Lisäpitkät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja MouTine!, 3.12.2001.

  1. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Onko kellään kokemuksia lisäpitkien asentamisesta puskurin alle? Onko valoista mitään hyötyä puskurin ala puolella, vai onko jo liian matalalla että valot valaisisi mitään???

    Puskurin päälle ne ei sovi, vaikka kuinka ehdottaisitte.
     
  2. seppo

    seppo 1st gear

    Ei taida laki sallia? Ja puskurin alla joutuist suuntaamaan ne niin ylös, että varmasti häikäisee vastaantulijat.
    Jos meinaat niitä Capriisi laittaa, niin laita mielummin vaikka sisempiin valoihin tehokkaammat polttimot, ja katkaisija+apurele sisempien pitkien piuhan väliin. Ei ulkonäkö kärsi ja saat tarvittaessa vähän enemmän valoa (tosin 100W polttimotkin häikäisevät)
     
  3. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    No, jos lakitekstiä ruvetaan lueskelemaan...
    (Tämä teksti on lainattu sivulta http://www.ake.fi Katsastus ja ajoneuvotekniikka > Ajoneuvotekniikka > Ohjeet ja tiedotteet > Valomääräyksiä)

    "Kaukovalaisimia saa olla kaksi tai neljä (lisäkaukovalot). Lisäkaukovalaisimet saa asentaa ottaen huomioon symmetriasta ja enimmäisvalovoimakkuudesta annetut määräykset. Lisäkaukovalot saa asentaa katolle vain, jos ne voidaan asentaa etuakselin etupuolelle. Kaukovalaisinten sijoittelu on siis sangen vapaata. Jos autossa on neljä kätkettävää kaukovalaisinta, kahden lisäkaukovalon asennus on sallittua ainoastaan merkkivalon lähettämiseksi päivänvalossa. Ennen 1.1.1980 käyttöönotetussa autossa saa sekä kaukovalot että lisäkaukovalot kahdentaa. Kaukovaloja ei tällaisessa autossa saa asentaa katolle. Kaukovalaisimen valaisevan pinnan tulee näkyä 5° kaikkiin suuntiin vertailuakseliin nähden."

    Lähivalojen sijoittelulle on annettu minimi- ja maksimikorkeudet, mutta lisäkaukovalon korkeudelle en ainakaan noista pykälistä löydä mitään minimiä. Toisaalta, on eri asia onko puskurin alle laitetuista lisäpitkistä sitten mitään hyötyä. Itse laittaisin ne niin korkealle kuin järkevästi on mahdollista. Omassa kulkuneuvossani lisäpitkät ovat kahdessa metrissä ja ne jopa näyttävät jonnekin...
     
  4. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    No niin no... Tätä minä vähän pelkäsinkin, mutten viitsinyt kirjoittaa muutakuin vihjaavasti tuon "puskurin päälle ne ei sovi..." tekstin. <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> Lähinnä olisin tiedustellut että onko niistä mitään apua käytännössä puskurin alla.

    Mutta luulempa että homma jää toteutumatta jähdytys tarpeen takia ja kun kuitenkin auto on vain kesä ajossa.

    Ei ne Caprin pienet umpiot kestä oikeen isompia polttimoita. Ja kun ne sisimmäisetkin on mallia H4.
     

Kerro tästä muillekin!