Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

 1. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mitä minä Kauhavalla aikoinani asuin, niin se ilmasotakoulun meteli oli suht jatkuvaa.
   
 2. homer

  homer Gearhead

  Toivottavasti Kauhavan tilanne ei mene samanlaiseksi kuin Motoparkissa aikoinaan. Kuinkahan monta vuotta asiasti siellä lopulta väännettiin? Ei kai nuo mielensäpahoittajat rataa saa kaadetuksi mutta jos oikeusasteet käyttävät Motoparkin tapausta esimerkkinä ja kieltävät melua aiheuttavan toiminnan keski-kesällä??
  Olen kyllä pettynyt pohjanmaalaisiin, luulin että tuo viherpunainen valitus on vain Etelä-Suomen riesa.
   
  1purehell ja Inlinee tykkäävät tästä.
 3. GS

  GS Gearhead

  Tämä punavihreä syöpä ikävä kyllä lähettää etäispesäkkeitä ja lopputuloshan on se että isäntä on lopulta hengetön.
   
  1purehell, Peeaa, jknR ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Näin on, ikävä kyllä.
   
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Noo, punavihreä paska valuu alaspäin, sitten unohdetaan totaalisesti entinen ja luullaan että elämä Kalliossa on uusi normaali joka koskee koko Suomea. Helsingin ja Uudenmaan alueen punavihreät äänestäjät terrorisoivat koko muuta maata älyttömillä kuvitelmillaan että Pihtiputaallakin voi mennä metrolla tai raitsikalla töihin. Tai hengailemaan johonkin kuppilaan lattea juomaan ja moralisoimaan muita ihmisiä.
   
  Muokattu: 4.6.2020
  1purehell, Desoto57, Peeaa ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Olikohan kuitenkin valittajat paikallisia eivätkä kehä3 sisältä?
  Turha kaikesta syyttää kuitenkaan ruuhkasuomea.
   
 7. homer

  homer Gearhead

  Ihan esimerkkinä eräässä savolaisessa kunnassa on motocrossrata. Sitä vastaan kerää adressia joku entinen paikallinen, nykyään kai kesäasukas. Katsoin mielenkiinnosta allekirjoittaneiden (noin 100 kpl) kotipaikat. Pari oli kyseiseltä paikkakunnalta, likimain kaikki loput pääkaupunkiseudulta tai Tampereelta.
   
  viikinki75, Desoto57, Inlinee ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Vähintäänkin valituksen tekijän kotikunnan pitäisi olla valituksen kohteen kanssa sama.
  Ihan naurettavaa idiotismia että voi valittaa toisella puolella Suomea tapahtuvasta aktiviteetista.
  Ei se meteli tänne ruuhkasuomeeen asti kuulu ja mielellään sitä "kamalaa meteliä ja luonnon pilaamista" ajelee nauttimaan täältä etelän ahtaudesta.
   
  Kylmit, PetteriT ja dart -66 tykkäävät tästä.
 9. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Olen samaa mieltä tuosta. toiselta puolelta suomea tulevilla valituksilla pitäisi olla painoarvo käytetyn WC-paperin verran. samoin kuin niillä kuntalaisilla joiden torppa sijaitsee esim. 10km päässä. Tuossa kauhavassakin ihmetyttää että nyt meteli sitten häiritsee, mutta lentokoneiden ei...hmmm... No tietty osa kansasta on syntynyt sellaisten tähtien alla että mikään ei ole koskaan hyvin ja aina pitää etsiä valituksen kohde.
   
  Muokattu: 4.6.2020
  Inlinee, 1purehell, Araldite73 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. leemu

  leemu 3rd gear

  Kyllä se olisi vähimmäisvaatimus, että voidaan näyttää toteen toiminnasta aiheutuvan jonkinlaista haittaa rutisijalle.
  Nimenomaan henkilökohtaista, "turha ajelu saastuttaa" tyyppiset ei pitäisi riittää.

  Onhan näitä ollut, Hämeenlinnassakin nuijat muuttaa ahvenistolle ja sitten aletaan rutisemaan, että moottoriradalta kuuluu meteliä:argue:
  Jessussaatana niin, sehän ei ole rata siinä vielä kauan ollutkaan..
   
  viikinki75, Vermilion, homer ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. simeoni

  simeoni Gearhead

  Olen sitä mieltä että lainvoimaisesta ympäristöluvasta valittamisen pitäisi olla maksullista, vaikka 5000€. Jäisi "varmuuden vuoksi valittajat" pois.
   
  jarkko359, Peeaa ja Inlinee tykkäävät tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Niin, eikös se Motoparkin valittajakin ollut jostain Rovaniemeltä ?
   
  dart -66 tykkää tästä.
 13. turbo

  turbo 3rd gear

  Pro Hällinmäki liikkeen keulahahmona on toiminut Marja-Leena Nenonen. Hän on ollut Lapin ympäristökeskuksessa erikoistutkijana Rovaniemellä ja mökkeillyt Virtasalmella.
   
  jarkko359 ja Vermilion tykkäävät tästä.
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Tuossa toteutui juuri se aiemmin mainitsemani 'paska valuu alaspäin'
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 15. auburn

  auburn 3rd gear

  Neljä vuotta sitten oli tämä "Räikkösen motocross rata" keissi Kirkkonummella, tuossa vähän miten ihmiset kokevat saman asian :

  - Svenska Ylen haastatteleman Porkkalan nuorisoseuran puheenjohtajan, arkkitehti Patrick Erikssonin mukaan ”radalla ajettaessa kuulostaa kuin kymmenen metsuria laulattaisi moottorisahojaan mökin takana”.

