaa kyytiä ei voi kirjoittaa.
    Mulla on parikin 70/80 luvun raggaria tuttavapiirissä myös..jonkun silmissä glorifioituja jopa mutta tiedän heidänkin kengittäjät ja kun asiasta menee mainitsemaan niin kovin vaisuja poikia ovat ja eivät halua jatkaa aiheesta keskustelua jostain kumman syystä ?

    Tästä hyvä esimerkki se Liedon pankkiryöstössä mukana ollut SM tason voimailija...ei enään muuten nosta ikinä enään penkkiä kun pullikoi pidättäessä ja olkapäät tipahti sijoiltaan.
    Ja tätä tuskin muuten luette mistään muualta että näin kävi.
     
  20. MadMike

    MadMike Gearhead

    Todellinen mietelause ! Niin ajanhenkeen että ihan käsin kosketeltavissa...
    siis ajan henki ei mikään muu.... :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!