Liik.käyt.poisto ja parkipaikalla säilyttäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja AteV8, 7.12.2011.

  1. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Miten on, voiko huoltoyhtiö lain mukaan siirtää auton pois parkkipaikalta sillä perusteella että "autoa ei käytetä liikenteessä" tai että "auto haittaa tien/kadun hoitoa? Autolle tehty siis tilapäinen liikennekäytöstä poisto. Auto oli pysäköity mielestäni niin hyvin kuin vain voi olla. Ei estä kulkua mihinkään suuntaan, ei peitä kenenkään näkymää, eikä pitäis muutenkaan ärsyttää ketään.

    Vuokrasopimusta kun kirjottelin ja pyysin kahta autopaikkaa, kun on kaksi autoakin, kumpikin eri käyttötarkoitukseen, niin sanoivat että saat nyt yhden paikan, ja toista autoa voit pitää tuossa ns. vieraspaikoilla. Kyseisellä paikalla ei ainakaan sen P-kyltin lisäksi näy mitään rajoituksia, ja tilaa riittää aivan mainiosti. Joskus ollut rekkojakin tuossa parkissa.

    Auto ehti olla siinä parkissa n. 2kk ja tuli jo lappu että se pitää siirtää. Koitin soitella lapussa olleeseen numeroon, mutta kukaan ei vastannut. Jätin sitten auton tuulilasille oikein näkyvään paikkaan lapun: "Otan auton käyttöön 15.12.2011"

    No tänä aamuna tajusin että autoa ei enää olekkaan siinä. Ei näy, ei sitten niin missään. Wtf?
     
  2. mjsn

    mjsn 1st gear

    eihän niitä sais seisottaa omassa pihassaankaan .kukka hatut heti inisemässä . se sun auto varmaan sen åkermanin heivaama.
    kaverille kävi muutama vuos saman lailla auto löyty silloin autopurkaamo aitolasta. sai kyllä ilmatteeks sen pois sieltä kun vain äkäsenä haki.
     
  3. ilu

    ilu 1st gear

    Siis täh :eek: ei kait nyt kenenkään autoa voi purkaamoon toimittaa ilman auton omistajan lupaa :eek:
    Poliisi asia jos auto on hävinnyt parkkipaikalta, olis varmaan pitäny pyytää kirjallisena lupa pitää toista autoa vierasparkissa.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nykyään oli kai 2 viikkoa jopa jo maksimiaika mistä voi mukavat naapurit soittaa. Kunhan auton käy edes kääntämässä kerran viikossa niin tuskin tulee sanomista, naurettavaa sekin kyllä.
     
  5. nixon

    nixon 3rd gear

    Eiks tässä nyt olis rikosilmoituksen paikka(varsinkin jos ei oo kauhee kiire saada autoa ajoon)?

    Mulle tuli kerran myös siirtokehotus, kun seisotin yhtä romua taloyhtiön yleisellä parkkiksella. Siirsin autoa pari ruutua toiseen suuntaan. :p
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Taloyhtiöllä/huoltoyhtiöllä ei riitä valtuudet viedä kenenkään autoa minnekään ilman viranomaisen siunausta. Ei edes omalta tontiltaan. Niin monta kertaa kun oisin tommosen siirron tehnytkin (kun vieraspaikoilla on pitkäaikaissäilytys käynnissä), niin ei vaan onnistunut. Kun vieraspaikka on taloyhtiön omalla tontilla, pysäköinninvalvonta ei voi tulla edes sakottamaan ilman, että yhtiö sen pyytää sitä tekemään. Tai siis voi, jos on tehty sopimus, että tontti on "kunnallisessa pysäköinninvalvonnassa". Jos ei ole ja jos poliisin tai pysäköinnin valvonnan pyytää sakottamaan, viranomainen ottaa mieluusti ensiksi taloyhtiön edustajalta nimikirjoitusnäytteen tilaukseen, ennen kuin sakko rapsahtaa.

    Tuskin sitä autoa on romutettu, mutta se on siirretty. Mene poliisiin tietämättömän oloisena tekemään varkausilmoitusta. Oot vaan tyhmänä ja kerrot, että tuli ihan puun takaa, eikä oo edes sakkoja tullut.

    Ei sun ainakaan pidä joutua maksamaan siirtoa ja säilytystä.
     
  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Meitille tupsahti postilaatikkoon pari päivää sitten "taloyhtiön parkkipaikan säännöt" lappunen, jossa kielletään mm. öljynvaihto ja käytöstä poistettujen autojen säilytys parkkipaikoilla, eli kai siitä jossain taloyhtiön säännöissä pitäs olla maininta jos se on kiellettyä?
     
