Levyjarru konversio bel air -60

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja zero, 30.5.2018.

 1. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Näyttää muuten melko samalta ku tossa Sevillessäkin.
   
 2. tinareki

  tinareki Gearhead

  Retro on muotia; Tee kuten 70-luvulla ja maalaa rummut. Viitseliäimmät taisivat maalata jopa useilla väreillä. Sini-puna-valkoinen ja taka-akselin banjokopassa stars & stripes lipun kuviot!
   
 3. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Onko rumpujarru tehokkaampi? Rumpujarrun työsylinteri on ainakin melkoisen pieni vs. levyjarrun... Ja levyjarrulla etuja tietty muutenkin, kevyempi rakenne, jäähtyy paremmin, vesi vaikuttaa vähemmän, jarrupöly ei jää jarrun sisään... Toimiihan ne rummutkin, tosin on itsellä ollut semmosiakin autoja missä automaattisäätö ei pelaa, levyissä aika paljon vähemmän osia ja kulumisenkin näkee päällepäin jarrua avaamatta. Jos levyt ruostuu niin parempaa ajoa, ts. kunnon jarruttelua välillä niin että ne takajarrutkin työskentelee ;)
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Onhan rummuissa monesti enemmän kitkapintaa ja pitää muistaa että rumpu on itsetehostuva toisin kuin levyjarru. Eli tiettyyn pisteeseen asti rumpujarru on tehokkaampi tai vähintään yhtä tehokas kuin levyjarru samassa halkaisijassa. Toki rumpujarruilla ei montaa tehokasta jarrutusta tehdä kun ei se lämpö pääse samalla lailla karkuun kuin levyssä mutta kyllä molemmille paikkansa on :)
   
  tinareki tykkää tästä.
 5. zero

  zero 2nd gear

  Rumpujarru on itsestään tehostava.
  Esim jos autossa on edessä levyt ja takana rummut niin takajarrujen painetta rajoitetaan. Mullakin on edessä levyt ja takana rummut ja takapään painetta on rajoitettu, silti nopeassa jarrutuksessa takapää menee lukkoon ennen etupäätä.
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Toki tolla ei taida olla mitään tekemistä varsinaisen "tehokkuuden" kanssa.
   
 7. zero

  zero 2nd gear

  No joo ei ehkä lopullisen tehon kanssa, mutta sanotaan vaikka näin että rumpujarru itsestään tehostaa eli on herkempi/nopeampi. Levyjarru vaatii enemmän voimaa saavuttaakseen saman jarrutus voiman. Tehostamattomat rumpujarrut on ihan OK, mutta tehostamattomat levyt ei oikein häävit ole
   
 8. cdv 77

  cdv 77 3rd gear

  Hieno Belair , mun entinen..
   
 9. zero

  zero 2nd gear

  Joo näin olin katsovinani. Missä välissä oli sulla ja kuin kauan? Pistä vaikka yksityisviestiä, voisi olla muutakin kysyttävää autosta :odwink:
   

Kerro tästä muillekin!