Lisätankit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Got hemi, 6.9.2009.

  1. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    Elikkä olisi tuossa chevy lava ja siinä on ollut tuplatankit... 70päätankki niin varmaan lisäkin ollut 70.

    Kysymys kuuluukin voiko tämän lisätankin vaihtaa esim. 150l tehtaan tankkiin, että mahtuuko/saako sovitettua omilla pannoilla kiinni ettei siis mitään omia kiinnitysviritelmiä?
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No enpä tiedä tehtaan 150 litraisesta tankista mitään (en koskaan ole kuullutkaan), mutta itsellä on Pick-upissa omatekemä 140 litrainen runkoaisojen välissä. Halutessaan olisi vielä vähän voinut pidentääkkin, mutta olisi vaatinut enemmän suunnittelua ja muotoilua.
    En usko että paljoa pystyy alkuperäisen tyyppisiä fleetsiden tankkeja enää venyttämään.
     
  3. paja1

    paja1 Double Gearhead

    jos on kyse siis ihan perus skottarista/fleetsidesta nii ne tankit on 80l kpl... sellasessa pätkämallisessa ne on 60litraa. mulla on noita tuplatankkipikuppeja ollu yhteensä 5kpl. tai joissain oli kyllä ihan tankki lavallakin mutta se on taas asia erikseen :poff: pistäs tietoa tosta autosta,tiiä vaikka se olis joku noista entisistä.
     
  4. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Mihin kaikkiin autoihin saa lisätankkeja, tehtaan laittamina? Kyseessä olisi bensanhakuauto joten tehdasvaruste on vaatimuksena. Jollain on kuulemma 400 litran tankit mutta en tiedä missä autossa. Onko laillisesti missään noin iso?
     
  5. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Tieliikennelaki sallii lisätankit, suuremmat yms. Tullilaki ei
     
  6. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Missäs on suurin tehtaan optiona oleva tankki? Sellainen kai on sallittu (ehkä?).
     
  7. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    mulla oli 86- pätkä pikupissa 2 kpl 95l tankkeja. kerran tankkasin ne täyteen. lasku oli isku vyön alle, aih,,. oli siinä kassan tätikin tiskin takana :eek: notta mihin se jätkä ne pensat lorotteli.
     
  8. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    ja muistakaa! se on sitten YKSI tankki,minkä tulli hyväksyy verottomana.
     
  9. Jordan

    Jordan Gearhead

    Isoimmat tuplatankithan on luultavasti fordin 350 pick-upissa. Tai ainakin mitä mulle o tullut vataan... 2x180. Toinen tosin toimii käyttötankkina joten löpöä sinne, mutta ainahan o lisälämppäri autossa, joka tottakai toimii BENSALLA :lol:

    Mutta tankin kasvatus poikii verot, tästä on käyty korkeinta oikeutta myöten juttua, joten en suosittele...

    (ainakaan kehuskelemaan kuten joku toispuolen asemalla hehkutti kun teki astraan 110l tankin) :poff: :argue:
     
  10. nippelit.fi

    nippelit.fi 1st gear

    Usassa näkee usein että pickupissa olevassa työkalulaatikossa (se iso joka on pultattu lavan taakse) on lisätankki, letku yhtyy suoraan tankin varsinaiseen letkuun, eli sisätankin tankkaamalla täyttää ensin varsinaisen tankin...........laillisuus ja saatavuus Suomessa, ei mitään käryä
     
  11. fe390

    fe390 Gearhead

    Mulla on GMC pick up johon on Suomessa rakennettu tuollainen 300 litran tankki. Merkitty rekisteriotteeseen ja katsastettu.
     
