Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

 1. Lisätietoa tästä? Oliko päätöksessä jotain perusteluja ja voiko siitä valittaa?
   
 2. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

 3. pile

  pile Gearhead

  Ei kannata vaipua kovin syvään murheeseen. Ei tuu vaikuttamaan tuleviin ajoihin käytännössä mitenkään. Aiheuttaa vain järjestävälle taholle pientä jumppaa.
   
  jpalvima ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 4. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Minkä takia sit vaivautuu hakee jos ei vaikuta mitenkään??
   
 5. Ade62

  Ade62 Gearhead

  Totta kai se vaikuttaa. kun lupa on kumottu, pitää hakea uusi lupa toimintaan. Tai sit jokaiseen kilpailuun erikseen. Jos luvassa oli yli sata "käyttöpäivää" ja kisoja oli 20 päivää ja niistä 20:stä on jo syntynyt liikaa melua, mikä lienee syy luvan hylkäämiseen. Ei ole kadehdittava tilanne luvanhakijalla.
   
  three hundred tykkää tästä.
 6. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Eikös se riitä kun joku tekee valituksen?
  Enemmistö paikallisista taitaa olla kiihdytystoiminnan kannalla mutta joku paikallinen kiljukaula on mielensä pahoittanut.
  Monet laittaneet rahaa ja aikaa kiinni rataan jme ja sitten joku/jotkut yrittää paskoa koko homman.

  Toivottavasti uusi lupa käsitellään rehdisti ja nopeasti ja kausi pääsee käyntiin normisti.
   
 7. pile

  pile Gearhead

  Niin helpottaa se kun on voimassa oleva ympäristölupa se on juu selvä. Mutta se että tuota ei ole ei ole tällä hetkellä ylitsepääsemätön ongelma. Aiheuttaa vaan pientä jumppaa kun pitää hakea joka tapahtumalle oma paikallinen lupa. Enkä uskonpäiväälään että uutta ympäristölupaa ei tulisi. Kun uusi haetaan.
   
  Araldite73 tykkää tästä.
 8. fury-70

  fury-70 1st gear

  Joo, mut kun keskustelua tuntuu aina riittävän autourheilun /kisaamisen äänistä tonteista ja luvista. Jääkiekko/melabingo. Sitä saa wittu harrastaa kaupunkia valitsematta ja pystytetään halleja, jotka nykyään seisoo melkein käyttämättömänä. Sit jotkut kukkahattutädit väittää, että saaastuttaa. Kannattaisko oma paska työkulkine pitää siinä kunnossa, että ei öljyt valut tontille, tai jossain "Darkmanin" pajassa korjauttaa se Saatanan laadukas eurooppalainen Laatuauto minkä egr tökkii jo 30k kilsan jälkeen. Turussa Vaasankadulla olin ekan kerran kattomas kiihdyttelyä ja meni suoraan sydämeen. Alastaron rataa varmaan tehtiin sillon. Yökisat, ja puhumattakaan siitä fuugamoottorisesta, ne ei unohdu W ikinä. Kaiken maailman "kolmansien maiden" valtioihin saa lahdata pesukoneita ja tietokoneita missä "Jambo saa perheelle ruokaa kuudella eurolla viikoksi". Pitääkö täällä sitten missä kesä kestää n.70 päivää jonkun kiukutella että on "mukamas meteliä" jos jumalauta ympäri eurooppaa tulee taloutta pyörittävää kansaa. Puhutaan kuitenkin isoista rahoista, jotka pyörittää kuitenki sitä isoa ympyrää. Tää maapallo tulee kuitenkin katoamaan luonnostaan vaikka ihminen ei siihen puuttuis. Kumpi on tärkeämpää? Kansantalous, vai elää pari vuotta vähemmän oikeesti onnellisempana, ku se että oli kivaa. Woi kun joku muukin "näkis tän metsän puilta" niin kun minä. Jos evoluutio tai ihminen vaikuttaa lopullisen tuhoutumiseen tai "Isojen" maiden johtajat suuttuu tai vaihtaa ydinaseiden kaukosäätimen patterit väärinpäin, ni ei me sille mitään voida. Me jokainen ollaan mutantteja tai vainaita ilmastonmuutoksesta huolimatta. Alastaro takaisin! Onhan siellä jopa menty naimisiin ja otin myös muistoksi ihan piruuttanikin kesän lämmitämää hiekkaa minigrippiin. Alastaro "desert "! Meidän pienetkin lapset oppivat yhteisöllisyyttä, kauniita maisemia, moottorin jyrinää, elämää. Alastaron tunnelma on kaunein palanen Suomea...
   
