Liikennevakuutuslaki muuttuu 1.1.2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 5.12.2016.

  1. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Oli miten oli mutta, juur eilen siirsin POPiin kaikki kulkupelit: 3nelipyöräistä 1kakspyöräinen säästö 770e/vuosi!!! Verrattuna edelliseen eli IFiin. 83% tuli bonusprosentiksi....

    Metkaa tuo LähiTapiola mainostus "Suomen paras bonus 80%" ja POPista saakin 83%.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Bonuksista viis kun niillä on perusmaksutkin kullakin firmalla nyt jo omansa. Mä siirtelin kaikki matalabonarilaitteet IFistä pois sen perusteella missä loppusumma oli alin. Ja ens vuoden vaihteessa taas tarkastus kuka pistää paremmaksi. 51v ikäisen auton vakuutuksessa oli isoin vaihteluväli. Tapiola pelkäs sitä vähiten ja antoi palovarkauspikkukaskonkin. Muissa POP voitti.

    Moottoripyörässä jossa on tällä kaudella vero oli tarve saada kakkospyörään ympärivuotinen vakuutus mahdollisimman halvalla. Ottaa siitä verosta irti kaiken kun sulaa maata vaan näkyy.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En koko topiccia lukenut mutta ifillekö ei vielä tullut bonuksen henkilökohtaistamista? Ainakin laskurissa vielä kysyi mistä autosta siirretään. Ois luullut että sotulla näyttäs heti että mulla 70% kaikissa vai onko vaan laskuri vanha?
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    IF ei tarjoa vielä tätä uutta systeemiä. Siirsin juuri eilen kolme autoa mukaanlukien yhden harrasteauton, IFistä toiseen yhtiöön joista sain kaikkiin 80% bonarit. Kaikista autoista putosi maksut alle puoleen vanhaan verrattuna.
     
  5. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    hämmentävää.. pop vakuutuksen laskurilla tulisi hirveän paljon halvemmaksi siirtyä heidän asiakkaaksi kuin pysyä nykyisessä op tai if firmassa jossa tuo harraste cutlass on ollut.

    oikeastaan puolet hinnasta pois.

    viime vuonna kun kilpailutin samaa autoa heidän laskurillaan vuosimaksu oli muistaakseni noin kolminkertainen kuin op/if firmoilla.

    ja tällä hetkellä pop lupaisi tosiaan halvimmalla liikennevakuutuksen tuohon rohjoon. (niistä joilla on netissä mahdollista laskea hinnat).

    esim: pop 170e/vuosi. op 470e. if 300. turva 600e.

    nuo mitkä nyt vielä muistan ulkoa enää, tuossa siis loppuhinta bonuksien jälkeen. kannattanee ottaa popin kautta jopa heidän osakasko lisäksi kun sen verran halvemmalla tulisi silti kuin vrt nyk vakuutushinta.

    pitää etsiä se vakavampien ajatusten foliohattu päähän ja miettiä tarkkaan onko tässä silti jokin koira haudattuna.
     
  6. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mulla oli moparissa IF:llä maksu vuodessa 420e 10% bonuksilla ja olisivat hövelisti tarjonneet 30% bonusta tästä eteenpäin jolloin maksu vuodessa olis ollut n.360, no uudessa yhtiössä se vuosimaksu on nyt 80% bonarilla 140e. Mulle ihan sama mitä koiria siihen on haudattu jos maksettava määrä putoaa noin pieneksi, ja tuosta vielä pois ajamattomat kuukaudet (ajossa vain toukokuu-syyskuu).
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kai se if kohta perässä. Laitoin viestiä sinne.
     
  8. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Pelkällä autovakuutuksen kilpailuttamisella ei välttämättä parhaaseen lopputulokseen. On erilaisia etuohjelmia, keskittämisalennuksia,moniautoetuja, jne.

    Huonoin ratkaisu rahallisesti lienee se, että torppa yhtiössä A, auto/t yhtiössäB, matkavakuutus yhtiössä C, mopot D.
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

  10. mukko

    mukko 2nd gear

    OP:ssäkääm ei vielä ole voimassa, kuulemma keväällä tulee voimaan/selviää miten toteutetaan.
    Firmalla OP:ssä vakuutukset ja nyt kun käyttis vaihtui T5 portteriin oli OP halvin, liikenne 300€ 35% + täyskasko n.250€ (prosenteista ei käryä, tippui jokusen kympin autoliikkeen tekemään vakuutukseen verrattuna kun kilautti tutulle).

    Buicki seisonnassa, jospa tuo bonus-systeemi tulisi voimaan ennen ajokauden al
     
  11. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    OP on mukana tuossa Bernerin seurantakyttäys-ohjelmassa, eli odottelevat varmaan päätöstä siitä... :odroll:
     
  12. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    POP antoi kakkosautolle 83% bonukset ilman neuvotteluja, webbisivun on-line tarjouksessa kun ilmoitin oman SoTuni. Vaikkei lähtöhinta olisi ihan halvin, tuo peittosi keveästi jäykemmät firmat, jotka tarjoavat 0...10% bonusta uudelle vakuutukselle eivätkä huomioi omistajan vahinkohistoriaaa lainkaan. POP sai siis uuden asiakkaan.
     
