Liikenneonnettomuudessa harrasteautolla,vakuutusyhtiön toiminta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja silver8streak, 24.11.2017.

  1. vekku

    vekku 2nd gear

    Siirsin vakuutukseni lähitapiolaan ja kun tuohon jenkkiin kyselin vakuutusta, kertoivat, että 30te on heillä max korvaussumma ilman ulkopuolista arvioitsijaa. Vakuutus yhtiön edustaja kävi auton tutkimassa ja kuvaamassa, 25te sovittiin arvoksi. Nyt kun tekniikka päivitykseen menee ainakin 15te otin yhteyttä classik dataan ja käyvät auton hinnoittelemassa kun on valmis. Saa nähdä mikä on heidän hinta-arvio.
     
  2. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

    Tuota noin...Tarinan opetus on ollut se että vaikka olet itse syytön tapahtuneeseen,valmistaudu puolustamaan oikeuksiasi viimeiseen asti.Voit huutaa niin paljon kuin haluat mutta äänesi ei kuulu huulia pitemmälle.Jos itse esität näkemyksiä ja tositteita vakuutusyhtiölle auton käyvästä arvosta,niitä ei uskota.Kaikki on kiinni vakuutusyhtiön vahinkotarkastajan mielivallasta ja halusta hoitaa asia ja heillä on kyllä paukkuja laittaa mielipiteidensä tueksi(kuulemma vakuutusyhtiöissä on eroja kuinka hoitavat asiat).Olen kuitenkin sitä mieltä että se joka äänensä korottaa on hävinnyt.Neuvottelemaan kehoitan(tässä tarvitaan sitä sitkeyttä).Jos riitaan joutuu niin FINE:stä saa kyllä asiallista neuvoa asioiden eteenpäin viemiseen.Olisikin pitänyt olla sinne enemmän yhteydessä(pari kertaa soitin ja kysyin etukäteen että mitkä ovat asioissa minun oikeudet).Tavaran arvon tarkastajasta hyvät kokemukset(sen maksoi tässä tapauksessa vakuutusyhtiö).He joutuvat oikeasti selvittämään sen hetkisen markkina arvon(minun tapauksessa siitä oli apua).Täytyy kyllä sanoa että kun nyt oli eka kerta ja toivottavasti viimeinen niin varmaan jotain asioita jäi selvittämättä.
    Lopputuloksesta...Vituttaa...lähinnä se että auto meni,mutta itsellä ei resurssit olisi riittäneen korjaamiseen ja teettämään ei olisi pystynyt kun rahat ei riitä joten lunastusrahat sijoitan seuraavaan autoon.Loppusummat asettuu kyllä niin että autosta pääsin jokseenkin kohtuulliseen lopputulokseen kun puhutaan "KÄYVÄSTÄ ARVOSTA".Mutta...ei sillä tietenkään ihan samanlaista tilalle saa.
     
    Saetkae ja rane58 tykkäävät tästä.
  3. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

    Tämä arvio homma varmaankin toimii jos sattuu jotain jonka joudut oman yhtiön kaskoon laittamaan.Kysy ihmeessä vakuutusyhtiöstä etukäteen että mitäs jos toisessa vakuutusyhtiössä liikennevakuutettu ajoneuvo tekee tuhoa.Kuka silloin auton tarkastukset ja arviot hoitaa ja kuinka kauan tuo nyt saamasi arvio on voimassa?Jos viitsit niin laita tänne tietoa kun tästäkin oli tuolla aiemmin juttua.
    Minulle omassa vakuutusyhtiössä sanottiin että peräänajajan liikennevakuutus korvaa vahingot syyttömälle osapuolelle.Autoni ei ollut kylläkään etukäteen arvioitettu,eikä se liikennevakuutus ihan helposti korvannut....
     
    rane58 tykkää tästä.
  4. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tuon Lähitapiolan toilailuita kanssa nauttineena kerron sen verran, että selvässä kolaritapauksessa (minä siis syytön) jouduin odottemaan tasan kuukauden korvausta lunasttetusta Stratuksestani. Viikon sisällä piti olla manit auton ostoon. Odotteluikana koetin saada Tapiolasta jotakuta kiinni, ei vastattu yhteydenottoihin. Samoin koetti saman firman Lähivakuutuksen aluepomo saada vastausta Helsingistä, ei saanut keneltäkään tietoja, missä raha viipyy.
    Korvaushintaa määriteltiin kovin huolella: haettiin Nettiauton ilmoitus ja vertailtiin renkaita, vanteita ja soittokonetta ym ym, kun kymppejä haettiin kohdalleen... Korvausta menetetystä ajasta ei otettu kuuleviin korviin... Ei ollut heidän syynsä, että aikaa kului!!
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. vekku

    vekku 2nd gear

    Määritän tosiaan auton arvon vakuutusyhtiön haluamalla tavalla jotta vahingon sattuessa vois kuvitella asioiden sujuvan helpommin. Ja jos n.200e panostuksella saa auton arvoa nostettua esim. 10te vakuutusyhtiön papereissa niin mielestäni homma kannattee tehdä.
    Tuo oli hyvä huomio, että mites jos maksaja on toinen yhtiö. Pitää tuotakin kysyä ja luulis että tuolla classik datan kaverillakin olisi asiasta tietoa. Lisään tänne infoa kun asia etenee.
     
