Lohkon hoonaus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Camino78, 3.10.2011.

  1. Camino78

    Camino78 3rd gear

    Moi!

    Olis suora kutonen, joka pitäis hoonata.
    Aikasempa kokemusta lohkon hoonamisesta ei ole.
    Poraus on 84mm

    Mistä hoonaus harja?
    Ja miten oikein toimia?

    Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
     
  2. JYN85

    JYN85 3rd gear

    Lohkon hoonaus

    Muutama vuosi sitten tuli hoonattua Fordin 289. Ostin Biltemasta 3-siipisen keskikarkean hoonaustyökalun. Itse homman hoidin isolla akkuporakoneella siten, että yhden porakoneen kierroksen aikana työnsin hoonin alas ja vedin ylös. Näin tuli hiontakuvio suurinpiirtein oikeaan kulmaan. Voiteluaineena käytin CRC:n ja moottoriöljyn seosta. Hidasta hommaa, mutta lopputulos oli mielestäni hyvä.
     
  3. rakkari

    rakkari 3rd gear

    joo toi biltsun tai jonkun muun vastaava hooni, ja ite olen tykänny sähkö poralla painella mut varmaan menee ihan tehokkaalla akku vehkeelläkin, crc/wd40 ym spray suihkeita olen kans käyttänyt, ja liike täytyy olla tosiaan olla ees taas kierroksen aikana, jos saat jonkun esim emännän siihen viereen suihkimaan sitä tököttiä pyttyyn vähän väliä kun hoonailet niin helppaa kivasti, niin eikun hoonaamaan... ja sen poran oikeen kierrosluvun löydät aika nopeesti kun hiukka testailet... :)
     
  4. Camino78

    Camino78 3rd gear

    Tuli ostettu flex hooni ebaysta
    Hintakaan päätä ei huima 50$
    Tulehan siihen vielä tulli ja verot.

    Missä pitäis lohkoa kylvetä, että sais pintaruosteet pois?

    Tarkoitus olis tallisa kunnosta lohko, jos siitä vaikka oppis jotain :)
     
  5. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Sitruunahappo ja/tai lipeä pesu, haulla löytyy lisää juttua.
     
  6. hanekki

    hanekki 3rd gear

    Pallohooni vai? Tässä ei ainakaan kovasti kehuta sitä : http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?p=1301123

    Mene ja tiedä sitten,ei ole omakohtaista kokemusta pallohoonista,ja tullia tuon hintaisesta ostoksesta ei mene ja alvinkin kanssa on niukin naukin että tarviiko maksaa.
     
  7. C-barge

    C-barge Gearhead

    Oikeanlainen pallohooni on ihan oiva laite tekemään sylinteriin oikean pinnan uusille renkaille, sitä käyttävät monet kilpamotorivalmistajatkin normihoonauksen perään. Mut eihän sillä tai noilla muilla sylinterinseinää seuraavilla hooneilla mitään tekemistä oikeen hoonaamisen kanssa ole. Ne ei käytännössä korjaa mitään muotovirheitä.
     

Kerro tästä muillekin!