  8. mjsn

    mjsn 1st gear

    ei ne sitä autoo heti romuta siinä on joku aika minkä säilyttää yleensä romuttamon ynnä muun purkaamon pihassa.
    ja jos siirto lappu tullu ikkunaan siinä yleensä vähän jo armon aikaa toimia.
    ja noi teiden varsien ja muiden epäselvien seisotus paikkojen pakkosiirrot ilmotetaan lehessä (siirron jälkeen)
    ja siinä on yleensä ilmoitettu paikka mistä autonsa voi käydä lunastaan.
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Huoltoyhtiö ei voi yksin päättää tuommoisesta asiasta. Ilmoituksen pitää tulla isännöitsijän kautta ja isännöitsijäkin voi toimia vasta kun taloyhtiön hallitus on asiasta päättänyt. Mikään laki ei kiellä pitämästä taloyhtiön parkkipaikalla liikennekäytöstä poistettua autoa.

    Mikäli autosi on kadonnut parkkipaikalta, teet asiasta rikosilmoituksen poliisille, sittenhän asia selviää. Pelkällä ilmoituksella tuulilasissa ei kaupunkikaan saa autoa hinata pois, vaan siitäkin on tehtävä kirjallinen ilmoitus auton rekisteriin merkitylle omistajalle ja haltijalle. Tässä virallisessa ilmoituksessa on myös määrätty päivä mihin mennessä auto on siirrettävä.
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Ei kosketalojen pihoja, vaan tienvarsia ja yleisiä parkkipaikkoja.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aijaa, mummielestä tiuol Poris oli just sellaanen lyöty mutta tais olla talokohtanen. Siellä muutama autokauppias pitää autojaan pihassa josko siksi. Tai sitten muistan kaiken väärin.
     
  12. audiq

    audiq Gearhead

    Niin varmasti. Mikä voisi mennä pieleen. :rotfl:

    Ei ainakaan Järvenpään poliisia kiinnosta tippaakaan kadonneet tai rikotut autot. Tullut useamman kerran tuo huomattua. Joten ei kannata hämmästyä, jos ei eväkään liikahda kadonneen auton löytymiseksi.

    Aiheen auton pelastus voi olla kyllä se, jos se lasketaan romuraudaksi. Omakohtaisten kokemusteni mukaan romurautavarkaiden perään kyllä riittää resursseja, toisin kuin autovarkaiden. :lol:
     
  13. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    No joko se rikosilmoitus on tehty? Puuduttavaa kun kaikki toistelee samaa mutta mitään ei tapahdu.
     
  14. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Ensimmäisenä poliisille ilmoitus että auto on varastettu. Oliko auto ajokunnossa? Jos oli niin mistäs tiedät ettei oliskin pöllitty. Jos pois siirrosta ei kerran oo sen enempää ilmoitettu muutaku joku lappu tuulilasille.....
     
  15. xarper

    xarper Gearhead

    Ihme touhua kyllä jos eivät edes ILMOITA jos auto on siirretty jonnekin! Laittais vaikka lapun postiluukusta että autos löytyy osoitteesta xxyy.
     
  16. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    Onko taloyhtiön "parkkipaikan säännöt" hyväksytetty yhtiökokouksessa?
    Jos ei ole, niin niillä ei ole mitään virkaa.
     
  17. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Siirsivät yhden tutun auton taloyhtiön parkkipaikalta omasta maksullisesta ruudusta ihan samaan tyyliin. Oli katsastettu ja käytöstä poistossa. Teki rikosilmoituksen, niin kas auto ilmestyi takaisin..

    Suosittelen samaa.
     
  18. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Nyt on isännöitsijät ja huoltoyhtiöt soiteltu läpi. Kukaan ei tiedä mitään asiasta! Autoa ei myöskään löydy kaupungin siirrettyjen autojen listalta.
    Luulenpa että auto siltikin löytyy Stenan varastosta, ja eiköhän se siellä viimeistään saada selville, että kuka auton on siirtänyt, ja kuka siirtää auton takaisin, ja kenen laskuun.
    Eli heti aamusta Stenalle.
     
  19. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Vitsi alkaa. Polta se taloyhtiö. Vitsi päättyy.
     
  20. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    /\ Vitun tyhmä vastaus sinulta, -taas. Jos ja kun et muuhun pysty niin tee kaikille meille palvelus äläkä vastaa mitään. Älä edes tähän.
    Toiv Aten auto löytyy. Tämä ei ole nuolemista enkä kerjää tällä nuoilemista. Toi turha jätkä tuolla alhaalla kirjoitti jopa alle oman rimansa että mua nuollaan. Atea olen tsempannut aina. Jo vuosia. Ilman nuolemista tai että olisin itkenyt ja kaipaisin nuolemista. Toiv Aten auto löytyy. Pidä sen jälkeen se seisova auto maksetulla paikalla ja käyttistäs vieraspaikalla tms. Pidä meidät ajassa ja sinä vitun turha jätkä, tiedät kyllä minne menet ja mitä teet. Pliis lopeta noi vitun turhat jutut. Sanoinko jo kolme kertaa? Yks eikä kaks kertaa aiheuttanu muuta kuin turhaa tautofoniaa. Kvg äkkiä äläkä takerru virheisiin mitä on tahallaan kirjoitettu sulle äläkä vasinkaan rupee lätisee latinaa. Oot oodeen turhin jätkä mikä ei ole kirjoittanut mitään asiiaa kun sun sivuhistoriaa lukee. Shame on you bitch!
     

Kerro tästä muillekin!