Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

  1. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Aikoinaan valitusrumba kyllä rajoitti myös Motoparkin toimintaa viimeinenkin valittaja kuoli jo aikoja sitten. En nyt just muista oliko siellä enää sääntöä ettei Sunnuntaina saanut käynnistää autoja ennen klo 11.00
     
  2. jknR

    jknR Gearhead

  3. jknR

    jknR Gearhead

    Ennen kirkonmenojen loppumista ei saa päristää.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Piti oikein katsoa mihin tuo Mäntsälän lentopaikka on kaavailtu kun niin tuntuu ympäristöä haittaavan, no sehän on metsässä syrjässä kaikesta. Ei tuo ole taajamassa eikä edes taajaman lähialueella. Näillä Vaasan hovioikeuden säännöillä Suomeen ei olisi pystynyt ikinä rakentamaan ainuttakaan lentoasemaa, varsinkaan Seutulaan.

    [​IMG]
     
    jknR tykkää tästä.
  5. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Alavudenkin pienkone kenttä on lähellä asutusta en oo kuullut että siellä valitettais. Laskuvarjo ym. toiminta on kuitenkin aktiivista
    Tuntuu olevan valitettavasti jonkunlainen yleistapa vastustaa kaikenlaisia uusia hankkeita joista saattaa olla jonkinlaista melu tai visuaalista haittaa
     
    Muokattu: 31.12.2022
  6. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Taitaa Vaasan hallinto-oikeudessa istua kuivaa porukkaa, eikös sama vihervassari hipsteriporukka kieltänyt Kauhavankin. Prkl.
     
    jknR tykkää tästä.
  7. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    jaa tää trendi on aika kummallinen juttu että annetaan lupia jotka perutaan kun rakennustoimet on aloitettu ja hakattu paksu nippu tuohta rataan tai lentokenttään.

    kyllä päätökset pitää olla sellaisia että ne on oikeesti voimassa.
     
    4d sedan, Peeaa ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Joo ja jäljet johta joka kerta tuonne Vaasan hovioikeuteen joka lyttää kyselemättä aluehallintokeskusten jo myöntämät luvat jos vaan joku ympäristösyy vain löytyy. Ainoat luvat joihin ei koskaan puututa ovat tuulivoiman rakennukseen liittyvät.
     
    Peeaa ja jknR tykkäävät tästä.
  9. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Edelleen ainakin luulen,että jos puolustusvoimat tai sitten Nato tarvii noita kenttiä,mitään p...eleen lupia ei edes kysellä.
    Saa Vaasan oikeuslaitos pitää turpansa tukossa.
     
  10. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Ainahan sitä voi kokeilla että valittaa noista tapin päässä pyörivistä propelleista.
     
  11. Omistajan tehtävänä on hakea lupaa ja panostaa sen eteen.
    Olen varmaan sanonut sen ennemminkin; tässä tapauksessa omistaja ei ole tehnyt tarpeeksi asian eteen. jos he olisivat halunneet oikeasti , olisi meluestettä jne tullut.
    Juttuhan on niin että jos on tiedossa mitä pitää tehdä toisin tai mitä pitää korjata, ne jutut tehdään varmasti ja hyvin. Näin saadaan viranomaisiin luottamus ja heidän kannatus. Nytkin ELY keskus ei puoltanut, joten asioita on jäänyt tekemättä.

    No, mitäs omistaja drag racingista kun viim. 8vuoden aikana se oikea raha on tullut valtiolta (pakolaiset, sotaharjoitukset). Toiseksi isoin uskonjuhlat, hallitiojen vuokraus yrityksille jne
    Nämä drag race rahat on peanuts ja niiden saaminen lähes varmaa.

    Hyvää Uutta Vuotta !
    Onneksi on paljon muutakin mukavaa harrastamista, niin emme jää tätä murehtimaan.

    AH
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ihan samalla tavalla PV joutuu tappelemaan tuolla oikeuksissa melusta kuin muutkin, vaikka laissa sanotaan että maanpuolustus menee ensin.
    Niin lähti Pirkkalasta hävittäjät. Rissalassa yritetään rajoittaa lentotoimintaa yms.
     
