Lisäkaukovalojen kytkentä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Jarde1, 5.12.2004.

  1. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Kyselisin kaverin puolesta lisävaloista, eli tarkoitus olisi laittaa lisäkaukovalot jossa referenssiluku on 37.5 Lain mukaanhan kaukovalojen referenssiluku ei saa mennä yli 75 eli auton omat kaukovalot ei saa palaa yhtäaikaa lisävalojen kanssa. Kytkennässä pitäisi olla sellainen mahdollisuus, että voi valita käyttääkö joko auton omia kaukovaloja tai lisävalojen kaukovaloa.
    Kuinka tuollainen kytkentä sitten tehdään? Siihen pitäisi myös tehdä sellainen laiton vaihtoehtokytkentä että palaa kumpikin kaukovalo yhtäaikaa. Sitä en tiedä tuleeko lisävalojen mukana ohjeita ja tarvikkeita, koska ne on vasta tilattu.
     
  2. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Molemmille kaukovaloille oma rele, ja herätevirta vaihtokatkaisijan kautta. Katkaisija asennossa 1, ja palaa orkkisvalot. Asento 2 ja palaa lisävalot.

    Ja se laiton viritys onnistuu siten että laittaa on/off katkaisijan releiden herätteiden väliin. Näin niinku äkkiseltään mietittynä...
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kuten yllä kerrotaan tai kokonaan ilman vaihtokatkaisijaa on/off katkaisijalla siten että lisäpitkille niiden releeltä lähtevästä johdosta ohjaus releelle joka katkaisee virran omilta valoilta ja sitten maadoitetaan tämä herätejohto on/off tyyppisen piiloon asennetun katkaisijan kautta.

    Jos lisäpitkien katkaisija on pelkästään on/off tyyppinen herättää se vähemmän huomiota kuin vaihtokatkaisija.

    Itsellä kytkentä näin ja toimii loistavasti.
     

Kerro tästä muillekin!