  12. paja1

    paja1 Double Gearhead

    hyväksyyhän se esim. -81 skottarin jossa tankit molemmin puolin sekä täyttöluukut ja orkkis tankinvaihtokytkin ja venttiili. tai ainakin sellasella kurvailin vuosia tosta vaalimaan kautta ja tullin syynissä oltiin monet kerrat,läpivalaisussakin ehdittiin sillä käymään useasti.ei noista tankeista mitään asiaa kellään ollu. kuten tuolla toisaalla mainitsinkin jo,kokeiltiin laittaa lisätankkia lavalle ja oikein leimattiin se konttorilla niin siitä se ilo alkoi :mad: lasku oli sellainen että harmittaa vieläkin :wc: eikä siinä itkut auttanu. tulli ei hyväksy kuin tehtaan omat tankit,luki otteessa mitä tahansa :soosoo: ainut mahdollisuus on katsastaa autoon lisälaite eli lämmitin tai vastaava ja sekin pitää toteuttaa maalaisjärjellä. ei esim. 400 litran kuorma-auton tankkia käyttäen. kai tossakin on olemassa joku sääntö kuinka iso se saa olla :odroll:
     
  13. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    se juttu on jotenkin näin= henkilö/paketti autossa alkuperäinen tai alkuperäistä vastaava polttoainetankki jonka saa tuoda veroitta(+ henkilöautossa 10l kannussa).kuorma autot ym on erikseen ,niistä en tiiä.

    ennen kelpasi miullakin foortin tuplat,mutta oli ne jo vittuillu niistäkin :eek:


    mutta tuo on hyvä sääntö ettei mee isontamaan alkuperäistä. :rotfl:
     
  14. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    Kerkesin itse tuossa selvittelemään että tankkia saa olla kunhan kaikki kiinnityspantoja myöten ovat tehtaan valmistamia ja kyseiseen malliin tarkoitettuja.
     
  15. fe390

    fe390 Gearhead

    Miten tulli suhtautuu vaihdettuun suurempaan tankkiin jos se ei ole täynnä?
    Taitaa mennä jo henkilökohtaiseksi tulkinnaksi.
     
  16. paja1

    paja1 Double Gearhead

    no ne ei tosiaankaan ala laskeskelemaan että monta tippaa siellä nyt oikein on. ne laskee sen ulkomittojen mukaan ja lasku tärähtää perään.näin meneteltiin ton mun lavatankkitapauksen kanssa. ja kun se tankki on tullilain mukaan "laiton" niin se tulos minkä ne saa laskettua siitä on se mikä pitää.
     
  17. fe390

    fe390 Gearhead

    Tämähän on aivan p.seestä. Jos haluaisin käydä turistimatkalla Venäjällä pick upillani, niin se ei onnistuisi ilman polttoaineveroja!
     
  18. paja1

    paja1 Double Gearhead

    noinhan se on. pitää muistaa että jumala on tullista seuraava vai miten se oli... :rotfl: toki kaikissa tapauksissa voi hakea valituksella muutosta jos tulos ei miellytä ja tiedän tapauksia joissa on esim noista pikupin orkkistuplatankeista ensin maksatettu verot ja sittemmin piiiiiiiitkän käsittelyn jälkeen verot palautettu perusteettomina.mutta se omavalmistetankki on taas ihan oma lukunsa ja siitä tuskin valtio palauttaa penniäkään.se kun on ns.laiton tullin silmissä.
     
  19. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    Kummastelen tuota hommaa...

    Kaveri/tuttu kävi viellä vuos sitten jokapäivä venäjällä voortillaan jossa 2 tankkia, yht. 250l eikä koskaan mitään... tupakat ja viinat olivat kyyläyksessä, ei mitään muuta.
     
  20. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Mistä kysyit? Tullista vai kats.kontorilta? On tieliikennelaki ja tullilaki. Jotka ovat erillaiset.

    "Kaveri/tuttu kävi viellä vuos sitten jokapäivä venäjällä voortillaan jossa 2 tankkia, yht. 250l eikä koskaan mitään... tupakat ja viinat olivat kyyläyksessä, ei mitään muuta."

    Hyvä tuuri :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!