Liikennevakuutuksen bonukset saa kohta myös kakkosautoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja atobee, 29.1.2015.

 1. atobee

  atobee Gearhead

  "Liikennevakuutuksen bonukset saa kohta myös kakkosautoon"

  ...Nykyisessä pakollisessa liikennevakuutuksessa vakuutuksen vahinkohistorian perusteella määritellyt ns. bonukset voidaan siirtää toiseen autoon, mutta samalla ne poistuvat siitä ajopelistä, josta on ne irrotetaan. Tilanne on tyypillinen esimerkiksi silloin kuin autoa vaihdetaan.

  Nyt tilanne saattaa muuttua. Sosiaali- ja terveysministeriö, jolle vakuutusasiat kuuluvat, haluaa, että perheen kakkos- tai kolmosautoonkin voi saada samat bonukset kuin ensimmäiseen autoon...."
  http://www.iltalehti.fi/autot/2015012819103644_au.shtml

  Tätä on odotettu, saas nähä miten homma etenee.
   
 2. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Kun vaan näkis...
   
 3. stroker56

  stroker56 3rd gear

  90 luvun alussa Pohjolassa oli mahdollista veivata bonarit saman perheen kakkos autoon.
   
 4. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Toimii varmaan toisiinkin päin, että kun vaimo kolaroi niin menee bonarit myös isännän autosta.
  Huono uutinen myös sikäli, että ihan turhaan olen hankkinut sitten kolmet täydet bonukset.
  Ja mahtaako samat bonukset saadaan myös perheen yhdeksänteen ja kymmenenteen autoon? Entä kahdenteentoista?
  No katsotaan mitä tulee.

  Mutta helpottaisihan tuo ehkä juniorin autoilun alkamista, kun ei olisi alkuun ihan hirveät vakuutukset jos saisi isiltä bonuksetkin. Tietenkin viitaten ekaan lauseeseen, jos isi uskaltaa jakaa bonuksensa nuorison kanssa.
   
 5. eilhik

  eilhik Gearhead

  Hyvä uutinen jos omaan kakkosautoon / harrastuspeliin samat bonarit kuin varsinaisessa käyttöautossa.

  Taitaa tuo sukulaisille ja kylänmiehille niiden bonuksien kalastelu loppujen lopuksi estää tämänkin asian etenemisen, näkeehän sen jo täälläkin pojalle ja vaimolle aletaan veivaamaan bonuksia ja alkuperäinen tarkoitus oli varmaankin jos omistaa ja hallitsee kahta autoa niin samat bonukset molemmissa kun ei voi kahta ajoneuvoa yhtä aikaa ajaa.

  Eikä nyt herneitä tästä nenuun.

  Meillä perheessä kummallakin omat liikennevakuutukset ja 70% kertyneet vuosien saatossa ja ilmeisesti huomanneet yhtiötkin että liikennekäytöstäpoistoissa jää niitä euroja saamatta pienempi liikennevakuutus summa niin ei aina jaksaisi poistaa liikenteestä.
   
 6. JS78

  JS78 3rd gear

  Ei naisia auton rattiin.
   
 7. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Olen ihmetellyt ennenkin ja jatkan ihmettelyä miksi liikennevakuutukset ja bonukset on autokohtaisia. Autot ei kolaroi (vaikka lehdet muuta väittää) vaan kuskit ja yksi kuski voi ajaa vain yhtä autoa kerrallaan. Joten vakuutukset tulisi olla kuljettajakohtaisia. Kortin voisi laittaa sitten "seisontaan" jos ei tarvi ja haluaa maksut poikki. Tai sama vakuutus kattaisi myös kävelijänä, kelkkailijana, pyöräilijänä jne. aiheutetut vahingot.
   
 8. signet

  signet Gearhead

  Toi bonusjärjestelmä ja pakollisten liikennevakuutusten yhteishinnoitteluhan piti jäädä EU:n myötä historiaan.Nykyään sentään liikennevakuutuksissakin on hinnoissa eroja,aikaisemmin Soviet Finland sosiaali ja terveysministeriö määräili hinnat.
   
 9. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Pitikös jossain vaiheessa EU:n taholta myös tulla muutos juuri tähän otsikon aiheeseen, eli että kakkosautoon saisi samat bonukset ?
  Jotenkin muistelisin tästä joskus lukeneeni, mutta onnistuivatko sitten vakuutusyhtiöt yrityksn torppamaan vai jäikö jo Brysselin byrokratian rattaisiin ?
  Vai olenko nähnyt vain toiveikasta unta ?
   
 10. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Mulla on monta vakuutusta missä 70% mihin mennyt vuosia.. Kaveri sai nyt ekaan autoonsa ja vakuutukseensa 75%. Epistä!
   
 11. JS78

  JS78 3rd gear

  Ja olet varma että kaveris tarkoittaa liikennevakuutusta ?
   
 12. Crash_

  Crash_ 2nd gear

  Mitäs jos menee toistepäin? Mulla on isoimmat bonukset :p
  Eli ei ukkoja rattiin? :D
   
 13. ihd

  ihd Gearhead

  Iffistä saa loistokuskiedun 75%, mulla yhdessä autossa 75% toisessa 70% ja yhdessä moottoripyörässäkin 75%.
   
 14. JS78

  JS78 3rd gear

  Sääntö vahvistaa poikkeuksen.. ? :D
   
 15. eilhik

  eilhik Gearhead

  Itse ainakin Ifissä tuo olisi olut 75% ja siitä liikennevakuutuksesta mutta siitäpä ei ole todellista hyötyä meidän perheessä kun vakuutukset kahdessa autossa yli 450euroa arvookkaammat tässä "edulliseksi" mainostavassa firmassa ja nykyisessä 150euron omavastuut lasissa ja muussakin toimissa eli ei kannata olla mainonnan uhri:)
   
 16. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Olen.
   
 17. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Samaa unta näin minäkin joitakin vuosia takaperin. Piti siis koko bonusjärjestelmä poistua ja vakuutusyhtiöiden piti voida hinnoitella vakuutukset ihan niinkuin huvittaa.
   
 18. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Jep niin piti. Muut eu maat olivat mukamas valitelleet meidän "halvoista" vakuutuksista mitä heillä ei ollut.
   
 19. Substitute

  Substitute Gearhead

  Vakuutusyhtiöt voi sopia bonukset miten haluaa, mulla ainakin meni ihan sujuvasti kun vaihdoin vakuutusyhtiötä. Mutta se haluaminen on sitten eri asia.
   
 20. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  saattaisimpa lyödä vaikka vetoa että jos kakkosautoon saa samat bonukset ja edut kuin ykkösautoon siinä samalla myös vakuutusten hinnat nousee.

  henkilökohtaiseen auto/kulkuneuvo vakuutukseen siirtyminen olisi muuten järkevää paitsi että silloin se vakuutussumman määrä tulee olemaan vähintään kipurajalla tai yli. takuulla yli satasen kuussa hinnaksi. nythän voit hyvällä tuurilla, rekisterillä, iällä ja asumiskunnalla sekä auton valinnalla päästä kolmeen neljään sataan euroon vuodessa ilman bonuksiakin. henk.kohtasella vakuutuksella ei hinnaksi tulisi nykyisten vakuutusten hintojen keskiarvon alapuolelle tuleva summa vaan keskiarvon ja maksimin puoliväli. käytännössä suurin osa vakuutuksista varmasti kallistuisi. ihan samaa sontaa kuin näiden autokäyttöverojen kanssa kävi.
   

Kerro tästä muillekin!