Linja-autosäästölipas

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Pande_K, 5.2.2005.

  1. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Moi!

    Onkos kellään muulla ollut pienenä Teknon valmistamaa linja-auton mallista säästölipasta? Vastaavaa kuin tässä: http://www.vectis.co.uk/auctiondet.php3 ... age=281004
    ja nämä ovat muuten samanlaisia, mutta eivät säästölippaita http://www.vectis.co.uk/auctiondet.php3 ... age=281004
    http://www.vectis.co.uk/auctiondet.php3 ... age=281004
    eli säästölipasmallissa on raha-aukko katossa ja lukollinen tyhjennysluukku pohjassa.

    Omani olen saanut noin 1971, kun mulle on avattu tili Riihimäen Säästöpankkiin. Alaosa vihreä ja kyljissä valkoisella pankin nimi ja logo. Vasaralakatussa katossa teksti ”Paras pysähdyspaikka Riihimäen Säästöpankki”. Pituus noin 15,5 cm. Leikin jälkiä on vähän, mutta muuten ehjä.

    Kiinnostaisi, onko noita monenkin suomalaisen pankin mainoksilla teetetty. Tuskin tuo ihan halpa on ollut pankille, joten ei niitä varmaan ihan ympäriinsä ole jaeltu. Omani lisäksi olen nähnyt yhdellä keräilijällä yli kymmenen vuotta sitten Työväen Säästöpankin samanlaisen lippaan, jossa alaosa oli muistaakseni punainen. Joskus olen samanikäisiltä kavereilta kysellyt, mutta ei kukaan muista lapsenakaan tämmöistä nähneensä.

    Pande
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Lipas linjuri

    Jep multa löytyy rojekti=murron jäljiltä vihreä NÄRPES SPARBANK.Ei ne tosiaan kovin yleisiä ole vaikka olen kiertäny myös muutakin kuin tahkoa :) Jollain kippo kappo keräily messuilla oli yksi myynnissä.

    Länsi suomen terveiset :wink:
     

Kerro tästä muillekin!