  Mija, Poni -69, Desoto57 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Mikähän tämän kesän Natikoiden osallistumisaktiivisuus?
  Ilmeisesti topikat jne pro-luokat ajaa vain näytöslähtöjä?
   
 10. turbo

  turbo 3rd gear

 11. Käkö

  Käkö Gearhead

 12. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Joo,no kovasti alamäessä olevan vanhempien partojen lajin kuolinkamppailujahan tämä ja jotenkin hyvin läheisissä sidoksissa muuhunkin moottoriurheiluun pitkässä juoksussa sekä niiden ongelmiin puhumattakaan taviksien reippaasti ääniltäänkin hiljaisemmasta autoharrastelusta,nykysuomessa jopa uudehkot käyttöautot on maailman tuhon vertauskuva vaikka putkesta ei tule juuri mitään enää kaikenmaailman pömpeleiden kuristamana.
  Maailmalla jo eteläisessä tai itäisessä EU:ssa toimiva ja tasoonsa huollettu Euro 5 auto on ihan ok ilman vainoa ja itänaapurissa tai Afrikka/Kaukoitä linjalla toimiva katalysaattorikin ilmastoluksusta,täällä ei riitä alle 10v auton euro kutostasokaan...

  Eipä taida kiihdyttelypiireissä tunkua olla ihan aloittelijoiden taholta ja kustannuspuolikin pistää monet polvilleen jo kättelyssä jos menestyä meinaa...
  Laji on todellakin hankala ollut aina melunsa takia,rata pitäisi olla keskellä korpea kärjistetysti koska varsinkaan nykyihmiset ei tykkää äänisaasteesta eikä jokkiskisoista pohjavesialueella tai jääratatouhuista tms.

  Mielenkiintoista sensijaan ihmetellä miksi asuntoautot ja perässä vedettävät lomailuvehkeet on niin kovin suosittuja kun polttomoottorit on kerta ajettava alas nopsaan.Miksi niitä siis ostetaan ja pistetään kumppitonneja parin viikon hurmioon,lopun ajan se seisoo useimmilla todella kalliina kartanovahtina...
  Miksi myös media kovasti rummuttaa positiivisessa mielessä,siis täysin turhasta harrasteautoilusta käytännössä sekin ja polttomoottoriautoina lopun häämöttäessä siinä kuin muillakin.
  Mitäpä tapahtuu valtavalle määrälle nyt uusinakin ostettuja asuntoautoja ja vaunuja lähimmän 10-15v sisällä tällä maailmanmenolla jossa bensa/diesel on kirosana?
  Tuleeko niistä työmaakoppeja tai paikoilleen parkkeerattuja kesämökkejä?

  Eikö asuntoautot ja vaunuilu siis saastutakkaan vaikka sähkiksillä ei vaunua kiskota?
  Outoa eikö totta...

  Vielä kauemman alkuperäisaiheesta mennäksemme mutta silti ilmastoasioissa pysyen on risteilyalukset,niin uudet rakenteilla olevat+tulevat kuin nykyisetkin jotka vaan saastuttavat huviajossa ikänsä ja mikäli ilmastoa ajateltaisiin niitä ei saisi Suomessa rakentaakkaan,siispä miksi kumminkin tilauksia hehkutetaan ja peitetään itse ongelma muutamaksi vuodeksi saaduilla työpaikoilla jolloin saasteet onkin siis toisarvoinen asia.
  Nekään eivät siis saastuta teko eikä käyttövaiheessa ainakaan jos myydään ulkomaille,ok hienoa.
  Lippuja ja risteilypaketteja koko perheelle rumba taas alkaa...mutta mutta...ei taida vihreän sähkön moottorit viedä Tallinaan eikä Tukholmaan?
  Miksi siis tätä ei rajoiteta jos saasteet niin kauheita mörköjä ja ne on puolitettava nopsaan?
  Ainoat alasajettavat on autot lajista riippumatta mutta jos mietimme vielä paljonko päästöjä pukkaa moinen iso perinteinen risteilyalus ilmaan ja vesistöihin elämänsä aikana niin vertailut on masentavia mutta asiahan onkin hys-hys tai sitten ne ovat päästöttömiä koska antavat töitä.
  Tällä logiikalla perinteiset autokorjaamot,varaosaliikkeet ja bensa-asemat ym on yhtä hyvin työllistäjiä,miksi ne siis onkin eri juttu ja ajetaan ahdinkoon?
   
