Liikennevakuutuslaki muuttuu 1.1.2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 5.12.2016.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    Pop vakuutusyhtiöön siirrettiin vakuutukset,ja 82% bonukset tuli autoihin.
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Lähi-Tapiolasta kaikkiin 80%.
     
  3. BBC

    BBC Guest


    Juuri kuten Pepe kirjoitti. -80% taitaa antaa nyt kaikki muutkin tapiolan jälkeen ja jotkut jopa ylikin.
    Kaiken ratkaisee kuitenkin nettohinta, kun OVH:t saattaa olla mitä sattuu.
    Jos tuommonen perus iso- tai pikkulohko jenkki liikennevakuutus pyörii hieman alle tai hieman yli 200e vuosi niin on kyllä edullinen ja siinä ei parin kolmen kympin takia viitse enää kukaan vaihtaa yhtiötä. Enemmän vaikuttaa se yhteissumma mitä tulee kiinteistöjen vakuutuksista, irtaimistoista, tapaturmat, varastovakuutukset jne. Yksi asia on varmaa
    maksun puolella ollaan yhtiöille päin, tosin on sieltä joskus saanutkin asiallisia korvauksia, eikä koskaan ole tarvinnut tapella summista.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Nimenomaan noin oli itellä, että vakuutus vanhassa järjestelmässä 70% bonuksilla oli halvempi kuin uusi yli 80% bonuksilla. Siitä kimpaannuinkin kun ei saa tuota rahalla ostettua 70% bonusta enää siirrettyä, kun olisi joissain autoissa ollut halvempi vaihtoehto.
    Emännän 1997 Mazdassa nousisi 176->207€ jos päivittäisi uuteen, vaikka bonukset nousisi 10%.
     
  5. jpe

    jpe 3rd gear

    Saako mistään muualta edelleenkään täyskaskoa tuollaiseen -68:siin kuin OP:lta ?
     
  6. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Tälle jäi nyt hintaa 133 euroa / vuosi. Ihan kohtuullista.

    Tapiolaa haukutaan paljon, mutta sain sieltä 2010 ainoana kunnon kaskon Barracudalle. Lisäksi minulla on siellä taloon vanha vakuutus, jossa on ns. alapohja -ehto. Sitä ei saa enää mistään muualta.

    [​IMG]
     
  7. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    LähiTapiolassa itsellä Veteraani-Tapsa vai millähän nimellä se nykyään kulkee.
     
  8. pptalo

    pptalo Gearhead

    Imperial 1970
    If Liikenne 158 eur, Täyskasko 398 eur 70%
    Lähitapiola Liikenne 163 eur. Täyskasko 1989 eur. 80%
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    mulla on vanhan systeemin mukaisesti if vanhan auton vakuutukset, 75% superbonuksilla vuosimaksu keskimäärin sellanen 115 euroa per kosla ja yhden niitin saa ilman bonusmenetyksiä,
    ei taida kannattaa kysellä tarjouksia tällä uudella tsydeemillä?
     
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei kannata. Just tuputtivat jostakin yhtiöstä vaihtamaan IFistä ja kun mulla oli siinä kamppeessa 65 bonarit niin uuden tarjoaja pääsi suunnilleen samoihin. Siirtelin aiemmin ne joihin ei bonuksia ollut kertynyt. Minkä minnekin.
     
  11. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kipakan hinnan keksineet sun kaskolle. Onko IF:n kaskossa ennalta sovittu korvaussumma täystuhon varalta?
     
  12. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    LähiTapola opel corsa 98 1000e vuosi pelkkä liikenevakutus 0bonuksilla :confused:
     
    eilhik ja Karpov tykkäävät tästä.
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Koska oot kaskon ottamu kun ei ainakaan viime vuonna saanu ifitä yli 40v vehkeisiin kaskoa?
     
  14. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Tänä vuonna if:ltä saanut kaskon vanhempiinkin. Ainakin osakaskon. (etu-, täys-, huippukaskoa en ole kysynyt. Niitä ei varmaankaan saa vanhempiin.)
     
    Karpov tykkää tästä.
  15. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Osakaskon saa iffiltä vuosimalliin 1946 asti nykyään.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Voi vittu! Sehän on tosi jees!
     
  17. JJ

    JJ Gearhead

    Op-Pohjola ei tarjoa vielä mitään uutta. Myöhemmin tänä vuonna tulee muutos, jossa kakkosautoon saa aluksi 40% bonarit ja nousee 3 vuodessa 80%. Buick Skylark 1970 tarjosi nyt 10% bonareilla 663e/vuosi.
     
  18. pptalo

    pptalo Gearhead

    Viimevuoden keväänä, korvaussuma 20000
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Lähitapiolasta sai kanssa peruskaskon 50-vuotiaaseen "korvataan käyvästä arvosta" -periaatteella pelkällä puhelinsoitolla. Eivät maininneet onko korvauskattoa? Harrastepuolelta sitten enempi auton mukaan räätälöity jos haluaa.
     
  20. karra

    karra Double Gearhead

    Kysyin OP:sta asiaa ja sanottiin ihan samaa mitä edellä kerrottiin, minulla on yksi museoauto nyt siellä kun se menee kätevästi bonuksilla.

    Muut vakuutukset on Ifissä ja he vastasivat kysymykseeni että eivät voi antaa isoja bonuksia kaikille autoilleni mutta heillä on mahdollisuus antaa 15% moniautoetu kaikille autojen vakuutuksille kun se tähän asti on ollut vaan 5%. Minulla on 4 kpl mersuja osakaskolla (If tarjoaa hinausturvan kaikille) joiden moottorit yli 5 litraiset kaikissa, ja avopuolison ranskanpatonki-käyttis jossa etukasko (törmäysturvalla siis). Sain heiltä päivitetyn sopimuksen jossa siis nykyiseen jonkin verran laskua, teoreettisesti noin 300 euroa jos kaikki olisi ympäri vuoden vakuutettuina. Yhdessä autossani on 75%, toisessa 25%, kahdessa ei mitään ja puolisolla 35% bonukset. Kotivakuutus mukaan lukien on Ifissä tämä hauskuus 3281 euroa.

    Pyysin tarjousta sekä Turvasta että LähiTapiolasta, jälkimmäiseltä tuli äsken tarjous jossa minun autoissa 80% bonus ja emännällä 60%. Kokonaishinta 3317 euroa!

    If tarjoaa minulle sen autopalvelun eli hinauksen joka toimii myös Venäjällä (kokeiltu on) ja tänä kesänä noiden kahden bonuksen pitäisi nousta seuraavaan luokkaan eli hintakin halpenee. Eli vaihto ei kannata, pidän osan autoista varmaan seisonnassa kumminkin. Ja yksi mersuista on tarkoitus laittaa museorekisteriin.

    Plan B on se että jos puolison pösön laittaisi tyttärensä nimiin ja ottaisi siihen uuden vakuutuksen hyvillä lähtöbonuksilla jostain muualta, ja siirtäisinkin yhden autoistani siipalle; saisin siihen sen 35%. Sitten olisi edes jonkinlaiset bonukset kaikissa kun se yksi pitäs mennä museorekisteriin.
     

Kerro tästä muillekin!