    rane58 tykkää tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Sitten, kun auto tulee AVK:lla myyntiin, niin älkää ihmeessä tarjotko siittä mitään.
    Odottakaa, että hinta putoo sopivaks, ja vasta sitten joku ostaa sen pois.
    jos joku menee siittä edes puolet tarjoomaan, niin prosessi on ostajien kannalta pilalla. Hinta ei putoo niin, kuin voisi. Sitten voi tietenkin mennä arpapeliks, mutta hinta olis silloin enempi kohdillaan.
    Minä en ymmärrä niitä, jotka menee tarjoomaan niistä romuista yhtään mitään. Tarjous merkaa sitä, että hintaa ei tartte pudottaa.....
    Siittä vois joku saada hyvän auton. Vaikka entinen omistaja? Teettäis vakuutusrahoilla sen kuntoon pikku hiljaa.
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Siin on vaan sellanen homma että jos siitä ei kukaan tarjoa mitään niin se laietaan paaliin, tai jos se on hinnoiteltu 3000€ arvoiseksi niin ei se lähde 500 eurolla, se menee paaliin.
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niin tuo Lähitappiola oli vissiin vastapuolen yhtiö? Sikäli kiinnostaa että omat vakuutukset justiin siirsin samaan firmaan kun oli halvin (miksiköhän?), mutta kun en vapaaehtoisia vakuutuksia ole harrastanut sen jälkeen kun etäTappiolan kanssa sai tapella ihan selvässä varkaustapauksessa, niin ajattelin että se on sitten vastapuolen murhe jos minä töppäilen.

    Toivottavasti sopiva peli löytyy (vaikka AVK:lta ;) ) niin ei pääse Keski-Suomen GM-luiskisten määrä laskuun.
     
    rane58 tykkää tästä.
  9. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    eikös ne luvannu auton korjata ja maalata?
    onkos tää nyt sitten patinan perään parkumista vaan ollu koko juttu? se on vaan silleen ettei sitä takaisin saa millään maailman rahalla!
    olikos tässä nyt loppujen lopuksi tarkotus päästä autosta eroon ja saada max. summa rahaa?
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No minusta ei. Lainaus ekasta viestistä:
     
  11. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

    Pertti tuossa jo kerkesikin vastata mutta tässä vielä minulta sama.
    Kysymys 1. Aluksi kyllä,laskelman jälkeen ei.
    Kysymys 2. Ei
    Kysymys 3. 1osa. Ei.
    Kysymys 3. 2osa.Kyllä(Sitten kun kaikki muut vaihtoehdot oli harkittu ja käyty läpi).
     
    Saetkae tykkää tästä.
  12. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    okke.
    mielenkiintoista toimintaa,onneksi vakuutukset on muualla(tai liekö kaikilla sama tapa).
     
  13. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    oiskohan henkilövahingossa ollu sama?
    on niin kallis leikkaus ettei ny oikee viitteis,kyl sä noinki pärjäät!!!
     
    viikinki75 ja rane58 tykkäävät tästä.
  14. timuli

    timuli Gearhead

    Lunastetaan pois ja pannaan myyntiin,ei mee kaupaksi >penaaliin ja maan alle...
     
    rane58 tykkää tästä.
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Noinhan se on tapana. Tai että "kyllä sulla varmaan oli jo pää kainalossa ennen kolariakin. " Potilasta näkemättä tietty.
     
    viikinki75 ja rane58 tykkäävät tästä.
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    No toi on kyllä kateutta kovimmillaan ei mitään muuta


    Joskus aikanaan kateltiin avk;lta käyttistä kun emännän kanssa yhteen alettiin. Omega oli silloin sopivan oloinen auto ja ajatuksella et avk;lta sopivilla varusteilla oleva perä mälli sedan ja etu kolari farkku
    Hinnat oli niin hirveitä et ois tullu halvemmaksi ostaa 2 katsastettua ehjää ja niistä tehdä sitten
     
    rane58 ja valpas tykkäävät tästä.
  17. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Pakko myöntää, et ku täältä od:lta joskus bongaillu noita avk:n myyntiromuja, ni ihmetyttänyt et mihin helvettiin ne pyynnit oikein perustuu. Ei ainakaan todellisuuteen jos jostain saatanan "rusinasta" tai takakonttia vaille palaneesta raadosta huudellaan melkein samoja ku ehjästä...
     
    rane58 tykkää tästä.
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Unohtamatta että sitä ehjää ei tartte pakollisesti nelipyöräsuunnata eikä siihen merkitä prosentteja katsastuksessa vaikka vaihtaisit koko etukelkan pelteineen, kunhan et liikaa huutele




    Tossa ois mahdollisesti hinta kohdallaan, vaan paljonko noi pakolliset mittaukset sitten tulee maksamaan
    Ehdollinen Korjaus
    Valvontaehdot Nelipyöräsuuntaus (V), Alustamittaus (V)

    https://www.avk.fi/ajoneuvot/nissan/almera/596551/nissan-almera-1-8



    Ja sit hemmettikö tohon on osunut :odeek:

    Toisaalta ei välttämättä ois vaikeekaan korjattava, ketju luukun nurkkaan ja nykäys, sit lekalla leipoo kylkeä riittävästi et menee suunnilleen kohdalleen ja luukku kiinni :poff:
     
    Muokattu: 7.1.2018
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Paaliin taitaa mennä?
     
  20. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Näinhän se on, voihan sieltä onnistua jonkun auton saamaan halvalla mikä ei monia kiinnosta kunhan riittävän kauan kyttää ja tarjoaa sitten kun se on ollut kuukausia myynnissä, kunhan ei vaan sitten myöhästy... Pääsääntöisesti kuitenkin taitaa olla tapana että puolet pyyntihinnasta kun tarjoaa niin voi mennä läpi.
     

Kerro tästä muillekin!