lipeäliemen valmistus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja -TH-, 16.2.2005.

  1. -TH-

    -TH- Gearhead

    noniin, empä löytänyt juttua siitä "hot tanked" liemen valmistuksesta ja seossuhteista.....
    tarkoitus olisi uittaa osia liemessä, jotta ruoste,massat muut skeidat lähtee ja pinnasta tulee kuin uusi :)

    kuka tietää millainen soppa kannattaa tehä ? saa kertoa kaiken, tai oikeastaan vaan liemen tekoon tarvittavan tiedon, kiitoskia.
     
  2. Kine

    Kine 3rd gear

    Kodin putkimiestä veteen vaikka 5% ja vanha yksinkertainen akkulaturi. Valuraudan huokosiin voi mennä vetyä, mutta sen saa pois kun pitää jossain lämmössä uunissa jonkun aikaa. Olisko ollu joku parisataa astetta ja jonkun tunnin. Nämä ovatten ihan muistikuvia netistä luettuina, en takaa oikeellisuutta. Pellinpaloilla ei tuota vedynpoistoa kai tarvita.

    Kokeilin kyllä tuota itsekin ja kylläpä lähti happamat hyvin. Kunhan vaan laittaa piuhat oikein, ettei häviä koko putsattava kappale. Sitten laukes laturi ilmeisesti liikaan virtaan, se kannatta säätää siten että ei ihan siellä täysillä virroilla työnnä koko ajan. Eli lisää elektrodien etäisyyttä toisistaan tai nostaa sitä uhrielektrodia vähän pois liemestä.

    En nyt tiedä haettiinko tässä olleenkaan tämäntyyppistä ratkaisua, mutta se ainakin toimii ruostetta poistettaessa. Nojoo, luettuani vähän tarkemmin kysymyksen huomaan että ei se ihan vastannut vastausta ;) Ei kai kertaus mitään haittaa..?
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Riippuu aika paljon mikä on lipeän voimakkuus, me käytettiin suunnilleen 30/70 suhdetta mutta lipeä tais olla aika vahvaa....? Lämmin vesi auttaa mutta höyryt ei kuulemma oo terveellisiä? EN mää oo aikakaan huomannut mitäännn.... :wink:
     

Kerro tästä muillekin!