Leppäsuon Esson raggarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mariella, 16.12.2006.

 1. gmc63

  gmc63 1st gear

  Onx jollain muilla ongelmia kun yrittää päästä sinne stadin-raggarit sivustolle niin ei onnistu tai sit sivut on uudistuneet?
   
 2. luppes

  luppes 1st gear

  Leppäsuon Esson jengissä oli monta Hot Rod harrastuksen pioneeria, siispä tälääkin jengillä on syytä juhlia Suomi Hot Roddingin 40v taivalta.
  Eli Bileet pidetään Jätkäsaaressa Golden Classic Cfessa 10.11.2012
  klo 19.alk.
  Luvassa - Live music, Alan historiaa kuvina ja livenä, yllätysohjelmaa,
  A-oikeudet, ja ennen kaikkea hyvää seuraa.
  Ohjelmamaksu 5e

  Tervetuloa.
   
 3. JariV

  JariV 2nd gear

  Kuinka moni on aloittanut amerikanautohörhöilyn Leppäsuon Essolta? Huutakoon vaikka HEP tai jotain muuta helposti tunnistettavaa. Tässä ei oo kyse mistään raggariudesta. Lähinnä vaan vastetta Luoson viestiin.

  Omalta osaltani huudan HEP.
   
 4. impala67

  impala67 Gearhead

  noh, aloittanut ja aloittanut... bussilla kävellen kaupungille, autolla sitten joka paikkaan- mm.leppikselle.
   
 5. HEP vuodesta 1978
   
 6. hara64

  hara64 1st gear

  olihan tuolla oltua parkissa,mutta tiedä sit siitä (amerikanauto)hörhöilystä.

  länsiväylän unska tais olla mulle niitä alotuspaikkoja
   
 7. a

  a 1st gear

  Harmittomien autoharrastajien kanssa satunnaisesti kahviteltiin Lebarilla 70-luvun loppupuolella.[​IMG]
   
 8. JariV

  JariV 2nd gear

  Länsiväylän Union cruisingeineen oli mulle se paras paikka. Jäähallille siirtyminen ei ollut hyvä asia mutta se oli välttämätön kun automäärä kasvoi.
   
 9. DS 325

  DS 325 Double Gearhead


  Hep täältäkin.
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Kuului toi Leparin Essolla poikkeaminen maalqisille Stadin käynneillä. Aina siellä joku tuttu oli, meni mihin vuorokauden aikaan tahansa.
   
 11. Faihess61

  Faihess61 3rd gear

  HEP HEP vuodesta 1966
   
 12. Peppi_P

  Peppi_P 1st gear

  Muistan mestan. Mutten vuotta.
   
 13. roope68

  roope68 3rd gear

  Länsiväylän union, siitä se varmaan lähti alkuun.
   
 14. Ana67

  Ana67 Gearhead

  N. -89 tuli kuvioihin mukaan Leppäsuo, Hietsu ja Itäväylän Unska. Ja vuodesta -91 eteenpäin omalla "Jenkillä" (Jeep Wagoneer 360 -76).
   
 15. 383

  383 Gearhead

  vuodesta 85 unskalta alkoi :rotfl: :rotfl:
   
 16. K.S

  K.S Gearhead

  1981 ja se tuttu reitti ursula, unska, esso ja samaa reittiä ristiin rastiin uudelleen. En kuulunut ihan siihen sisäpiiriin mutta moni kaveri siellä oli ja ois vieläkin jos sitä ei ois lanattu maan tasalle :lol:
   
 17. impala67

  impala67 Gearhead

  kaupunki ei mitenkään ole ollut kyllä ihastunut tähän kulttuuriin, kun leppis lanattu, hietsuun ei ole saanut pariinkymmeneen vuoteen illalla ajaa, ja unska on jo muinaishistoriaa.

  ellemme olisi niiin tulleet vanhoiksi sediksi ja nuoriso edelleen rälläisi kylillä samaan tahtiin kuin ennenwanhaan (vasta iltayöstä kaupunkiin ja huutoa läpi yön jne)- niin veikkaan että kaivariinkaan ei saisi iltaisin ajaa eikä kauppatorille pysäköidä. jotain hyötyä 90 luvun puolivälin lamastakin...
   
 18. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Ei se kulttuuri periaatteessa mihinkään ole häipynyt. Tämän päivän raggarit ovat sitä subbaria huudattavaa spoilerijengiä, jotka kokoontuvat huoltoasemien pihoille, ajelevat kaupungilla,jne.
  Tämän päivän 'raggarismiin' ei vain enää kuulu kaupungilla rehaaminen ja tyhjien kaljapullojen viskely.
  Silloin oli unskat ja essot - nykyään on ABC:t. Mutta takaan että tämänkin päivän 'raggariautoilla' pääsee tarvittaessa hyvinkin lujaa.

  Eli nämä 2000-luvun raggarit herättävät nyt pahennusta kultaisella 80-luvulla nuoruutensa eläneiden kesken, eli niiden, jotka nuoruutensa vuosina herättivät taasen pahennusta kultaisella 60 -luvulla nuoruutensa eläneiden silmissä,jne. :)
   
 19. C-barge

  C-barge Gearhead

  Itekin tuli Leppäsuolla junnuna käytyä välillä, vähempi Länsiväylän unskalla ku oli "niin kaukana". "Harrastus" sai alkunsa kyllä Puotilan ostarilta jo 70-luvun puolessa välissä ja omia linttojakin oli jo 80-luvun alusta vaikkei kortista ollut tietookaan.
   
 20. impala67

  impala67 Gearhead

  noh, en näkisi kuitenkaan tuuninkia meidän harmittomien kahvettelijoitten (ettei ala taas se mikä on raggarismia väittely) uran jatkajina.
  sanoisin ennemmin että amerikanautoilutouhu on pikkuhiljaa kasvanut vanhentuessamme aikuisten miesten vapaa-ajan harrastukseksi, kuten sahk pussihousu touhulle pikku hiljaa kävi 70-luvulla. kehitys kehittyy. mua ei sinänsä haittaa yhtään vaikka subbarispoileriporukka pitää hauskaa. hyvä että on jotain ajoneuvoihin liittyvää toimintaa vielä olemassa yhteiskunnan vihreiden arvojen kauhisteltavana. sitä ajatellen se on valtavirran (maailmansyleilyn) jonkinlaista vastakulttuuria missä amerikanautoilu oli sen ajan trendi-vasemmistolaisuuden vastapaino...
   

Kerro tästä muillekin!