Liikennevakuutuslaki muuttuu 1.1.2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 5.12.2016.

 1. impala67

  impala67 Gearhead

  ... ja mitenköhän nuo bonuksien siirto motskareihin. pitänee olla henk.kohtaisesti motskarivakuutus ollut jo olemassa ettei 75 prossan vakuutusta saane pyörään vaikka olisi autossa?
   
 2. rb

  rb Double Gearhead

  Tai toisin päin?

  Mulla on kaikki bonukset prätkissä.
   
  impala67 tykkää tästä.
 3. impala67

  impala67 Gearhead

  näin vastasivat MINUUTTI sitten:
  Hei, vielä ei ole annettu tietoa uuden lain vaikutuksista ajoneuvovakuutuksiin Ifissä. Tämän kuun aikana on luvattu antaa lisätietoa.
   
 4. rb

  rb Double Gearhead

  /\ /\ OK..... kiitos..
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  OP-Pohjolasta soittivat tarjouspyyntöni johdosta. Ilmoittivat, ettei toistaiseksi vaikuta heillä mitenkään. En halunnut heiltä vanhan systeemin mukaista tarjousta. Kertokoon hän, ken löytää vakuutusyhtiön, jossa uusi laki otetaan käyttöön. Kokeilen sitten sinne tarjouttaa 6:tta ajoneuvoamme.
   
 6. 455STW

  455STW Gearhead

  Lähitapiolassa tänään virkailija suositteli tarkistamaan autojen vakuutukset 1.1.2017 jälkeen. Täydet bonukset saa ainakin kaikkiin autoihin, eli vakuutuskustannukset alenee jos on monta autoa ajossa. Bonukset putoaa vahinkotilanteessa vähemmän kuin ennen, eli 15%. En huomannut kysyä putoaako ajoneuvokohtaisesti vai putoaako kaikki bonukset...
  2-pyöräisistä ei ollut puhetta.
  En usko että vielä saa tarjouksia aiheesta mutta melko helppo itsekin tarkistaa miten bonukset muuttuu ja miten ne vaikuttaa hintoihin. Eri firmojen vakuutushinnoissa varmaan on eroja eli 1.1.2017 alkaen kannattaa pyytää useampia tarjouksia?
   
 7. Catiska

  Catiska Gearhead

  Minulle kerrottiin samassa putiikissa että mahdollisessa vahinkotapauksessa putoaa vain kyseisen ajoneuvon bonus ja sekin nousee nopeammin ylös kuin aikaisemmin.

  Mutta varmasti kannattaa kysellä useammasta paikasta ensi vuonna kun nyt nämäkin vapautuu enemmän kilpailulle.
   
 8. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Tämäkin heilahti ajankohtaiseksi. Aikapaljon yhtiökohtaisia eroja bonusten kertymisessä/lähtöbonuksissa. If :ltä saa osakaskon nykyään kaiken ikäisiin autoihin, mielestäni ei aiemmin myöntäneet.
   
 9. valpas

  valpas Gearhead

  Jossain kirjoitettiin, että liikennekäytöstä poistettua otettaessa käyttöön, pitää vakuutus laittaa erikseen voimaan? Tai poistossa vakuutus ei välttämättä katkea. Ihme juttu, jos pitää paikkansa. En nyt muista, oliko Aamulehden juttu?
   
 10. tinareki

  tinareki Gearhead

  Saman vastauksen sain minäkin Pohjolasta, ettei uusi laki ole vaikuttanut heidän toimintaansa (toistaiseksi) mitenkään.
  Saattaa aiheuttaa akuuttia asiakaskatoa useamman auton omistajien reagoidessa tähän...?
   
 11. TheVille

  TheVille 1st gear

  Mää jo melkein arvaan miten tää kaikki tulee menemään... Koska kyseessä on vakuutusyhtiöillä uusi vakuutus eli uusi tuote, se voidaan hinnoitella niinkuin huvittaa. Ei tarvi korottaa entisiä vaan voi pyyhkäistä pöydän puhtaaksi ja sanoa että hinta on jatkossa sitten tämä. Vaikka kuinka saisi enemmän bonuksia kuin ennen ja useampaan autoon samoilla prosenteilla, niin tottakai se perushinta on sitten sen mukainen että yhtiön kannattaa antaa siitä bonusalennuksia...
   
 12. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Aiemmin ei saanut IF.iltä . Nyt POP ei myönnä osakaskoa vanhempaan kalustoon. Toisaalta jos vuoden vakuutus If:ssä nyt n. Liikenne 300€ kasko 100€. (30%) . POP:issa reilut 200€ (83%) pelkkä liikenne, niin ei paljon tarvitse miettiä kumpaan. IF:in lähtöbonukset 30% ja POP:in 83%. Tuosta huomaa, että lähtöhinnoissa melkoiset erot.
   
