lohkolämppäri polttaa sulakkeen samantien!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja NUS-50, 26.2.2013.

 1. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  lohkolämppäri+sisätilalämppäri on toiminut tähän asti ihan moitteetta aina, nyt eräs aamu auto olikin kylmä. katsoin että jaaha sulake pompannut tolpasta. silmämääräisesti katsoin ne johdot ja muut että olivat kunnossa, ajattelin myöskin että onko puhallin syypää tähän mutta puhaltimen johto irtikin sama homma, pomppaa sulake heti.
  voiko se lohkolämppärin vastus yksinkertaisesti vain kyrvähtää vai mistähän mahtaa olla kyse?
   
 2. renttu81

  renttu81 Gearhead

  voi kyrvähtää. Ja todennäköisesti juuri niin on käynyt. Onneks kesä tuloillaan joten vaihtamisenkin voi unohtaa myöhäiseen syksyyn. ;)
   
 3. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  kyllä se vastus voi mennä oikariin/yleisemmin kyllä taitaa yhteys katketa , mut myös auton puoleisissa johtoliitoksiin jos päässy vesi , tekee samaa
   
 4. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  Mullakin kerran kyrvähti niin, että poltti sulaketta. Vastus elementtiin oli tullut reikä ja sieltä virta päässyt veden kautta runkoon.
   
 5. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  jep jep näinpä arvelin. saattaahan se olla että on vettä päässyt jostakin välistä, täytyy yrittää vähän tarkemmin vielä katsoa johtoja ja sitä elementtiä. no mutta onneks on jo kovat pakkaset osapuilleen ohitse niin ei sen kanssa niin hätää ole :rotfl:
   
 6. vanahanaama

  vanahanaama 2nd gear

  Nuissa pikkupää lohkiksissa irtoaa herkästi ne liitokset tai liitin vastuksesta ja palaa. Olikohan että caleksessa oli sellaiset lukot estämään tätä.
   
 7. Bukero

  Bukero Gearhead

  kun poltaa sulaketta tai varsinkin jos laukaisee vikavirtasuojan niin kannattaa kääntää seinäpistoke puolikierrosta toisinpäin.epäpuhtaat liitokset saa usein aikaan läpilyöntejä liitoksissa.ns hiilisiltoja
   
 8. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  mun mielestä kannattaisi enneminkin putsata siellä auton päässä oleva pistorasia, siellä sitä suolatöhnää yleensä on enemmän kuin siinä seinäpistokkeen päässä.
   
 9. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  tää on kyllä vanhaa mallia iso. tiukasti on siellä vastuksessa kaikki kiinni. täytyy yrittää ruikkia crc:tä siihen auton pistokkeeseen ja putsailla, ei se näytä huonolta mutta onhan siellä ilman muuta sitä suolanpaskaa kerääntynyt vaikka siinä se läppä onkin edessä.
   
 10. vanahanaama

  vanahanaama 2nd gear

  Jos sulla on nuita isopäisiä liitos johtoja niin kokeille suoraan uudella johdolla vastukseen, jos palaa sulake niin vastus on kaput, jos ei niin johto/liitokset oikosessa.
   
 11. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  pitääpä yrittää jostakin etsiä.
   
 12. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  hommaa ennemmin yleismittari
   
 13. deme

  deme 1st gear

  Katoppa se haaroitus kappale sieltä konehuoneesta voi olla hapettunu.
  itsellä oli defan T haara hapettunu ja siitä ei tolpan vikavirtakytkin tykänny
   
 14. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Koita toisella liitosjohdolla. Siis sillä joka tulee pistorasiaan... :rotfl:

  Itsellä meni viime talvena 2kpl näitä vihreitä liitosjohtoja paskaksi.
   
 15. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  ei se oo vihreä
   
 16. Ana67

  Ana67 Gearhead

  No, olkoon vaikka vaaleanpunainen mutta siitä huolimatta vika saattaa olla MYÖS liitosjohdossa.
   
 17. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  ainoa oikea väri on musta eikä niistäkään kaikki ole hyviä
   
 18. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Ei ehkä liity aiheeseen, mutta sellainen vinkki kuitenkin että autoa ei kannata käynnistää ennenkuin on irroittanut lohkolämmittimen piuhan.

  Nimittäin moottorin tärinä rikkoo helposti kuumana olevan vastuksen. Se on rakenteeltan vähän kuin hehkulamppu.
   
 19. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

 20. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Just vastikään lueskelin lohkiksen asennus/käyttöohjeita ja siinä sanottiin että ei pitäis käyttää konetta lohkis päällä koska vastuksen ympärille muodostuu jostain kumman syystä ilmakupla ja vastus palaa. Onko tuo sit konekohtainen juttu (6.9/7.3 d) vai ei, en tiedä. Ei se ainakaan hetivälittömästi ole minulta palanut vaikka joskus olen asian unohtanut. On perinteinen pakkasproppu malli.
   

Kerro tästä muillekin!