#LÖYDETTY# cadillac 4d ht -60

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jufe, 26.6.2009.

 1. Heikki

  Heikki Gearhead

  Käsittääkseni liikennekamerat välittää kyllä livekuvaa, mutta sitä ei tallenneta minnekään.
   
 2. TeuvoSlam

  TeuvoSlam Gearhead

  Ei se ainakaan ajamalla luulis ryssin puolelle menevän, täys työ saada edes oma auto tullista läpi...

  no eihän tuo huomaamatta jää jos sattuu silmille osumaan..
   
 3. Fiskis

  Fiskis Gearhead

  Tässä tapauksessa tietysti vähän myöhässä, mutta muutama vihje kaluston pitämiseksi omassa hallussa. Tosin, jos joku oikein haluaa, niin kyllä vehkeen kuin vehkeen vie. Yleensä pyritään tekemään pöllimisen sen verran hankalaksi, että voro siirtyy helpomman saaliin luo.

  Kun aikoinaan reissattiin paljonkin noilla vanhoilla jenkeillä, niin otin motellin pihassa aina jakajan pyörijän mukaan. Harvalla autolainaajalla on sellainen mukanaan. Toinen temppu, jolla samalla estetään koko johtosarjan tuhoamista epäonnistuneiden kytkemisyritysten vuoksi, on pistää ristiin tietyt tulpanjohdot, jolloin auto ehkä juuri ja juuri käynnistyy, muttei jaksa lähteä liikkeelle. Ainahan etulattialle voi jättää jonkun työkalun ja akkukaapelit, jolloin voro toivottovasti ajattelee, että kannattaa viedä joku toinen toimiva peli. Rattiin lukittavat kepit ja tangot eivät ole varkaiden suosiossa.

  Taannoisella reissulla pari tummanpuhuvaa nahkatakkimiestä katselivat mielenkiinnolla käyttöamerikanautoamme ja kyselivät surkealla englannilla viekö paljon polttoainetta ja onko dieseli vai bensa. Vastasimme 65 litraa korkeaoktaanista sadalla jos ajaa nätisti. Menettivät mielenkiintonsa heti saman tien, kun totesivat, että sellaisen bensamäärän varastaminen kotimatkaa varten menisi jo työstä!
   
 4. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  juu, viime pickikissäkin oli 2 pari venäläistä sangen tarkkaan tutkimassa galaxieta... vielä ei ole hävinnyt pihalta/tallista.

  pitää varmaan hankkia tuollainen gps paikannin!!!!
   
 5. drpete

  drpete 3rd gear

  Mulla oli joskus aikoinaan tapana kiepauttaa autoista puolan matalajännitejohto kojelaudan kautta. Jatko konehuoneeseen sillä lailla nätisti, ettei jatkos näy. Kojelaudan alla oli sitten kitarajakki (stereo) jonka pinneihin puolan johdon päät kytkettiin. Avainnipussa oli sitten stereoplugi, joka oli sisältä kytketty oikosulkuun. Toimi siis vähän niinkuin veneen tappi. Ihan sama efekti siis, kuin irrottaisi pyörijän, mutta oli siistimpää ja helpompaa tälleen.
   
 6. mke77

  mke77 3rd gear

  tutun firman f16 volessa(17t nosturi ja 4akselinen vaijeri vaihtolava vehkeillä) on moinen paikannin!! hieno peli toimii 1kk-vaikka akun(akut)autosta on irrottanu!! eivätkä varmaan löydä varsinaista paikanninta...4*1,5*14cm kolikka...

  3kk takaperin näkee missä on liikuttu!! eivät muuten olis hommanneet mutkun rupes tulee "uskomattomanan" paljon kilometrejä kun kun tuli "pari uutta kaveria" töihin!! ja tietty...firman bö-kortilla :poff:

  tosin makso kohtuullisesti mut toiviva paketti
   
 7. 340

  340 Gearhead

  Juuri saamani tiedon mukaan on hämeenlinna-forssa-loimaa välillä nähty vastaavanlainen caddy eilen sunnuntaina. Ihan varmaa ei ole kun ei nähnyt kilpiä.
   
 8. lucaf

  lucaf 1st gear

  harmi, mielestäni juuri tuollaisen sinisen caddyn näin joku päivä sitten. olen liikkunut hämeenlinnassa, hyvinkäällä ja helsingissä enkä osaa sanoa mikä kaupunki se noista oli.
   
