Lisäpitkät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Driver81, 8.10.2009.

  1. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Ongelma tuli vastaan. Valot toimii normaalisti muuten, paitsi kun pitkät vaihtaa lyhkäsille niin lisäpitkät jää edelleen päälle eli rele ei vapauta. Mitattu jännite releen ohjauksella 3,9V tällä hetkellä mutta ei silti päästä. -92 Astra kyseessä. Releen maadoituksenkin laitoin jo "heikompaan" kohtaan jos olisi niin tarkalla ollut toiminta vaan edelleen jättää päälle. Luultavasti valoviiksi vuotaa tuon verran.

    Korjausehdotuksia mieluusti kuunnellaan.

    kiitoksia
     
  2. audiq

    audiq Gearhead

    Mitäs mittari näyttää sen puolen ajovalon maajohdolle, josta on rosvottu heräte lisäpitkille? -Polttimon miinus-kannan ja akun miinuksen väliltä mitattaessa, lyhyet päällä.
    Jos maadoitus on huono ajovalolla, niin voisi nostaa jännitteen pitkien johdossa, lähivaloillakin.
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Muistan nähneeni Hellan (?) valoreleen jossa on sisällä vastus kelan rinnalla. Onkohan se tällaiseen tarkoitukseen, eli purkamaan joku jäännösjännite?

    Jos siinä Astran keulamaskissa on varoitusmerkki jossa on ympyrän sisällä vaakatasossa salama niin se varmaan tarkoittaa että pitää olla lisävaloissakin erikoisrele :rotfl:
     
  4. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Mulla teki vastaavaa, eli jostain se releen ohjaus sai välillä n.6v vaikka valokatkaisin oli off-asennossa, laitoin diodi releet niin ei ole ainakaan sen jälkeen temppuillut.
     
  5. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Tuon mittasin eilen, vaan eipä just nyt tule enää lukema mieleen pitää joku päivä tarkistaa kuhan pääsee lämpimään. Korjauksena tuolle kokeiltiin ensin releen ohjauksen rinnalle laittaa vastuksia vaan ei riittänyt :( Ratkaisuna nyt sitten on toiminnassa neljä pientä diodia sarjassa.....hyvin pelaa. Kolmella oli vielä aavistuksen viivettä. Mene tiedä sitten kestääkö talven yli tuo korjaus kun ei tarvitse kun yhden diodin saada tarpeekseen.

    Tuo oli täysin tiedossa jo auton(siis ei auto vaan astra) osto vaiheessa. Kolmas ooppeli menossa yksikään ole ollut vailla sähkövikoja.....sairaus jonkun asteinen kait tämäkin.....vai masokismia

    Ei tuossa muuten mitään, vaan rupes jo käymään ammattiylpeydelle pikkuhiljaa kun ei vain tajunnut miten se nyt ei voi toimia tai että mistä se vuotaa.
     

Kerro tästä muillekin!