  13. Juurikin näin, mutta tuo Pirkkalan lakkauttaminen oli polittinen päätös. Wikipediasta:

    Puolustusvoimauudistus oli Suomen puolustusvoimissa vuosina 2012–2015 toimeenpantu uudistus, jonka tarkoituksena oli muun muassa sopeuttaa organisaatio käytettävissä olevaan rahoitukseen. Tämä edellytti yhteensä noin 825 miljoonan euron säästöjä ja joukko-osastojen lakkauttamisia.[1]

    Uudistuksen myötä lakkautettiin Hämeen rykmentti Lahdessa, Lentosotakoulu Kauhavalla, Ilmavoimien teknillinen koulu Jämsän Hallissa, Pioneerirykmentti Keuruulla, Pohjois-Karjalan prikaati Kontiolahdella ja Suomenlahden meripuolustusalueeseen kuuluva Kotkan rannikkopataljoona sekä kaikki jäljellä olleet sotilasläänit. Lakkautukset olivat osa säästötavoitteita, joilla puolustusvoimat on velvoitettu säästämään menoistaan 825 miljoonaa euroa vuoteen 2016 mennessä. Osa säästöistä tapahtuu osasta kiinteistökannasta luopumalla.

    Tuli varmasti itänaapurille tästäkin hyvä mieli..:rolleyes:
     
  14. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ainahan ne on poliittisia päätöksiä. Kysymys on vaan että kuka niistä hyötyy... tutut rakennusfirmat, maanomistajat yms... Hmm kuulostaa ihan Malmilta.
    Sen mitä Pirkanmaalla asuessa tota seurasin, niin ei viikkoa ollu etteikö siitä ollu puhetta Aamulehdessä yms että kauheaa melua, ei voi laajentaa asuinalueita melun takia yms.
     
  15. jahnu

    jahnu 3rd gear

    Eiköhän tuo satakunnsn lennosto vieläkin pirkkalassa ole. Ainakin ne tästä meidän yli lentelee. Ja just menee uus porukka opetteleen Suomalaiseksi sotilaaksi
     
  16. Se varsinainen lennostotoiminta loppui:

    https://www.lentoposti.fi/uutiset/p...t_satakuntaa_ja_pirkanmaata_paivystys_ei_lopu

    ..mutta lentäminen ei loppunut.

    On tässä eroa Montesquieun vallanjako-opin näkökulmasta. Puolustusvoimauudistus lähti nimenomaan halltuksen vaatimuksista ja oli nimenomaan poliittinen päätös, että mitä suljetaan. Kun taas esim. tuo Kauhavan kiihdyttelyn loppumispäätös oli oikeuden päätös.

    Tuo Malmin loppuminen oli myös alunperin polittiinen päätös. Siitä sitten väännettiin oikeudessa sen jälkeen erinäisistä syistä.

    Se, että kuka näistä aina hyötyy on sitten hyötyy on sitten oma kysymyksensä. Malmin casessa se on ollut erittäin näkyvää, että mikä taho siellä tuulettaa..
     
  17. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Se varsinainen lennostotoiminta loppui"

    Onhan se Satakunnan Lennosto edelleen siellä. Mutta "hävittäjälentotoiminta" lakkasi.

    "Hävittäjälentolaivue 21 (lyhenne HÄVLLV 21) oli Suomen ilmavoimiin kuulunut Satakunnan Lennoston alainen joukkoyksikkö, joka operoi mm. Hornet-hävittäjäkalustolla (lyhenne HN). Hävittäjälentolaivue 21 sijaitsi Pirkkalassa Pirkanmaalla. Yksikkö lakkautettiin 31.12.2014. Laivueen hävittäjäkalusto siirrettiin Lapin ja Karjalan Lennostoihin kesäkuussa 2014."
     
  18. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Onko kukkaan selvittänä tai selvitäpäen selevilä siitä kuinka paljon pykälöesten mukaan lähimpään asutukseen pitää vähintään olla kilometreissä linnuntietä matkoo jotta ympäristölupa irtoaisi (ainakin teoriassa) moottoriradan aiheuttaman meluhaitan puolesta?

    Tuntuu nimittäin ihan pikkaisen ihmeelliselle ettei Suomen kokoisesta korvesta löydy enää yhtään sellaista kohtaa kartalta jossa ei voisi päristellä luvan kanssa ja ilman, että joku voi kohtuudella vedota meluhaittaan.
     
    Mikkis, jknR ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  19. pile

    pile Gearhead

    Niin tuntuu ihmeelliseltä. Kuinkas nää Jurvan radan luvat salliikos se kuinka paljon melupäiviä. Siellä nyt ymmärtääkseni on luvat. Mutta rata puuttuu. Eli tää olis kiinni lähinnä rahasta Jurvan osalta. Joku jolla parempaa tietoo vois valaista asiaa.
     
  20. supo

    supo Double Gearhead

    Muistaakseni yksi viikko kuussa seis hommat ja jos halutaan pitää isojen poikien kisat niin siihen ilmoitus kuukautta ennen kisaa.Eikös se alue ole jo valmiiksi kaavoitettu melualueeksi.Mutta kannattaa olla puuhamiehiin/naisiin yhteydessä niin saa faktatietoa asiasta!
     

Kerro tästä muillekin!