Lisävalojen varkauden esto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja electra1, 9.1.2010.

  1. electra1

    electra1 Gearhead

    Joudun pitämään välillä autoa hieman "epäilyttävällä" alueella parkissa ja keulassa arvokkaita lisäpitkiä.
    Oisko hyviä /helppoja konsteja ettei valot niin helposti irtoa hämärähemmojen mukaan?? Jonkulaiset lukkomutterit??
     
  2. jeeppi

    jeeppi 1st gear

    kaverilta vietiin pariinkin kertaan lisärit kilpurista.asensi partakoneenterät puskuri alle prikkojen kaveriksi.jonkun ajan kuluttua oli runsaasti jonkun verta auton edessä.on saanu valot olla rauhassa pätkäkyntisiltä.
     
  3. ajomies

    ajomies Gearhead

    Joskus aikanaan kun tuli laitettua keula täyteen valoja, laitoin muttereihin migillä partakoneen terän palat, ei välttämättä estä katoamista, mutta voi vilkuilla näkyykö lähistöllä "viirusormisia", vaikka luulis että loppuu hommelit siinä vaiheessa kun alkaa hanki punottamaan. No omassa härvelissä saivat olla rauhassa siihen asti kun yks täti harjoitteli parkkipaikalta lähtöä ja survoi ne valot säpäleiksi. Ehti vielä häipymään ennen kuin kerkesin hätiin. Heräsin kun kuulu semmoista ihmeellistä ääntä pihalta ja ikkunasta näin tapahtuman, mutta kun on hidas niin on :oops:
     
  4. ajomies

    ajomies Gearhead

    niin kuin näkyy hidas.....
     
  5. T&S

    T&S Gearhead

  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Joskus aikanaan kun tuli laitettua keula täyteen valoja, laitoin muttereihin migillä partakoneen terän palat"


    Voi se olla huonokin idea jos varas on joku narkkari yms idiootti.
    Kun se sa haavan sormeensa, se sekoaa ja potkii auton lommoille ja särkee ikkunat.
     
  7. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Ja jos autossa häly, niin sen yhden häly(lisälaite)silmukan voi kierrättää siellä lisävälojen kautta, niin että katkastessa/irrotettaessa kyseinen johto alkaa ilkeä mekastus pihalla tai äänetön kotona, jolloin voi mennä tarjoomaan sivuleikkureita ja muita työkaluja(esim. pesis osastolta)... :mad:
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    Meinasitko niin, että häly alkaa soimaan myös silloin, kun polttimo palaa :rotfl:
     
  10. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    lisävalo

    Lukkomutterin tekstiin liittyen, minkähän mutterin voi irrottaa jollakin muulla tapaa kuin mekaanisesti. Siipimutterin painepesurilla ehkä?
     
  11. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Re: .

    Eihän se maadotus häviä mihinkään vaikka polttimo palaa :wink:
     
  12. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Re: .

    Kun näytät tuntevan alaa niin kerro toki tarkemmin, miten se hälyttimen maajohto kannattaa kierrättää sieltä lampun kautta, että antaa hälytyksen, kun lamppu varastetaan :odroll: ?
     
  13. ford59

    ford59 1st gear

    Taitaa olla myöhäistä siinä vaiheessa hälyttimen huutaa, kun lisävalojen rungot irtoaa maadoituksesta. Korkeintaa herra epärehellinen juoksee lujempaa valot kainalossa..
     
  14. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Sormillako ne narkit muttereita auki pyörittelee? :eek:
     
  15. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Re: .

    (Kuuluu tonne hiukka aikaisempaan kohtaan)
    Miksi hälyn pitäs olla samaan aikaan päällä lisävalojen kanssa ?

    Mut sehän on se ja sama mihin sen hälyn johdon vetää, vie sen lampun kautta maihin niin että se pitää aina poikkasta jos lampun haluaa irti.
    (ei ne varkat ala aukomaan niintä pamppuja paikanpäällä)

    Itte ehkä miettisin jotain suoja pellitystä tai vastaavaa johon häly sitten kytketään jollain systeemillä (esim. mikrokytkimellä).
    Eivät pääse itte lamppuihin kiinni kun häly huutaa, tai sitten eivät lähde edes irrottelemaan valoja.
    Toteutus on sitten ihan toinen juttu.
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    Re: .

    esim. tälläinen latikka I______i_i________i_i_______I
    pikku iin väliin lisävalojen mutterit ja päistä ruuvaa kiinni puskuriin tai erillisellä siirtoraudalla runkoon riippuen tapauksesta. mikrokatkaisija latikan ja puskurin väliin.
    mikronkin voi koteloida samaan pakettiin.
     
  17. ford59

    ford59 1st gear

    Eristää lisukkeiden rungot autosta releellä ja pistää invertterin syöttämään 240v valoihin lepoasemissa.. Kai sekin jotain kirpaisee, jos joku valoja kaipaa?
     
  18. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Ei, kun ylimääräinen johdin joka kiertää valoumpioiden kautta liittymättä valojen sähköihin mitenkään. tekee vaan lenkin umpiossa ja kun
    Esko-epärehellinen katkaisee johdot, niin katkasee samalla tän ja mekastus alkaa
    (ei siis liity valoihin muuten kun johdin kiertää umpioista toiseen ja hälylle, joko virrallisena tai maattavana, mulla ainakin hälyssä oli lisävarusteiden kytkemis mahdollisuuksia.)

    Jotku hälyt juoruu myös äänettömästi puhelimeen, joten ehtii sit auttaan irrotuksessa sitä kaveria, jos sillä kädet vapisee liikaa... :argue: :soosoo: :poff:
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ite tein U malliset kiinnikkeet lisävaloille, siittä pultti läpi ja mutterin päähän kemiallista metallia, ei tartte hitsata ym pysyy kyllä!


    Toi ratkasu lähinnä pitää noi kiinnikkeet valoissa, joten U kiinnikkeen pohjapultin laitoin normaalisti vaan helvetin tiukkaan puskuriin, puskurissa metallivahvike vielä omasta takaa joten pysyy, prikat väliin.


    Nämä oli erittäin vittumainen koukkia puskurin välistä auton alta jo näin, pisteeksi iin päälle länttäsin pleksiä ja muuta roinaa puskurin reunan alle (käsin saa kopeloida mutta mitään et löydä) Pleksit tietenki ruuveilla saa irti mutta on tossa puhdetta senverran ettei luulis valot enää kiinnostavan.
     
  20. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Tuo irtonaisen johdon hälytinsilmukka on hyvä ratkaisu.

    Myös pidemmällä kaksi mutteria peräkkäin on hyvä, pari milliä väliä toisistaan. eli alempi mutteri hitsillä kiinni pulttiin, ja ylempi sitten säätöä vasten löysättävissä.

    Myös PUR-täyteaineet ja vastaavat paksut, elastiset mössöt kelpaa, kun niillä peitää pultin. :) on aika äheltäminen saada kaavittua ja revittyä niin paljon moskaa pois että räikkä mahtuu.
     

Kerro tästä muillekin!