 9. 64kaukovaara

  64kaukovaara 1st gear

  Miksei näistä havainnoista voisi kuitenkin ilmoittaa poliisille??? :eek:

  Jos kuskilla on "puhtaat jauhot pussissa" niin eihän hällä ole muuta menetettävää kuin vähän aikaa. Ja jos vähäänkään seuraa tätä tmv. palstaa niin taatusti tietää mistä on kyse kun poliisit pysäyttää, ehkä....

  Mä jotekin jaksan uskoa siihen, että auto on vielä Suomessa :)

  -tiitu
   
 10. Heikki

  Heikki Gearhead

  Mäkin olen hieman skeptinen sen suhteen että Caddy olisi päätynyt itärajan taa, ei ton kokoista autoa kuitenkaan kovin huomaamatta rajan yli viedä. Joskus 1990-luvulla jenkkiautoja kyllä katosi ja jäljet johtivat Venäjälle, mm. kaverin Suburban katosi parkkikselta keskellä yötä ja jälkeäkään ei oo sen jälkeen näkynyt, mutta se mitä selvisi viittasi kovasti itään... Mutta musta tuntuu, että sen suhteen ajat on hiukan muuttuneet ja salakuljetusresurssit omaavien itäystävien mielenkiinto on nykyään hieman toisenlaisissa ja -hintaisissa kulkupeleissä. Ellei sitten joku ole nimenomaan tilannut flättäri-Cadillacia itselleen - tosin silloinkin olisi varmaan tullut edullisemmaksi ostaa moinen kuin järkätä salakuljetusoperaatio.

  Pitäisin todennäköisempänä että joku on pöllinyt auton huviajelumielessä ja se joko löytyy jostain suhtkoht ehjänä tai sitten vähemmän ehjänä jostain syrjäiseltä paikalta.
   
 11. Karva

  Karva Gearhead

  Ei noi muuten yleensä pääse ryssän rajalta läpi ilman tarkistusta. Kaveri myi aikanaan venäläiselle jaggen, tulli soitti kahdesti auton myyjälle kun igor oli viemässä autoa rajan yli.

  Jos auto on hivenenkään erikoinen tai siinä on kuski joka ei sovi autoon, tai on eri kuin papereissa, tulli yleensä soittaa omistajalle ja kysyy mistäs mahtaa olla kyse. Samoin autokaupasta maksuajalla tai vuokra bilikat pysäytetään ja seulataan tarkasti ennen kuin menee venäjälle.

  Se kuinka ryssät pöllii, on se että niillä on paja jossain taka-nurkassa, muuttavat auton identiteetin, ostavat projektikuntoisia ja varastavat hyviä, kuinka ollakkaan se on sitten projektin papereilla ja aina vähintään puoli-vuotta takaperin ostettu, jostain hassanin kebab ja auto palvelusta, saksin maalta. Kyllä sitä pöllittyä autoa kulkee Suomen kautta, mutta täältä sen saaminen äiti-venäjän helmoihin on pikkasen hankalampaa.

  Konttien pakkaaminen suomessa on hivenen hankalampaa, kun tulli käy vilkaisemassa ennen kuin lommaa ne umpeen. Tosin kaveri joka on tullissa töissä väitää että heille tulee joka viikko kymmenen a4:n kokoiset listakasat epämääräisestä tai varastetuksi ilmoitetusta tavarasta jota pitäisi pitää silmällä, tiedä häntä.

  Kyllä se on yhä niin että suurin osa näistä jotka päätyvät rajan yli menee viroon ja sieltä ryssille. Mutta taitaa olla joku 90 % suomesa pöllityistä joka päätyy ihan kotomaan ganstereiden pajoille. Se on häviävän pieni prossa joka menee rajan yli. No siinä vaiheessa kun se on pöllitty se on sama minne se on viety.

  Muuten voip se käydä niinkin kuin allekirjailulle, olin tankkaas chevyä, viereen pelmahti lapanen, kattotellinki täynnä romua, autossa maatuskaa myöten koko suku ja pari nättiä irinaa, no se äijä rupes jutteleen että kaallis-bensi-suomi, ja tankkaas ladaa yhden viitosen kerrallaan.

  Kyseli notta mikä auto, on hieno, minä että tavallinen farmi-paku se tässä, laitoin kuntoon ja maalasin, näitä on paljon suomessa, ukko kyseli mitä tuollaaset maksaa, ilmoitin että maksoin itte tonnin ja meni toinen, heitin samalla että tästä saat 2,5 rahaa käteen ja sen kun ajat kotia. Ne alkoi kauhian bomeloinnin keskenään ja se maatuska kaivoi jostain alushameen nurkasta, koko rahan sillin hajuisia seteleitä. Hain huoltiksen kassatytön todistajaksi, tyttö otti mun kännykällä vielä kuvan kun ollaan panemassa kättä päälle huoltiksen pihalla. Sen toisen nadjan olis varmaan saanut kaupan päälle koeajoon, päiväksi pariksi.

