Liikennevakuutuslaki muuttuu 1.1.2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 5.12.2016.

  1. Roadkill

    Roadkill 2nd gear

    Omassa vakuutusyhtiössä (Turva) pelkästään tiskillä käynti ja kysely uudistuksista
    aiheutti että liikennevakuutuksen bonus nousi 40%. Ehdot ja korvattavuus
    pysyivät samoina.

    Toki vanha vakuutus muuttui uuteen tuotteeseen mutta vain nimi muuttui.
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Muutin osakaskon Varavolvossani täyskaskoon, kuten siinä toisessakin volvossani, kun osakaskossa ei ole bonusalennuksia, eikä siihen saa lasivakuutusta. Hinnassakaan ei aikasemmin ole ollut, kuin satasen ero vuodessa. Nyt otettu kasko on satasen kalliimpi, kun siihen on tullut tämä parkkipaikkakolhuvakuutus, vaikka olihan se siinä vanhassakin tavallaan. Jotain muutakin uutta tuli. Niin se, että ajokilometrit vaikuttaa maksuun! Millähän ne niitä tarkkailee? Oli niin nopee tilanne, ja kun rehellinen oon, niin tuli sanottua totuusarvio, ja meni sitten vähän yläkanttiinkin! Pitää nyt selvittää, miten ne ajokilometrit vaikuttaa kaskon maksuun, ja millä perusteella ajomäärää pystyy muuttamaan. Otin sen silti, vaikka se yli 300 euroa If:ssä onkin. Siihen toiseen jää edelleen se 200 euron kasko. Tällä ikää tulee helposti noita omia virheitä.
    Varavolvossa OLI semmonen ilmanohjain repsikan ikkunassa, kun ed. on ollut kova tupakkamies. Se ilmanohjain vahventaa tuulilasipilaria, ja huonontaa näkemistä oikealle. Yhdessä nopeessa tilanteessa, kaukana kovaa tuleva auto meinas jäädä sen taakse. Kotipihassa repäsin sen tuuliohjaimenpois (ehjänä). Jos joku semmosen V70:een tarvii, niin saa sen. Oon tottunu, että autoissa on kapeet pilarit, ja silloin näkee ilman katveita joka puolelle, jos viitii katsoa. Tuossa kaukana kovaa tulevan tilanteessa auttoi se pään pyöritys, ja useempaan kertaan katsominen.
    Pointti tässä muutoksessa oli se, että voitiin nostaa vakuutusmaksua jopa 50%!
     
    Muokattu: 27.5.2017
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eine ajokilsat ainakaan vielä ifillä vaikuttaneet? Kun laskurissa kokeilin eri määriä. En tosin tän maanantaisen uudistuksen jälkeen.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    Siis just tuon Maanantain jälkeen.
    Kokeilin laskurilla. Muutaman euron, tai kympinvaikuttaa. Ei tartte muunneltua totuutta kertoa.
    Vaikuttaa nykyisin myös se, jos autoa ajeleealle 24v kuski. En laskenu, paljonko vaikuttaa, kun ei kosketa.
     
    Muokattu: 27.5.2017
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Huomasin vakuutuksia katsellessani, että kuukautta vanhemmassa Volvossa on Liikennevakuutuksen perusmaksu yli satasen korkeampi, kuin samanlaisessa uudemmassa. Nyt ei vielä kiinnosta puuttua, kun halvemmalla maksulla oleva uudempi on nyt ajossa.
    If;in Kaskossa korvataan hinaus myös auton vian vuoksi. Joissain yhtiöissä korvataan hinaus vain kolarista aiheutuneena?
    Asiasta toiseen If korvas myrskyvahingon, vaikka lähimmällä mittaus asemalla oli tuulta vain 10m/s.
    En nyt ihan heti lähde vakuutusyhtiötä vaihtamaan.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On tuo alle 24 vaikuttanut ennennkin kun se loistokuskin raja ollut jokusen vuoden?
     
  7. mikka

    mikka 3rd gear

    Näin ilmoituksen jossa OP-Pohjola otaa myös käyttöön huomenna, 01.06.2017, käytännön että saman omistajan kaikkien autojen liikennevakuutus samalla bonus-prosentilla.
     
  8. JJ

    JJ Gearhead

    Pohjolassa tosiaan muuttui vasta nyt 1.6 tuo käytäntö. Buickissa tippu 667€--->130€ vuosimaksu.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mulla kans ifissä senverta auttoi että kolme autoa liikenne+osakasko nyt yht 600€ vuosi.
     
  10. jenkula

    jenkula Gearhead

    Otin uuteen kärryyn vakuutuksen pohjolasta.Verkkokaupasta ei onnistunut niin joutui soittamalla hoitamaan.Virkailija kertoi että joutuvat kysymään kaksi(2)kysymystä(olin ihmeissäni).Toista en muista,mutta toinen oli että olenko,tai onko sukulaisiani poliittisesti vaikutusvaltaisissa tehtävissä?
     
  11. valpas

    valpas Gearhead

    If:ssä jouduin vielä sumplimaan bonuksien siirron. Vielä ei haitta, kun vain yks on llikennekäytössä.
     
  12. BBC

    BBC Guest

    Uusittu ja alennettu Isolohko 1932 ford 168e liikennevak vuosi ja vap eht. Hirvi palo ilkivalta reilun huntin vuosi.

    Not bad.

    Lähitapiola.
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kohta on vuosi vakuutusmarkkinoiden vapautumisesta. Omalla kohdalla kävi tuolloin niin, että "epämääräisin kalusto", elikkä vanhat laitteet lähtivät IFistä ja päätyivät mikä minnekin vakuutusyhtiöön. Kuherrus on päättynyt ja vuoden 2018 hintoihin oli tulossa esim pickupin kohdalla +20%. Ei kun kilpailuttamaan. Ja taas halpeni. Tällä kertaa lähti 30% ja nyt vakuutus on siellä, mistä se vuosi sitten siirtyi pois.

    Isot on yhtiökohtaiset erot. Yli 50v Dart ei edes kelpaa tarjousautomaatille kuin harvoissa yhtiöissä ja hintaakin oli. Sen sijaan vanha Harley on niin halpa vakuuttaa, ettei kehtaa sanoakaan.
     

Kerro tästä muillekin!