 13. saresks

  saresks Gearhead

  Tämä POP on hauska tapaus. Tsätti pois käytöstä, ei s-postitietoja, joten puhelimella piti kysyä mm. mitä ovat liikennevakuutuksen perushinnat autoilleni ilman bonuksia. Hups meni 3 euroa myyntitykin kanssa lörpötellessä ja kertoi, että "sillä tiedolla ei oikein mitään tee kun loppusummahan ratkaisee". Eli ei kertonut. Piti itse laskea, 1300 euroa PELKKÄ liikennevakuutus bonus 0%, heh heh joo'o. Siis tavis pösölle tavis pikkukaupungissa tavis kaljuuntuvalle ukolle joka kolaroi viimeksi 26v sitten.
  Mutta onhan POPilla hurja 83% bonus, jolla "hintaa jää vain" 220 egee. Eli samaa luokkaa kuin näköjään useilla muillakin, tapiola, if jne.
   
 14. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Mulla oli POP:ssa sama 220€ Crown Victorialle, Lähi-Tapiolassa jäi 180€:eek:on vuosi.
   
 15. xarper

  xarper Gearhead

  Joko noita vakuutuksia saa jostain? IF ehkä lähinnä kyllä kiinnostaa, siellä kun aina reilusti halvimmat vakuutukset amerikkalaisiin.
   
 16. BBC

  BBC Guest

  Kirjoitinkin tänne jonkun otsikon alle että Tapiolassa kävin viimeviikolla ja kaikki harrasteautot nyt n. +200e vuosi liikennevakuutukset. Eihän se ole enää mitään 6,9litraisella v8 koneella olevasta autosta tai muistakaan v8 koneisista.

  Panhead olisi ollut myös halpa, mutta on niin paljon käyttämättömiä OP bonuksia että pidän jotain vakuutuksia op-pohjolassa jotta nuo bonukset tulee tuhottua.
   
 17. Saetkae

  Saetkae 3rd gear

  Minä siirsin Minin 2008, Kawasaakelin 650cc ja Coronetin 440 -73 if...istä POPiin ja säästin 420,-/vuosi. if...issä olin loistokuski ja täydet bonari muissa kun Coronetissä. Nyt on täydet kaikissa. Ramia ei kannattanut siirtää kun if...issä 900,-/ vuosi (225,- bonuksilla) liikennevakuutus ja POPissa 1900,- Siinä ei paljon 83% alennus auta! =D
   
 18. yks toine mikko

  yks toine mikko Double Gearhead

  Pälkähti päähän soitella vakuutusyhtiöön ku tajusin et saa 30% heti kättelyssä liikennevakuutukseen. Kakkosautossa oli vaan 20% ni arvelin et kenties tulis halvemmaks ottaa uus vakuutus tai sit ei. Vähän yllätyin ku ilmoitti et kun mulla on toisessa yhtiössä olevassa ykkösautossa 55% ni hän "kopioi" ne tähän kakkosautoon että on sitten molemmissa. Kakkosauton vakuutus putos puoleen siitä mitä se oli.

  Sit innostuin käyttelemään eri yhtiöiden nettilaskureita. Käytin yhden projektiauton rekisteritunnusta, paras nettilaskurin antama lähtöbonus oli 60%. Siinä ei oo nyt ollu vakuutusta ku ajattelin etten kuitenkaan aiheuta sillä kenellekään vahinkoa ku se ei edes kulje, mut melkein tekis mieli tarttua tarjoukseen ja soittaa sit kakkosauton vakuuttaneeseen yhtiöön et katoppa ku mulla on 60% bonuksia tossa rakkineessa että kopioipa ne.

  No se on siinä ja siinä kannattaako ku nehän kai veloittaa jonkun minimin vaikka olis pois liikennekäytöstä. Mut heti ku ehdin laittaa kikottimen nippuun, ni sit kyllä.
   
 19. BBC

  BBC Guest

  Prosenteilla ei ole mitään merkitystä. vain nettohinnat vaikuttavat.
  On olemassa kaiken maailman bonuksia ja OVH hintoja. Nettohinnat vierekkäin ja siinä se on.

  AH
   
 20. jenkula

  jenkula Gearhead

  Vinkatkaa heti kun peli on mennyt niin kovaksi että ne alkaa vähän jopa maksamaan että vakuuttaa.
   

Kerro tästä muillekin!