  Tullista soittivat seuraavan päivänä ja likka rähis kun en kilpiä ollut vienyt, he ottavat ne sitten kun asia on kunnossa mutta siitä joutui maksaan muutaman kympin, no sitä laskua ei koskaan tullut, ilmoitin vakuutus yhtiölle ja akelle että auto on myyty venäjälle. Sama tyyppi on sittemmin ostanut osan tai kaksi.

  Ei muuta kuin aina poliisin puheille. He auttavat ja ovat sitä varten joka paikassa.
   
 12. Joller

  Joller 1st gear

  Ainoa ikävä puoli on, että jos venäläisillä sattuu olemaan talli täällä Suomen puolella niin he voivat purkaa sen pirssin osiksi viedä vähän kerrassaaa yli rajasta varaosina ja kasata toisella puolella ja kukaan ei kysele yhtään mitään.. En usko että kukaan lähtisi noin erikoista peliä yrittämään tosta vaan kokonaisena yli rajasta, mutta Tullissa töissä oleva perhetuttu on kyllä kertonut noita tapauksia, miten ne kahjut toimii.. Paras on tähän mennessä muutama vuosi sitten kun eräs ½vuotta vanha mersu varastettiin, jolloin omistaja onnistui näkemään kun pirssi lähti pihasta ja teki ilmoityuksen poliisille ja soitti lisäksi tullille ja kertoi tuntomerkit autosta, tämän jälkeen pari tuntia myöhemmin kyseinen pirssi oli jäänyt kiinni tullista väärillä papereilla tulli virkailijan tarkkaavaisuuden ansiosta.. Toivottavasti tuo löytyy toi pirssi, en ymmärrä miten noi varastelevat idiootit kuvittelee hyötyvänsä noista, kun on sen verran erikoinen laite kyseessä, että poliisilla kun on tieto ja nykyään jo kameroissa kilpi skannaus systeemit osittain testissä/käytössä niin ei varmaankaan tartte ku vilaukselta pyörähtää miliisin nenun alla niin ne haistaa palaneen käryä..
   
 13. vuutainen

  vuutainen 1st gear

  lisätty moottoripyora.org
   
 14. twelve

  twelve 3rd gear

  :-?

  Ajoin 10v sitten Tanskaan ja takas autoliikkeen autolla, eikä papereita (auton) kyselty missään välissä... niin että Haaparannan tulliin pitäs saada tieto Caddystä.

  Itse ilmoittelin Liettuaan ym että pitää silmät auki.
   
 15. tha022

  tha022 Gearhead

  Meilasin linkin tästä topicista tutulle tulliin.
  Toivottavasti ohittaa tuon karvan mainitseman kauhian paperi pinon.
   
 16. paja1

  paja1 Gearhead

  ikävä mainita mutta vaalimaalla ei paljon rajavartijat tai tulli kattele noita autoja... vaikka siinä laitoksen ovessa on kyltti jossa kehotetaan ottamaan rek.ote mukaan niin katsomatta se vain jää,lähes aina. toki silloin tällöin on jonkunlaisia "tarkistuksia",mutta todella harvoin. venäjän tullilaitos on sitten taas ihan oma lukunsa... siellä saattaa tapahtua ihan mitä tahansa. mutta tuskin tuo käkkylä sentään itään päätyy,toivottavasti. ja toivottavasti se löytyy ehjänä ja mahdollisimman pian!
   
 17. vuutainen

  vuutainen 1st gear

 18. Ahti

  Ahti 3rd gear

  Tää oli mulla omistuksessa aikoinaan vuosituhannen vaihteessa ja kiesiin liittyy aika paljon hyviä muistoja. Toivottavasti löytyy ja on kunnossa.
   
 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  auto on NYT juuri Suutarilassa, Revontulentien alkupäässä, kadun reunassa parkissa.

  perustuu varmaan havaintoon.

  o4oo-o156o7.
   
  Muokattu: 5.7.2020
 20. 340

  340 Gearhead

  Omistaja on matkalla tarkastamaan autoa. Ilmoitetaan kun tiedetään lisää.
   

Kerro tästä muillekin!