  Erikssonin mökki on Räikkösen naapurustossa.
  - Lähistöllä, saman tien varrella asuvat nimettömänä pysyttelevät naapurit kertovat, että melua hiljentävät kalliot ja mäntymetsä, jota alueella on runsaasti.

  - Ei haittaa lainkaan. Veljenpojathan ajoivat tuolla metsässä muutenkin jo ennen rataa, eikä heistä ole mitään harmia ollut, naapuri kuvailee.

  Samalla linjalla ovat hieman kauempana asuvat Helena ja Ismo Siekkinen. He muuttivat alueelle 14 vuotta sitten eli samoihin aikoihin, kun Räikkönen osti oman tonttinsa.

  Siekkisiä radan äänet eivät ole haitanneet.

  - Samanlainen ääni, kun jos joku käyttää moottorisahaa mökillä tai ajaa traktorilla. Normaaleja mökkiääniä, sahaan täällä itsekin välillä, Ismo Siekkinen kuvailee.

  Lopputulemana tästä oli että Räikkönen saa pitää motocross ratansa omilla maillaan eikä tarvitse lupaa, lähin naapuri on lehtitietojen mukaan 260m päässä radasta, ja ei yhtynyt valituksiin, valittajat asuvat 400-500m päässä
   
  jarkko359 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 16. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Jep, on kyllä käsittämätöntä että liikennerikkeestä valittaminen maksaa 260Eur ja se on ihan läpihuutojuttuna säädetty asia. Samaan aikaan on jotain vitun koliikkiaikuisia joilla elämän sisältö koostuu eri oikeusasteisiin ilmaiseksi valittamisesta, toisinaan vieläpä siten että jos urakoitsija laittaa 40kEur tilille niin valitus kaavasta vedetäänkin pois.

  Minimissään täytyisi olla periaate että kuka oli eka....jos esim alueella on jo toiminnassa oleva aktiivinen lentokenttä ja joku hommaa kämpän sikahalvalla lähestymisalueelta ja alkaa nillittää meluhaitasta niin valitusoikeutta ei automaattisesti myönnetä.

   
  viikinki75, dart -66, juko7 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Valittamisesta sen verran että talonyhtiön kokouksessa täällä vantaalla todettiin että naapuritontille on tulossa korkeahko kerrostalo joka varjostaa vähän toista päätyä meidän talosta. Porukka siinä oli vakaasti sitä mieltä että kannattaa valittaa, vaikkei se mitään auttaiskaan. Niillähän oli rakennusluvat kunnossa ja kaikki valmiina, niin nää silti halus valittaa. Koska valittaminen on kivaa, kiusa se on pieninkin kiusa jne. Mä en laittanu nimeäni mihinkään niiden valitus nimilistaan. Ja tunsin pientä mielihyvää kun kavinkoneet sitten jyristeli siihen tontille..
   
  three hundred tykkää tästä.
 18. supo

  supo Gearhead

  Kauhavan kenttä 2014 jälkeen ollut valvomaton lentopaikka eli ihan puuhastelupaikka jossa ei ole ollut enää mitään niitä lupia mitkä olivat aikoinaan.Eli tilanne kun sinne tuli taas melua niin tilanne muuttui ratkaisevasti.Olin aikoinaan infotilaisuudessa ja siellä oli jo selvää että tulee valituksia eli tilanne ei voi olla tullut yllätyksenä toimijoille!
   
 19. johntravolta

  johntravolta 3rd gear

  Kun katsoo Lsk Busines Parkin tuloskehitystä viimevuosina, niin joku ilkeämielinen voisi vetää johtopäätöksen että valitus olisi pelkkä onnenpotku jos se vielä johtaa kiihdyttelytoiminnan loppumiseen Kauhavalla.

  Nimitäin 2017 heidän tulos oli 1,2 milj plussalla, 2018 kun jo vähän kiihdyteltiin oli tulos 0,6 milj. plussalla ja kun enemmän kiihdyteltiin oli tulos 0,1 milj. pakkasella. Ei näytä olevan kovin hyvä busines tuo kiihdyttely. Ja vielä 10 vuoden sopimus.
   
 20. LSK teki isoa tiliä mutiaisilla, valtio maksoi hyvän hinnan per pää per pvä. Niitä oli Kauhavalla aivan perkeleesti.
   
  Araldite73 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!