Liikenteeseen otto?!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Polara, 7.4.2007.

  1. Polara

    Polara Gearhead

    Eli, nyt olis semmonen juttu (viikonloppuna tietenkin), että olisin ottamassa auton liikenteeseen. Siis sen tiedän, että jos katsastus on mennyt vanhaksi seisonta aikana, niin saa ajaa kuukauden ennen kun pitää katsastaa. Mutta mulla onkin semmonen juttu, että auto oli viimeks -05 liikenteessä ja siitä asti seisonnassa. Onkohan tämä sama käytäntö voimassa kun auto on nyt seisonut näinkin pitkään? Tiedän että suoran vastauksen suoraan kysymykseen saisi Tapiolasta, mutta arvatkaapa onko ne auki näin pääsiäisenä. Ei tässä senpuoleen hätä ole. Kerkeehän tuon ensviikollakin, mutta olis kerenny testailemaan ennen leimaa...
     
  2. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Jos se on ollut koko ajan seisonnassa saa sen kuukauden ajoaikaa.
    Ja kuitenkin tarvit vakuutusyhtiöstä todistuksen seisonta-ajasta, joten siinähän se sitten selviää.

    Ja jos ollaan tarkkoja niin pitää olla seisonnassa koko neljän kuukauden ajan mikä on sitä katsastus aikaa.
     
  3. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Tein joskus niin että jätin vakuutusyhtiön vastaajaan viestin viikonloppuna jossa ilmoitin rekisterinumeron ja että kyseinen auto otetaan pois seisonnasta. Seuraavalla viikolla tuli vahvistus ja seisonta-aika oli päättynyt soittopäivänä. Ei taida olla ihan virallinen tapa mutta tienpäälle piti päästä. Vähän voi joutua selittämään jos joutuu esim ratsiaan mutta seisonta-ajan päättymisen pystyy ainakin todistamaan jälkikäteen.
     
  4. Polara

    Polara Gearhead

    Joo, pystyyhän tuon liikenteeseen oton tekemään netissäkin, niin siitähän jää merkintä ja kai sen pystyy tulostamaan sitten sieltä. Ei kai tässä muuta kun on the road ja toteamaan mitä on parin vuoden aikana saanut aikaseks... Onko viritys onnistunut, vai ei...
     
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Moro, itsellä vakuutus nordeassa ja huomenna ois tarkotus ottaa puikula liikenteeseen. Torstaina en enää virka-aikana ehtinyt tietenkään asiaa panna vireille, mut soitin sit heidän vahinkopäivystys numeroon ja vähän ne tietty rutisi ett mitäs tänne soittelet kun ei ole kolaria tullu. Juttelin asiallisesti ja virkailija sano että soita meille huomenna niin pannaan kosla ajoon. Vakuutuskirjassa on merkitty seisonta-aika selkeesti nin tuskinpa ropleemaa...
     
  6. Otto

    Otto Gearhead

    Kiitos kysymästä, mutta ei vielä. :rotfl:
     
  7. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: :poff:
     
  8. Polara

    Polara Gearhead

    :rotfl: heh, no en olis kyllä mielellään Salosta asti tullut hakemaankaan... Oisko lähemmäs 500 kilometriä välimatkaa, mutta jos oot tännepäin tulossa joskus niin sitten, liikenteeseen Otto...heh! :lol:
     
  9. Turnn

    Turnn Gearhead

    Jos on nettitunnukset,niin käyttöön/seisontaan (auton) voi ottaa vaikka keskellä yötä,ainakin marraskuun alkuun asti :mad: .Toivottavasti jatkossakin (ilmaiseksi).
     
  10. signet

    signet Gearhead

    Juuri näin mut jos autossa ei ole leima voimassa niin polliisisetälle pitäis olla se erillinen seisontalappu että saa ajaa.Poliisi voisi kyllä tarkistaa ne seisonta-ajat koneeltakin mut virallisesti pitää se lappu vak.yhtiöstä olla.
     
  11. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ainakin itse olen saanut sakot kun olen ajanut katsastamattomalla ajoneuvolla... Eli on ollut seisonnassa (seisontavakuutuksessa) pari vuotta jona aikana myös katsastus mennyt vanhaksi.
    Oli tarkoitus käydä katsastuksessa, mutta sattumalta pakoputki kärsi työmaalla maakosketuksen, olloin päätin jättää käynnin toiseen kertaan (ei olisi siksi mennyt läpi)...
    Kotiinpäin ajellessa poliisi pysäytti muusta syystä ja rekisteriotteen vilkaisun jälkeen poisti kilvet ja kirjoitti sakon... :poff:
    Itseasiassa melkein sama tapahtunut kaksi kertaa... Tosin kumpikin eri Autolla.
     

Kerro tästä muillekin!