  Muokattu: 24.6.2021
  -71 MoPar, Zejk1, juko7 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear

  Tykkään lähes kaikesta moottori urheilusta,no F1 ei kiinnosta,Mutta miksi nuo muutamat henkilöt tekee valituksen Drag Racingistä,Drifting,RoadRacing,Jokkis ym. ei näköjään haittaa yhtään?
  Kauhava on melko pieni kaupunki,jossa muuten pelataan 2022 lentopallon power cup turnaus...maailman suurin lentisturnaus,jopa 10000 pelaajaa(valitukset menemään,varmaan pelaajat möykkää ja meluaa,vaikka ovat junnuja kaikki)
  Kerran Kauhavalla ja radalla käyneenä tilaa löytyy ja pieni paikkakunta HYÖTYISI ihan jonkinverran,jos ja kun ajot jatkuu.Ymmärrän hyvin,että isoa osaa asukkaista ,VITTU hävettää nämä p..leen valittajat.
  Edelleen,valituksen jättävä maksakoon vaikka 5000 eur maksun,jos valitus hyväksytään maksu palautetaan. Muuten rahat jää minne jää.
  Italiassa ihmiset maksaa paljon,jos saavat tontin tai talon läheltä Ferrarin testirataa,Suomessa kuunnellaan itikoiden ja paarmojen ininää.
  SUOMI ON PASKA MAA ,jos olis varaa muuttaisin Fidsi saarille.
   
  juko7, Inlinee ja superbird tykkäävät tästä.
 14. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Mites, mä itse en seuraa ns. kunnon urheilualajeja ollenkaan. Mä voisin laittaa kasan valituksia vetämään, jalkapallo, pesäpallo, ulkojääkiekkoa, yleisurheilukisoista. Missä sellaisia valituksia saa heitettyä vireille? Niistäähän aiheutuu roskia, meteliä, pitää rakentejaa isoja kenttiä ja katsomoita yms.
   
  Rami_Vaan, juko7 ja Vallu 426 tykkäävät tästä.
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ujuta ittes viherkommarien joukkoon ja suorita sieltä käsin. Ei se mahdoton homma ole. Mä ”seikkailin” sillä puolella nuorena kokoomuslaisena. Sievät vihervassarit ei kaihtaneet keinoja mua käännyttääkseen.
   
  Catiska ja juko7 tykkäävät tästä.
 16. dart -66

  dart -66 Gearhead

  ^ Ja sinä kohteliaasti suostuit vastaanottamaan käännytystä... ;)
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Muu olisi ollut loukkaus kaikkia osapuolia kohtaan.
   
  dart -66 tykkää tästä.
 18. Henkseli

  Henkseli Gearhead

  Hehe, hävittäjien ulina ei haittaa lainkaan paikallisia.

  Pörinä haittaa, koska joku yksityinen kuitenkin hyötyy siitä.

  Hyvä yritys tuolla seudulla, mutta kuolleena syntynyt.
   
  juko7 tykkää tästä.
 19. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Vaimo on kotoisin Kauhavalta. Sanoi silloin kun noita kisoja alettiin järjestää, että hieno idea ja paikka tarjoaisi mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta kyllä joku valittaja pilaa koko jutun. Suomessa toimitaan aina valittajien mukaan, sama juttu esim Stadin stadionkonsertit, konserteista on iloa kymmenilletuhansille ihmisille ja niitä on vain muutama vuodessa normaaliaikoinakaan, niin töölöläisasukkaat on heti valittamassa
   
 20. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Vaikka valituksen aiheuttama kisojen peruutus vituttaa minuakin erittäin paljon, niin

  .... ihmettelen sitä miksi kommentit pitää myös joidenkin toimesta politisoida...

  Todennäköisemmin se valitaja on pitkän linjan kokoomuksen / keskustan äänestäjä kuin esim. jonkun vasemmalla olevan puolueen (saatika sitten vihreiden) äänestäjä... Tuskin ne Töölöläiset valittajatkaan oli vasemmalle nojaavia äänestäjiä.

  Minä olen dragracing fani ja en halua politiikkaa mukaan siihen.

  Hyvää Jussia kaikille.
   

Kerro tästä muillekin!