  13. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Kuten jo vastasinkin tuohon toiseen samaisesta aiheesta käsittelemään ketjuun:

    "
    hahahha, juttelin lähitapiolan kanssa tosta Caminon vakuutuksesta, niin uuden systeemin mukaan ois ollu edelleen samat 50% mitä olin jo keränny, mutta 10€ kalliimpi ois uusi vakuutus tullut. Noh, totesin että keväällä vaihtuu firma kun pop vakuutuksesta tulis 75% ja 273 ja rapiat maksettavaa. Eli puolet mitä tapiolassa ois ollu.

    Edit: Iffi anto samat 50% mitä jo on ja 327 ja rapiat.
    "
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mäkin IF:istä kyselyä pistin, ja tuli bonareita 20% lisää samantien.
    Muualta olisin saannut halvemmalla, mutta en jaksanut ottaa ihan siitä syystä, että monella vakuutuksella saa jo jonkinmoiset keskittämisalennukset, ja toisekseen en jaksa viimisen euron perään itkeä, mulla kun painaa vaakakupissa jotain sekin että laskut tulee yhestä paikasta 4 kertaa vuodessa kun se että niitä tulis 5 eri vakuutusyhtiöstä 4 kertaa vuodessa.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ifiltä soitettiin kyselyyni eli juuri toi 30% aloitus mutta ei mitään 70% kaikkiin jos sulla senverran itsellä.
     
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ainut kauppa missä prosentit merkkaa on viinakauppa. Toi liikennevakuuttaminen on lakisääteisenä ja vahvasti säänneltynä vakuutusyhtiöille paskabisnes. Nyt kun homma helpottuu niin vakuutusyhtiö hyötyy, asiakas ei
     
  17. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Paskabisnes on suhteellinen käsite.
    Positiivisen kassavirran liikennevakuutuksetkin tuovat vakuutusyhtiölle, muttei tietenkään sellaisia rosvovoittoja kuin kaskot tai henkivakuutukset.
    Vakuutusyhtiöt ovat kovasti voitollisia liikeyrityksiä. Ottaen huomioon, ettei niissä ole mitään jalostavaa tai tuottavaa toimintaa, se tarkoittaa yksinkertaisesti, että ne keräävät asiakkailtaan rahaa niin paljon enemmän, että kaikkien kulujen ja palkkojen jälkeen jää jaettavaa omistajille enemmän kuin keskimääräisessä teollista toimintaa harrastavassa yrityksessä.
    Siinä se.
    Välttämätön PAHA.
    Jos olisi likviditeettiä selvitä "odottamattomista" onnettomuuksista ja vahingoista, yksityinen ihminen jäisi aina "voitolle" jos toimisi ilman vakuutuksia.
    Vakuutuskorvaus voidaan rinnastaa kohtuullisen kovakorkoiseen lainaan.
    Tässä on vain se ero, että laina maksetaan jälkikäteen, vakuutuslaina sekä etu-että jälkikäteen.
    Idealistinen neuvo olisi sama kuin pokeripöydässä; "Lopeta kun olet voitolla"
    Tosin keskiverto vakuutuksenottaja ei ole koskaan voiton puolella vakuutushistoriansa aikana.
    Ja juuri siihenhän vakuutusbusiness perustuukin.
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    poppiin lähti just munkin kakkosauto, hinta tippu pari sataa verrattuna iffin 20 bonariin, ykkösauto jäi iffiin kun siinä on 75 bonarit ja poppi jäi kalliimmaks. Iffiin jäi myös noi seisonnassa olevat, mutta saattaa ne vaihtua kans sitä mukaa kun tulee liikennekäyttöön
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Emäntä makseli autovakuutuksen ja väittäis et puoleen tippunu suunnilleen summa

    Alkaa tuntumaan, ettei enää kannattais 4 erässä maksaa kun ~60e on summana
     
  20. önssi

    önssi 1st gear

    Ei tullut musta POPin asiakasta, ainakaan vielä.

    Mulla oli IFfissä 3 autoa, bonukset 70%, 65% ja 15%.

    POPin laskuri antoi mulle 81%, mutta tuntuu, että se peijakas taitaa haistella tän hetkiset bonukset, koska 15% bonuksilla olevaan autoon se tarjosi kaikkein kalleinta vakuutusta, vaikka se on aina ennen ollut perushinnaltaan halvin. Tai ehkä vain sitten joku muu seikka vaikuttaa, ei voi tietää. Joka tapauksessa, muutenkin hinnat olivat yllättävän isot, vaikka bonuksia muka oli 81%. Kokonaishinta ei olisi jäänyt kuin joitain kymppejä halvemmaksi kuin IFfillä.

    Laitoin IFfiin viestiä, että mites, kun kilpailija antaa melkein täydet heti, ja tekin näköjään lupaatte uusille vakuutuksille 30% bonukset. Soittelivat ja muuttivat 15% bonuksen 35%:iin. Nyt siis IFfin bonukset 70%, 65% ja 35%, ja tulee halvemmaksi, kuin POPilla tulisi, vaikka siellä kaikki olisivat 81%.

    Tuo edellinen siis liikennevakuutuksen osalta. Yhdessä autossa on osakasko, ja sen taas POP antaisi nyt alennuksen kera halvemmalla. Pitääpä miettiä... vähän harkitsin taannoin kaskosta luopumistakin... Mutta POPin 15% alennus on näköjään voimassa vain ensimmäisen kauden, sen jälkeen tuon yksittäisen auton liikennevak+ kaskon hintaero sulaa pois...
     
    Muokattu: 18.1.2017

Kerro tästä muillekin!